Koken met de Chef: Feestkoken - De Natuurlijke Kookschool

Tijdsduur

Koken met de Chef: Feestkoken - De Natuurlijke Kookschool

activate.me
Logo van activate.me

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Dinsdag 3 december 2013 FEESTKOKEN: Uit het Verre Oosten: Indische samosa’s, Byriani rijst, allemaal vegan…Phillipijnse gerechten met o.a. bittere gourd en fruitige groentendrankjes

Méér dan koken alleen
Naast recepten krijg je uitleg over ‘wat we echt nodig hebben’, het effect van industrievoedsel op onze fysieke en mentale gezondheid, en hoe stap voor stap het ‘huiskoken’ te organiseren zonder uren in je keuken te staan.
Geniet van een overheerlijke maaltijd achteraf of breng je meeneemlunchbox mee …
Fris je kennis op!

Reeks 3
Dinsdag 26 november 2013 FEESTKOKEN: verfijnde hapjes voor parties, romantische avonden, familiebuffetten en recepties….Met Italiaanse ‘New Sushi’ style en Portuge…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Kookcursus / Koken, Recepten, HACCP, Cateraar en Voedingsdeskundige.

Dinsdag 3 december 2013 FEESTKOKEN: Uit het Verre Oosten: Indische samosa’s, Byriani rijst, allemaal vegan…Phillipijnse gerechten met o.a. bittere gourd en fruitige groentendrankjes

Méér dan koken alleen
Naast recepten krijg je uitleg over ‘wat we echt nodig hebben’, het effect van industrievoedsel op onze fysieke en mentale gezondheid, en hoe stap voor stap het ‘huiskoken’ te organiseren zonder uren in je keuken te staan.
Geniet van een overheerlijke maaltijd achteraf of breng je meeneemlunchbox mee …
Fris je kennis op!

Reeks 3
Dinsdag 26 november 2013 FEESTKOKEN: verfijnde hapjes voor parties, romantische avonden, familiebuffetten en recepties….Met Italiaanse ‘New Sushi’ style en Portugese knolseldergratin met natto en mochi
Dinsdag 3 december 2013 FEESTKOKEN: Uit het Verre Oosten: Indische samosa’s, Byriani rijst, allemaal vegan…Phillipijnse gerechten met o.a. bittere gourd en fruitige groentendrankjes
Dinsdag 10 december 2013 FEESTKOKEN: Uit het Midden Oosten: Baba Ganoush, Tabouleh, Fatoush…. En overheerlijke pralines gemaakt van dadels, amandelen, gekonfijt fruit, sesam en cocosbloesemsuiker.


Praktisch

Tijdstip: dinsdagavond van 19.30-22.00 u
Locatie: Eco-lescentrum, Oude Baan 104 te Westmalle

Leraar: Mieke Vervecken-Pieters

Kosten

35 euro per les, inclusief maaltijd en thee, of € 80 voor de 3 lessen.

Alle lessen zijn inclusief maaltijd (of breng eventueel je lunchbox mee) en thee.

Inschrijven: vooraf inschrijven is noodzakelijk, tot volzet en ten laatste 4 dagen voor de cursus begint.
Voorschot: 10 euro op rek.nr. 733-1394293-45 van Maria Pieters, Oude Baan 1041, 2390 Westmalle met vermelding: ‘koken met de chef’ + datum en plaats. Volledige betaling ten laatste bij aanvang van de eerste les.

Organisatie: De Natuurlijke Kookschool

De kunst van het koken

... is de kunst van het verleiden. Eten moet bevrediging schenken, een voldaan gevoel geven.

Daarnaast moet het gewoon lekker zijn en er liefst ook nog mooi uitzien. Al die aspecten komen aan bod in de kookopleidingen van De Natuurlijke Kookschool.

Maar bovenal draait het om de overtuiging (gestoeld op macrobiotiek) dat voedsel een belangrijke invloed heeft op ons fysiek, emotioneel en spiritueel welzijn. Voeding is levensenergie.

De terugkeer naar biologische en verse producten is een belangrijke stap voor onze gezondheid en vitaliteit, denken wij. Toch plakken we niet bij voorbaat etiketten als 'gezond' of 'ongezond', 'goed' of 'slecht' op bepaalde soorten voedsel. Wat heb je nodig, wat hebben de mensen nodig voor wie je kookt? Dat is steeds de vraag waar het om draait. Het gaat erom je voeding elke dag zo te kiezen dat je lichaam zich kan aanpassen aan de weersomstandigheden en de fysieke uitdagingen die je dagelijks tegenkomt. Ofwel: hoe kan je ziekte voorkomen en genezen? Geloof het of niet: door de keuze van je voeding en de bereidingswijze, kun je heel veel veranderen.

Met de recepten en achtergrondinformatie uit onze opleidingen leer je gezonde, kleurrijke en smaakvolle gerechten bereiden. We zullen bij voorkeur kiezen voor plantaardig voedsel: hoe kun je vlees, zuivel en ander dierlijk voedsel vervangen en toch evenwichtig en lekker koken? Met aandacht voor snelle gerechten en de bijzondere behoeftes van de moderne mens.

Het is echter veel meer dan een receptencursus; alle voedsel wordt bestudeerd vanuit zijn energetisch karakter. Daarom bestuderen wij naast de westerse voedingsleer ook de dynamiek van yin en yang, bekend uit het oosten.

Na 30 jaar ervaring in het koken weten wij dat werkelijk iedereen van een gezonde keuken kan genieten. Zowel de verstokte vleeseter als de fruitariër zal straks je kookkunst weten te waarderen.

Wil je eens komen proeven? Mail of bel ons: regelmatig zijn er gratis infoavonden, maaltijden (huisrestaurantjes van onze studenten) en/of feesten.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.