Mindfulness 8 weken training (Oudenaarde) - Instituut voor Aandacht en Mindfulness

Tijdsduur

Mindfulness 8 weken training (Oudenaarde) - Instituut voor Aandacht en Mindfulness

activate.me
Logo van activate.me

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Mindfulness wordt ook aandachtstraining genoemd. De basis is namelijk het richten van onze aandacht op wat goed is in plaats van ons continu te verliezen in wat niet goed is. Daarbij worden interfererende gedachten en sensaties die aandacht vragen vriendelijk maar vastberaden losgelaten en wordt gefocust op de ademhaling. Zo train je om je aandacht terug te brengen in het heden. Het doel is de realiteit te herkennen en te accepteren zoals ze is, zonder deze te kleuren door emotionele reacties en zonder erop te reageren met automatische gedragspatronen. Door open te zijn voor en ontspannen te zijn in de realiteit van het moment, zal je merken dat dit moment steeds anders is en daardoor de moe…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Aandacht & Detail, Mindfulness, Geheugentraining, Breintraining en Productiviteit & Focus.

Mindfulness wordt ook aandachtstraining genoemd. De basis is namelijk het richten van onze aandacht op wat goed is in plaats van ons continu te verliezen in wat niet goed is. Daarbij worden interfererende gedachten en sensaties die aandacht vragen vriendelijk maar vastberaden losgelaten en wordt gefocust op de ademhaling. Zo train je om je aandacht terug te brengen in het heden. Het doel is de realiteit te herkennen en te accepteren zoals ze is, zonder deze te kleuren door emotionele reacties en zonder erop te reageren met automatische gedragspatronen. Door open te zijn voor en ontspannen te zijn in de realiteit van het moment, zal je merken dat dit moment steeds anders is en daardoor de moeite is om geleefd te worden.

Wetenschappelijk onderzoek toonde aan dat mindfulness efficiënt is voor de aanpak van stress, langdurige pijn, angst en depressie. Daarnaast vertellen deelnemers hoe het hun leert omgaan met psychische pijn, verdriet en boosheid. Naast stress gerelateerde problematiek zoals maag en darm problemen, slaapstoornissen, onrust, paniek, hoofdpijn, slaapstoornissen en vermoeidheid, is het ook geschikt voor omgaan met tal van medische aandoeningen zoals psoriasis, hartziekten, aids, hoge bloeddruk en infertiliteit. Voor kanker werden er recent positieve resultaten aangetoond. Wetenschappelijk onderzoek toonde al na 8 weken een positief effect op de immuniteit.

Tijdens 8 sessies van 2,5 uur kom je in groep samen. Dit groepsgebeuren wordt ondersteund door een psycholoog/psychotherapeut. Er wordt gebruikt gemaakt van ervaringsgerichte oefeningen: eenvoudige meditatieoefeningen waarin de adem als ankerpunt centraal staat, rollenspelen, yoga, … Je ontvangt een werkmap, audiomateriaal en het 'Mindfulness werkboek' van David Dewulf om de aangeleerde vaardigheden thuis verder in te oefenen en te integreren in je dagelijkse leven.

Organisatie: Instituut voor Aandacht en Mindfulness

Het Instituut voor Aandacht & Mindfulness (I AM) organiseert trainingen voor particulieren en vakkundigen, trainingen voor kinderen en jongeren, zomertrainingen en themadagen. Het aanbod richt zich op België en Nederland. Bij I AM kan men bovendien een opleiding tot mindfulness trainer volgen. Daarnaast werkt I AM samen met UGent en KULeuven voor wetenschappelijke onderzoek betreffende mindfulness.

I AM werkt opgericht in 2001 opgericht door Dr. David Dewulf. Hiermee introduceerde David Dewulf mindfulness in Vlaanderen. Door de jaren heen is I AM uitgegroeid tot een team van 30 enthousiaste en professionele medewerkers die door I AM zijn opgeleid en gecertificeerd, en jarenlange ervaring hebben in de hulpverlening. In 2010 verwierf I AM het Qfor-label welke garant staat voor de kwaliteit van haar dienstverlening.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.