Koken met de 5 Transformaties - De Natuurlijke Kookschool

Tijdsduur

Koken met de 5 Transformaties - De Natuurlijke Kookschool

activate.me
Logo van activate.me

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Weekend 3: 15-16 februari 2014
Hoge Rielen, Molenstraat 62, 2460 Kasterlee
• Je evenwicht terugvinden na de feestdagen: eenvoudige recepten om terug balans te maken.
• Vitamines: hoe werken ze, wat heb je nodig? Wanneer zijn er tekorten? (Bijv. vitamine D en B12).
• Verschillende kookstijlen en snijdtechnieken.
• De energetische werking van de 7 granen.
• Versterkende gerechten voor de winter: o.a. stoofpot en gerechten uit grootmoeders tijd.
• Mineralen: wat hebben we nodig en hoeveel? Zout: werking, soorten zout, hoeveel hebben we nodig en in welke vorm?
• Bespreking van gefermenteerde zoutsoorten: shoyu, miso, tamari, ume-su.
• Huiswerk: studie van artikels over zuivel en zuivelproducten.

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Kookcursus / Koken, Recepten, HACCP, Cateraar en Voedingsdeskundige.

Weekend 3: 15-16 februari 2014
Hoge Rielen, Molenstraat 62, 2460 Kasterlee
• Je evenwicht terugvinden na de feestdagen: eenvoudige recepten om terug balans te maken.
• Vitamines: hoe werken ze, wat heb je nodig? Wanneer zijn er tekorten? (Bijv. vitamine D en B12).
• Verschillende kookstijlen en snijdtechnieken.
• De energetische werking van de 7 granen.
• Versterkende gerechten voor de winter: o.a. stoofpot en gerechten uit grootmoeders tijd.
• Mineralen: wat hebben we nodig en hoeveel? Zout: werking, soorten zout, hoeveel hebben we nodig en in welke vorm?
• Bespreking van gefermenteerde zoutsoorten: shoyu, miso, tamari, ume-su.
• Huiswerk: studie van artikels over zuivel en zuivelproducten.

Tijdens de introductiedag kan je komen ‘proeven’ wat de opleiding jou te bieden heeft. De basisprincipes van energetische basiskennis, yin-yangfilosofie en de vijf transformaties komen aan bod. We stellen de basisingrediënten voor en leren een volwaardige maaltijd koken in 15 minuten.
Introductiedag op zaterdag 26 oktober 2013 van 10 tot 17 u. en in voorjaar 2014
Don Bosco, Broechemsesteenweg 100, 2531 Vremde

Gedurende een heel jaar, d.w.z. tijdens alle seizoenen van het jaar, volg je lessen in het bereiden van gezonde, verantwoorde, smaakvolle gerechten en maaltijden. Natuurlijk maak je kennis met nieuwe recepten; daarnaast bestudeer je het energetische karakter van het voedsel. Ook komen de energetische aspecten van een 15-tal kookstijlen aanbod, toegepast op voor elk seizoen specifieke gerechten. Zo leer je de smaak, de geur, de kleur en het effect van voedsel veranderen naar gelang het effect dat je wilt bereiken.

De studie van de vijf transformaties en de oosterse diagnose geeft je inzicht in het ontstaan van gezondheid en ziekte. Dag in dag uit kan je zelf aan je gezondheid bijdragen door deze inzichten in je dagelijks koken te integreren. We kijken daarbij niet naar voeding vanuit het standpunt goed/slecht of gezond/ongezond – belangrijker is wat je nodig hebt op een bepaald moment of in een bepaalde conditie.

Onze 30-jarige ervaring in het koken heeft ons geleerd dat iedereen van een gezonde en lekkere keuken kan genieten. Zowel verstokte vleeseters als fruitariërs zullen je kookkunst kunnen waarderen. Om je omgeving naar een gezonde eet- en levenswijze te richten, moet je de kunst van het verleiden leren. Dat kan, door goed te kijken naar de wensen en de behoeften van je familie of klanten.

Voor wie?
Voor iedereen die lekker en gezond wil leren koken. Er is geen voorkennis vereist.

Wanneer:
Aankomst en inschrijving op zaterdag om 9.00 uur.
De lessen beginnen om 9.30 uur. Vertrek op zondag om 16.00 uur.
De weekends kunnen ook afzonderlijk gevolgd worden.
Geen voorkennis vereist voor deze opleiding.

Kosten:
Volledig programma, bij volledige betaling ten laatste het eerste weekend: 950 euro i.p.v. 1180 euro (alle lessen, maaltijden en eventueel verblijf in 3- of 4-persoonskamer inbegrepen). 2-persoonskamer: + 15 euro pp, 1-persoonskamer: + 20 euro pp per weekend.
Per weekend: 160 euro.
Studiedag: 60 euro (inclusief lunch).
Stagedagen zijn gratis voor de studenten die het volledige programma volgen.
Introductiedag: 65 euro , inclusief de lunch. Gratis voor wie de ganse reeks volgt

Korting voor echtparen/partners: 10% op de basisprijs voor de tweede persoon.

N.B. Overnachting op zaterdag is gratis in driepersoonskamer of slaapzaal; een extra overnachting op vrijdag is mogelijk na overleg (overnachting incl. ontbijt: 15 euro).

Organisatie: De Natuurlijke Kookschool

De kunst van het koken

... is de kunst van het verleiden. Eten moet bevrediging schenken, een voldaan gevoel geven.

Daarnaast moet het gewoon lekker zijn en er liefst ook nog mooi uitzien. Al die aspecten komen aan bod in de kookopleidingen van De Natuurlijke Kookschool.

Maar bovenal draait het om de overtuiging (gestoeld op macrobiotiek) dat voedsel een belangrijke invloed heeft op ons fysiek, emotioneel en spiritueel welzijn. Voeding is levensenergie.

De terugkeer naar biologische en verse producten is een belangrijke stap voor onze gezondheid en vitaliteit, denken wij. Toch plakken we niet bij voorbaat etiketten als 'gezond' of 'ongezond', 'goed' of 'slecht' op bepaalde soorten voedsel. Wat heb je nodig, wat hebben de mensen nodig voor wie je kookt? Dat is steeds de vraag waar het om draait. Het gaat erom je voeding elke dag zo te kiezen dat je lichaam zich kan aanpassen aan de weersomstandigheden en de fysieke uitdagingen die je dagelijks tegenkomt. Ofwel: hoe kan je ziekte voorkomen en genezen? Geloof het of niet: door de keuze van je voeding en de bereidingswijze, kun je heel veel veranderen.

Met de recepten en achtergrondinformatie uit onze opleidingen leer je gezonde, kleurrijke en smaakvolle gerechten bereiden. We zullen bij voorkeur kiezen voor plantaardig voedsel: hoe kun je vlees, zuivel en ander dierlijk voedsel vervangen en toch evenwichtig en lekker koken? Met aandacht voor snelle gerechten en de bijzondere behoeftes van de moderne mens.

Het is echter veel meer dan een receptencursus; alle voedsel wordt bestudeerd vanuit zijn energetisch karakter. Daarom bestuderen wij naast de westerse voedingsleer ook de dynamiek van yin en yang, bekend uit het oosten.

Na 30 jaar ervaring in het koken weten wij dat werkelijk iedereen van een gezonde keuken kan genieten. Zowel de verstokte vleeseter als de fruitariër zal straks je kookkunst weten te waarderen.

Wil je eens komen proeven? Mail of bel ons: regelmatig zijn er gratis infoavonden, maaltijden (huisrestaurantjes van onze studenten) en/of feesten.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.