Online werving

Niveau
Tijdsduur
Logo van Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Online werving: Van recruitmentsite tot werven via social networks

Nieuwe mogelijkheden om online nieuwe medewerkers te werven dienen zich dagelijks aan. Jobboards, social networks, nichesites en zoekmachines; allemaal kanalen die u kunt inzetten om de juiste kandidaten te vinden en een band op te bouwen met potentiële kandidaten. De mogelijkheden zijn enorm, maar of het er nu ook makkelijker op wordt?

In deze masterclass krijgt u een uitgebreide rondleiding door de wereld van online personeelswerving. Er wordt uitvoerig stilgestaan bij uw recruitmentsite, de zogenaamde ‘werken-bij’ site. Hoe maakt u uw recruitmentsite beter vindbaar en creëert u meer ‘call to action’? Ook leert u welke ve…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Online werving: Van recruitmentsite tot werven via social networks

Nieuwe mogelijkheden om online nieuwe medewerkers te werven dienen zich dagelijks aan. Jobboards, social networks, nichesites en zoekmachines; allemaal kanalen die u kunt inzetten om de juiste kandidaten te vinden en een band op te bouwen met potentiële kandidaten. De mogelijkheden zijn enorm, maar of het er nu ook makkelijker op wordt?

In deze masterclass krijgt u een uitgebreide rondleiding door de wereld van online personeelswerving. Er wordt uitvoerig stilgestaan bij uw recruitmentsite, de zogenaamde ‘werken-bij’ site. Hoe maakt u uw recruitmentsite beter vindbaar en creëert u meer ‘call to action’? Ook leert u welke verschillende online wervingstechnieken er zijn, hoe u ze kunt gebruiken en voor welke doelgroepen ze geschikt zijn. Door middel van inspirerende praktijkvoorbeelden krijgt u een beeld van hoe u deze online kanalen slim inzet om uw doelgroep te bereiken.

Programma

Het programma begint om 09.00 uur. Vanaf 08.30 uur bent u van harte welkom. Om 17.00 uur zal de training afgesloten worden. Tijdens deze dag worden de volgende onderwerpen behandeld.


Online recruitment
De recruitmentsite
Online wervingstechnieken
Pro-actief online werven
Workshop online recruitment
Presentatie resultaten

Na het volgen van deze masterclass:

 • kent u het belang van online werven;
 • weet u waarom uw eigen wervingssite het centrum is van arbeidsmarktcommunicatie;
 • weet u welke online wervingstechnieken aansluiten bij de behoefte van uw eigen organisatie;
 • kent u de mogelijkheden van online werven via Google, LinkedIn en Facebook;
 • heeft u uw netwerk met vakgenoten vergroot.

Deze masterclass is in het bijzonder geschikt voor:

 • alle deelnemers van de eerste masterclass;
 • PHR medewerkers en -adviseurs;
 • (arbeidsmarkt)communicatiemedewerkers en -adviseurs;
 • recruiters en werving & selectie consultants;
 • accountmanagers (arbeidsmarkt)communicatiebureaus.

Werkwijze

Met maximaal 16 deelnemers wordt (inter)actief aan de slag gegaan met online werving. Tijdens de masterclass is er veel ruimte voor het delen van kennis en ervaringen met andere deelnemers. Daarnaast werkt u samen in groepjes aan opdrachten om het geleerde direct in de praktijk te kunnen brengen.

Enkele ervaringen van deelnemers:

“Motiveert om direct aan de slag te gaan met online werven, heel praktisch dus”
Marije Stuyt, NOVO

“Praktische tips, voorbeelden uit de praktijk en handige cijfers en kengetallen”
Marlies Martens, CROW

“Veel ruimte voor persoonlijke vragen en inetractie”
Marjolein van Braam-Morris, Rivierduinen

Deelnamekosten

De deelnamekosten voor deze masterclass zijn € 745,00.

De kosten zijn inclusief:

 • Uitgebreide werkmap
 • Lunch
 • Tussendoortjes
 • Drankjes
 • Deelnamecertificaat
 • Gratis halfjaarabonnement op het vakmagazine over arbeidsmarktcommunicatie Werf&

Locatie

De Masterclass Online werving vindt plaats in het inspirerende Living Tomorrow in Vilvoorde. Living Tomorrow is een ontmoetingsplaats van innovatieve ondernemingen waar u nieuwe trends en evoluties kunt ervaren op het gebied van wonen en werken. De ideale locatie om kennis op te doen en geïnspireerd te raken over arbeidsmarktcommunicatie van vandaag en morgen.

Living Tomorrow ligt in Vilvoorde, centraal tussen Antwerpen en Brussel in.

Routebeschrijving

Download hier uw routebeschrijving voor zowel de auto als het openbaar vervoer.

Docenten

Carmen AdamsCarmen Adams is mede-oprichter van alfa marktonderzoek, een marktonderzoeksbureau o.a. gespecialiseerd in onderzoek op de arbeidsmarkt. Gelijktijdig vervult Carmen – sinds 2006 –  de positie van Marketing & Communicatie Manager Nederland bij Euregionale HR Dienstverlener Flexpoint.

Carmen houdt een masterdiploma in Toegepaste Economische Wetenschappen en een masterdiploma in International Marketing Management. In 2009 vervolledigde Carmen de masterclasses arbeidsmarktcommunicatie bij de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie, destijds bekend als AMC Academie.

Haar passie ligt in het benaderen van de arbeidsmarkt vanuit de bril van een marketeer. Onderwerpen als employer branding, binden en boeien van werknemers en employee relationship management maken deel uit van haar dagelijkse uitdagingen.Martijn Hemminga is initiator van sites als Amcinfo.nl enVacatureteksten.info. Daarnaast is hij oprichter en adviseur vanNr29 arbeidsmarktmanagement & arbeidsmarktcommunicatie.

Martijn HemmingaMartijn Hemminga begon in 1998 bij ICT-dienstverlener Syntegra waar hij tot 2006 diverse functies bekleedde op het gebied van communicatie. De laatste jaren was hij verantwoordelijk voor het arbeidsmarktcommunicatiebeleid van Syntegra’s moederbedrijf BT. Hierna was Martijn Hemminga een jaar werkzaam bij Technische Universiteit Delft als adviseur arbeidsmarktcommunicatie.

Met Nr29 adviseert, begeleidt en helpt Martijn Hemminga werkgevers bij het professionaliseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Van strategie tot organisatie. Van draagvlak tot arbeidsmarktcommunicatieplan.

Martijn Hemminga heeft samen met Geert-Jan Waasdorp eind 2006 de Academie opgericht. Samen stonden zij begin 2008 aan de wieg van Werf&, vakmagazine over arbeidsmarktcommunicatie.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.