Mindful eten - Dakhuus

Tijdsduur

Mindful eten - Dakhuus

activate.me
Logo van activate.me

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Door te eten trachten we soms angsten, zorgen, twijfels, gebrek aan zelfvertrouwen … letterlijk weg te kauwen. Je maakt ruzie met je baas en zoekt daarna troost in een stuk chocolade. Herkenbaar? Geen probleem als dit heel sporadisch gebeurt maar wel als je last krijgt van je gezondheid of regelmatige eetbuien. Of andersom: door je problemen heb je geen zin meer om te eten, je verliest steeds meer gewicht en energie. Mindful eten gaat over het veranderen van slechte voedingsgewoonten door te kijken naar de dieper liggende oorzaken ervan. Afslankingsprogramma’s of aanmoedigingen om goed te eten hebben meer zin als je ook werkt aan je innerlijk. We oefenen om bewuster te kiezen op basis van in…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Eetgewoontes, Mindfulness, Voedingsdeskundige, Voeding en Diëtetiek en Enterale Voeding.

Door te eten trachten we soms angsten, zorgen, twijfels, gebrek aan zelfvertrouwen … letterlijk weg te kauwen. Je maakt ruzie met je baas en zoekt daarna troost in een stuk chocolade. Herkenbaar? Geen probleem als dit heel sporadisch gebeurt maar wel als je last krijgt van je gezondheid of regelmatige eetbuien. Of andersom: door je problemen heb je geen zin meer om te eten, je verliest steeds meer gewicht en energie. Mindful eten gaat over het veranderen van slechte voedingsgewoonten door te kijken naar de dieper liggende oorzaken ervan. Afslankingsprogramma’s of aanmoedigingen om goed te eten hebben meer zin als je ook werkt aan je innerlijk. We oefenen om bewuster te kiezen op basis van innerlijke signalen. Het is geen korte sprint naar gewichtsverlies of terug eetlust opwekken. Het is een training over gewaar zijn van je eetgewoontes en kennis ontwikkelen van je hongerprikkels. De cursus is geen psychotherapie, maar vreugde en plezier in voedsel nemen toe, we ervaren minder drang naar eten en onze (eet-)reacties op emoties en externe prikkels nemen af.

Organisatie: Dakhuus

Het Dakhuus speelt in op de actualiteit en de trends in de samenleving en komt daarmee tegemoet aan de behoeften van velen om hun leven meer zin te geven, door bijscholing in talen, informatica, hobby of algemeen vormende thema's of gewoon om zichzelf te verrijken!

Daarnaast organiseert het Dakhuus ook opleidingen naar organisaties en bedrijven.

Het Dakhuus biedt kortingen aan in bepaalde gevallen:
- €7 vroegkorting wanneer je minstens 1 maand vóór de start betaalt.
- 60-plussers: € 5 per cursus.
- 50% korting voor : 'volledig' uitkeringsgerechtigde werklozen, mindervaliden (min. 66%) en leefgeld-steuntrekkers. Deze korting kan niet gecombineerd worden met enige andere korting.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.