Koken met de Chef: Feestkoken - De Natuurlijke Kookschool
Startdata en plaatsen
Beschrijving
Dinsdag 3 december 2013 FEESTKOKEN: Uit het Verre Oosten:
Indische samosa’s, Byriani rijst, allemaal vegan…Phillipijnse
gerechten met o.a. bittere gourd en fruitige groentendrankjes
Méér dan koken alleen
Naast recepten krijg je uitleg over ‘wat we echt nodig hebben’, het
effect van industrievoedsel op onze fysieke en mentale gezondheid,
en hoe stap voor stap het ‘huiskoken’ te organiseren zonder uren in
je keuken te staan.
Geniet van een overheerlijke maaltijd achteraf of breng je
meeneemlunchbox mee …
Fris je kennis op!
Reeks 3
Dinsdag 26 november 2013 FEESTKOKEN: verfijnde hapjes voor parties,
romantische avonden, familiebuffetten en recepties….Met Italiaanse
‘New Sushi’ style en Portuge…
Veelgestelde vragen
Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.
Dinsdag 3 december 2013 FEESTKOKEN: Uit het Verre Oosten:
Indische samosa’s, Byriani rijst, allemaal vegan…Phillipijnse
gerechten met o.a. bittere gourd en fruitige groentendrankjes
Méér dan koken alleen
Naast recepten krijg je uitleg over ‘wat we echt nodig hebben’, het
effect van industrievoedsel op onze fysieke en mentale gezondheid,
en hoe stap voor stap het ‘huiskoken’ te organiseren zonder uren in
je keuken te staan.
Geniet van een overheerlijke maaltijd achteraf of breng je
meeneemlunchbox mee …
Fris je kennis op!
Reeks 3
Dinsdag 26 november 2013 FEESTKOKEN: verfijnde hapjes voor parties,
romantische avonden, familiebuffetten en recepties….Met Italiaanse
‘New Sushi’ style en Portugese knolseldergratin met natto en
mochi
Dinsdag 3 december 2013 FEESTKOKEN: Uit het Verre Oosten: Indische
samosa’s, Byriani rijst, allemaal vegan…Phillipijnse gerechten met
o.a. bittere gourd en fruitige groentendrankjes
Dinsdag 10 december 2013 FEESTKOKEN: Uit het Midden Oosten: Baba
Ganoush, Tabouleh, Fatoush…. En overheerlijke pralines gemaakt van
dadels, amandelen, gekonfijt fruit, sesam en
cocosbloesemsuiker.
Praktisch
Tijdstip: dinsdagavond van 19.30-22.00 u
Locatie: Eco-lescentrum, Oude Baan 104 te Westmalle
Leraar: Mieke Vervecken-Pieters
Kosten
35 euro per les, inclusief maaltijd en thee, of € 80 voor de 3
lessen.
Alle lessen zijn inclusief maaltijd (of breng eventueel je lunchbox
mee) en thee.
Inschrijven: vooraf inschrijven is noodzakelijk, tot volzet en ten
laatste 4 dagen voor de cursus begint.
Voorschot: 10 euro op rek.nr. 733-1394293-45 van Maria Pieters,
Oude Baan 1041, 2390 Westmalle met vermelding: ‘koken met de chef’
+ datum en plaats. Volledige betaling ten laatste bij aanvang van
de eerste les.
Organisatie: De Natuurlijke Kookschool
De kunst van het koken
... is de kunst van het verleiden. Eten moet bevrediging schenken,
een voldaan gevoel geven.
Daarnaast moet het gewoon lekker zijn en er liefst ook nog mooi
uitzien. Al die aspecten komen aan bod in de kookopleidingen van De
Natuurlijke Kookschool.
Maar bovenal draait het om de overtuiging (gestoeld op
macrobiotiek) dat voedsel een belangrijke invloed heeft op ons
fysiek, emotioneel en spiritueel welzijn. Voeding is
levensenergie.
De terugkeer naar biologische en verse producten is een belangrijke
stap voor onze gezondheid en vitaliteit, denken wij. Toch plakken
we niet bij voorbaat etiketten als 'gezond' of 'ongezond', 'goed'
of 'slecht' op bepaalde soorten voedsel. Wat heb je nodig, wat
hebben de mensen nodig voor wie je kookt? Dat is steeds de vraag
waar het om draait. Het gaat erom je voeding elke dag zo te kiezen
dat je lichaam zich kan aanpassen aan de weersomstandigheden en de
fysieke uitdagingen die je dagelijks tegenkomt. Ofwel: hoe kan je
ziekte voorkomen en genezen? Geloof het of niet: door de keuze van
je voeding en de bereidingswijze, kun je heel veel veranderen.
Met de recepten en achtergrondinformatie uit onze opleidingen leer
je gezonde, kleurrijke en smaakvolle gerechten bereiden. We zullen
bij voorkeur kiezen voor plantaardig voedsel: hoe kun je vlees,
zuivel en ander dierlijk voedsel vervangen en toch evenwichtig en
lekker koken? Met aandacht voor snelle gerechten en de bijzondere
behoeftes van de moderne mens.
Het is echter veel meer dan een receptencursus; alle voedsel wordt
bestudeerd vanuit zijn energetisch karakter. Daarom bestuderen wij
naast de westerse voedingsleer ook de dynamiek van yin en yang,
bekend uit het oosten.
Na 30 jaar ervaring in het koken weten wij dat werkelijk iedereen
van een gezonde keuken kan genieten. Zowel de verstokte vleeseter
als de fruitariër zal straks je kookkunst weten te waarderen.
Wil je eens komen proeven? Mail of bel ons: regelmatig zijn er
gratis infoavonden, maaltijden (huisrestaurantjes van onze
studenten) en/of feesten.
Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen
Deel je ervaring
Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.