Personeelswerving

Niveau
Tijdsduur
Logo van Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Succesvol werken aan directe werving

Arbeidsmarktcommunicatie begint bij een goede basis. Voordat u investeert in de verschillende vormen en mogelijkheden om de juiste mensen te bereiken, is het van belang dat u de arbeidsmarkt en uw arbeidsmarktdoelgroep( en) goed leert kennen. Wat vindt uw doelgroep belangrijk in de keuze voor een baan en waar bevindt uw doelgroep zich?

In deze masterclass wordt gestart met de basis van goede arbeidsmarktcommunicatie. Het is de ideale masterclass als het gaat om bewustwording voor slim en doelgroepgericht werven. U leert welke stappen u moet nemen om te komen tot een gedegen onafhankelijk wervingsadvies en hoe u wervende personeelsadvertenties kunt schri…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Stuur een e-mail naar help+flanders@springest.be

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Arbeidsmarktcommunicatie, Werving & Selectie, Assertiviteit, Coach / Coaching en Luisteren & Luistervaardigheden.

Succesvol werken aan directe werving

Arbeidsmarktcommunicatie begint bij een goede basis. Voordat u investeert in de verschillende vormen en mogelijkheden om de juiste mensen te bereiken, is het van belang dat u de arbeidsmarkt en uw arbeidsmarktdoelgroep( en) goed leert kennen. Wat vindt uw doelgroep belangrijk in de keuze voor een baan en waar bevindt uw doelgroep zich?

In deze masterclass wordt gestart met de basis van goede arbeidsmarktcommunicatie. Het is de ideale masterclass als het gaat om bewustwording voor slim en doelgroepgericht werven. U leert welke stappen u moet nemen om te komen tot een gedegen onafhankelijk wervingsadvies en hoe u wervende personeelsadvertenties kunt schrijven. Ook leert u met welke boodschap u uw doelgroep in beweging brengt en via welk (media)kanaal u hen bereikt.

Met de kennis die u opdoet in deze masterclass bent u de volgende dag al in staat om de juiste medewerkers te bereiken en te bewegen.

Programma

Het programma begint om 09.00 uur. Vanaf 08.30 uur bent u van harte welkom. Om 17.00 uur zal de training afgesloten worden.

Tiijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde:
Wat is arbeidsmarktcommunicatie?
Het opstellen van een wervingsadvies
De personeelsadvertentie
Hoe vergroot ik mijn visvijver met factor 3?
Workshop wervingsadvies
Presentatie resultaten

Na het volgen van deze masterclass:

 • heeft u kennis van de arbeidsmarkt en arbeidsmarktcommunicatie in het algemeen;
 • weet u via welke wervingskanalen en met welke argumenten u het arbeidspotentieel in beweging brengt;
 • weet u hoe u een wervingsadvies en personeelsadvertentie opstelt die meer impact heeft;
 • haalt u meer rendement uit uw personeelswerving;
 • heeft u uw netwerk met vakgenoten vergroot.

Deze masterclass is in het bijzonder geschikt voor:

 • (startende) recruiters;
 • consultants werving & selectie;
 • HR medewerkers en –adviseurs;
 • accountmanagers (arbeidsmarkt)communicatiebureaus;
 • (arbeidsmarkt)communicatie medewerkers en -adviseurs.

Werkwijze

Met maximaal 16 deelnemers wordt (inter)actief aan de slag gegaan met de basis van arbeidsmarktcommunicatie en directe werving. Tijdens de masterclass is er veel ruimte voor het delen van kennis en ervaringen met collegadeelnemers. Daarnaast werkt u in groepjes aan opdrachten om het geleerde direct in de praktijk te kunnen brengen, ondermeer door het opstellen van een wervingsadvies.

Enkele ervaringen van deelnemers:

“Professioneel, veel kennis aanwezig en goede interactie mogelijkheden”
Anna Kater, TMP Worldwide

“Leren en vooral anders te kijken naar het binnenhalen van de juiste mensen”
Greta Saadhoff, Gemeente Emmen

“Goede achtergrondkennis van de docenten”
Jantine Schouw, Franciscus Ziekenhuis Roosendaal

Deelnamekosten

De deelnamekosten voor deze masterclass zijn € 745,00.

De kosten zijn inclusief:

 • Uitgebreide werkmap
 • Lunch
 • Tussendoortjes
 • Drankjes
 • Deelnamecertificaat
 • Gratis halfjaarabonnement op het vakmagazine over arbeidsmarktcommunicatie Werf&

Locatie

De Masterclass Personeelswerving vindt plaats in het inspirerende Living Tomorrow in Vilvoorde. Living Tomorrow is een ontmoetingsplaats van innovatieve ondernemingen waar u nieuwe trends en evoluties kunt ervaren op het gebied van wonen en werken. De ideale locatie om kennis op te doen en geïnspireerd te raken over arbeidsmarktcommunicatie van vandaag en morgen.

Living Tomorrow ligt in Vilvoorde, centraal tussen Antwerpen en Brussel in.

Routebeschrijving

Download hier uw routebeschrijving voor zowel de auto als het openbaar vervoer.

Docenten

Carmen AdamsCarmen Adams is mede-oprichter van alfa marktonderzoek, een marktonderzoeksbureau o.a. gespecialiseerd in onderzoek op de arbeidsmarkt. Gelijktijdig vervult Carmen – sinds 2006 –  de positie van Marketing & Communicatie Manager Nederland bij Euregionale HR Dienstverlener Flexpoint.

Carmen houdt een masterdiploma in Toegepaste Economische Wetenschappen en een masterdiploma in International Marketing Management. In 2009 vervolledigde Carmen de masterclasses arbeidsmarktcommunicatie bij de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie, destijds bekend als AMC Academie.

Haar passie ligt in het benaderen van de arbeidsmarkt vanuit de bril van een marketeer. Onderwerpen als employer branding, binden en boeien van werknemers en employee relationship management maken deel uit van haar dagelijkse uitdagingen.Martijn Hemminga is initiator van sites als Amcinfo.nl enVacatureteksten.info. Daarnaast is hij oprichter en adviseur vanNr29 arbeidsmarktmanagement & arbeidsmarktcommunicatie.

Martijn HemmingaMartijn Hemminga begon in 1998 bij ICT-dienstverlener Syntegra waar hij tot 2006 diverse functies bekleedde op het gebied van communicatie. De laatste jaren was hij verantwoordelijk voor het arbeidsmarktcommunicatiebeleid van Syntegra’s moederbedrijf BT. Hierna was Martijn Hemminga een jaar werkzaam bij Technische Universiteit Delft als adviseur arbeidsmarktcommunicatie.

Met Nr29 adviseert, begeleidt en helpt Martijn Hemminga werkgevers bij het professionaliseren van hun arbeidsmarktcommunicatie. Van strategie tot organisatie. Van draagvlak tot arbeidsmarktcommunicatieplan.

Martijn Hemminga heeft samen met Geert-Jan Waasdorp eind 2006 de Academie opgericht. Samen stonden zij begin 2008 aan de wieg van Werf&, vakmagazine over arbeidsmarktcommunicatie.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Stuur een e-mail naar help+flanders@springest.be

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.