Koken met de 5 Transformaties - De Natuurlijke Kookschool
Startdata en plaatsen
Beschrijving
Weekend 5 : 22-23 maart 2014
Hoge Rielen, Molenstraat 62, 2460 Kasterlee
• Lente-koken: verschillende granen- en groentegerechten, lichte
kookstijlen: stomen, snel sauteren, lichte pickles…
• Koken voor de verschillende leden van het gezin.
• Lunchboxen: wat neem je mee naar je werk? Lunchboxen voor
kinderen, kinderfeestjes.
• Diagnose en zelfdiagnose, bespreking van de verschillende
stelsels en hun werking (spijsvertering-, zenuw- en
circulatiestelsel en hun correlaties met het gelaat en de
lichaamsdelen).
• Vrienden op bezoek: hoe voor hen koken, samenstellen van een
maaltijd.
• De heerlijkste taarten en gebak.
• De medicinale werking van shiitake, lotus en kuzu.
• Huiswerk: problemen van …
Veelgestelde vragen
Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.
Weekend 5 : 22-23 maart 2014
Hoge Rielen, Molenstraat 62, 2460 Kasterlee
• Lente-koken: verschillende granen- en groentegerechten, lichte
kookstijlen: stomen, snel sauteren, lichte pickles…
• Koken voor de verschillende leden van het gezin.
• Lunchboxen: wat neem je mee naar je werk? Lunchboxen voor
kinderen, kinderfeestjes.
• Diagnose en zelfdiagnose, bespreking van de verschillende
stelsels en hun werking (spijsvertering-, zenuw- en
circulatiestelsel en hun correlaties met het gelaat en de
lichaamsdelen).
• Vrienden op bezoek: hoe voor hen koken, samenstellen van een
maaltijd.
• De heerlijkste taarten en gebak.
• De medicinale werking van shiitake, lotus en kuzu.
• Huiswerk: problemen van onze maatschappij: nieuwe ziektes (M.E.,
aids, opgang van virussen en bacteriën), problemen rond
verslavingen (alcohol, drugs), bespreken van krantenartikelen.
Tijdens de introductiedag kan je komen ‘proeven’ wat de opleiding
jou te bieden heeft. De basisprincipes van energetische
basiskennis, yin-yangfilosofie en de vijf transformaties komen aan
bod. We stellen de basisingrediënten voor en leren een volwaardige
maaltijd koken in 15 minuten.
Introductiedag op zaterdag 26 oktober 2013 van 10 tot 17 u. en in
voorjaar 2014
Don Bosco, Broechemsesteenweg 100, 2531 Vremde
Gedurende een heel jaar, d.w.z. tijdens alle seizoenen van het
jaar, volg je lessen in het bereiden van gezonde, verantwoorde,
smaakvolle gerechten en maaltijden. Natuurlijk maak je kennis met
nieuwe recepten; daarnaast bestudeer je het energetische karakter
van het voedsel. Ook komen de energetische aspecten van een 15-tal
kookstijlen aanbod, toegepast op voor elk seizoen specifieke
gerechten. Zo leer je de smaak, de geur, de kleur en het effect van
voedsel veranderen naar gelang het effect dat je wilt bereiken.
De studie van de vijf transformaties en de oosterse diagnose geeft
je inzicht in het ontstaan van gezondheid en ziekte. Dag in dag uit
kan je zelf aan je gezondheid bijdragen door deze inzichten in je
dagelijks koken te integreren. We kijken daarbij niet naar voeding
vanuit het standpunt goed/slecht of gezond/ongezond – belangrijker
is wat je nodig hebt op een bepaald moment of in een bepaalde
conditie.
Onze 30-jarige ervaring in het koken heeft ons geleerd dat iedereen
van een gezonde en lekkere keuken kan genieten. Zowel verstokte
vleeseters als fruitariërs zullen je kookkunst kunnen waarderen. Om
je omgeving naar een gezonde eet- en levenswijze te richten, moet
je de kunst van het verleiden leren. Dat kan, door goed te kijken
naar de wensen en de behoeften van je familie of klanten.
Voor wie?
Voor iedereen die lekker en gezond wil leren koken. Er is geen
voorkennis vereist.
Wanneer:
Aankomst en inschrijving op zaterdag om 9.00 uur.
De lessen beginnen om 9.30 uur. Vertrek op zondag om 16.00 uur.
De weekends kunnen ook afzonderlijk gevolgd worden.
Geen voorkennis vereist voor deze opleiding.
Kosten:
Volledig programma, bij volledige betaling ten laatste het eerste
weekend: 950 euro i.p.v. 1180 euro (alle lessen, maaltijden en
eventueel verblijf in 3- of 4-persoonskamer inbegrepen).
2-persoonskamer: + 15 euro pp, 1-persoonskamer: + 20 euro pp per
weekend.
Per weekend: 160 euro.
Studiedag: 60 euro (inclusief lunch).
Stagedagen zijn gratis voor de studenten die het volledige
programma volgen.
Introductiedag: 65 euro , inclusief de lunch. Gratis voor wie de
ganse reeks volgt
Korting voor echtparen/partners: 10% op de basisprijs voor de
tweede persoon.
N.B. Overnachting op zaterdag is gratis in driepersoonskamer of
slaapzaal; een extra overnachting op vrijdag is mogelijk na overleg
(overnachting incl. ontbijt: 15 euro).
Organisatie: De Natuurlijke Kookschool
De kunst van het koken
... is de kunst van het verleiden. Eten moet bevrediging schenken,
een voldaan gevoel geven.
Daarnaast moet het gewoon lekker zijn en er liefst ook nog mooi
uitzien. Al die aspecten komen aan bod in de kookopleidingen van De
Natuurlijke Kookschool.
Maar bovenal draait het om de overtuiging (gestoeld op
macrobiotiek) dat voedsel een belangrijke invloed heeft op ons
fysiek, emotioneel en spiritueel welzijn. Voeding is
levensenergie.
De terugkeer naar biologische en verse producten is een belangrijke
stap voor onze gezondheid en vitaliteit, denken wij. Toch plakken
we niet bij voorbaat etiketten als 'gezond' of 'ongezond', 'goed'
of 'slecht' op bepaalde soorten voedsel. Wat heb je nodig, wat
hebben de mensen nodig voor wie je kookt? Dat is steeds de vraag
waar het om draait. Het gaat erom je voeding elke dag zo te kiezen
dat je lichaam zich kan aanpassen aan de weersomstandigheden en de
fysieke uitdagingen die je dagelijks tegenkomt. Ofwel: hoe kan je
ziekte voorkomen en genezen? Geloof het of niet: door de keuze van
je voeding en de bereidingswijze, kun je heel veel veranderen.
Met de recepten en achtergrondinformatie uit onze opleidingen leer
je gezonde, kleurrijke en smaakvolle gerechten bereiden. We zullen
bij voorkeur kiezen voor plantaardig voedsel: hoe kun je vlees,
zuivel en ander dierlijk voedsel vervangen en toch evenwichtig en
lekker koken? Met aandacht voor snelle gerechten en de bijzondere
behoeftes van de moderne mens.
Het is echter veel meer dan een receptencursus; alle voedsel wordt
bestudeerd vanuit zijn energetisch karakter. Daarom bestuderen wij
naast de westerse voedingsleer ook de dynamiek van yin en yang,
bekend uit het oosten.
Na 30 jaar ervaring in het koken weten wij dat werkelijk iedereen
van een gezonde keuken kan genieten. Zowel de verstokte vleeseter
als de fruitariër zal straks je kookkunst weten te waarderen.
Wil je eens komen proeven? Mail of bel ons: regelmatig zijn er
gratis infoavonden, maaltijden (huisrestaurantjes van onze
studenten) en/of feesten.
Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen
Deel je ervaring
Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.