Psychologie volgens het enneagram (cursus) - De Levensschool

Tijdsduur
Logo van activate.me

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Wat is persoonlijkheid?
Vaak wordt persoonlijkheid gezien als iets goeds, iets wat we verder moeten ontwikkelen. Een ‘sterke persoonlijkheid’ hebben wordt gekoppeld aan een positieve standvastigheid, een manier om je van anderen te onderscheiden. Sommigen zien het anders: je wordt geboren met je eigen talenten en gevoeligheden. Maar vroeg of laat ontwikkel je de angst dat je niet mag zijn wie je werkelijk bent. Je ontwikkelt dan een persoonlijkheid, een ego als harnas om je ware zelf te beschermen. Dat harnas brengt bepaalde angsten, blinde vlekken en onvervulbare verlangens met zich mee. Het is dus de bedoeling om onze persoonlijkheid beter te begrijpen zodat we de angsten die ons verlammen…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Enneagram, Psychologie, Hooggevoeligheid, (Cognitieve) gedragstherapie en Arbeids- en Organisatiepsychologie.

Wat is persoonlijkheid?
Vaak wordt persoonlijkheid gezien als iets goeds, iets wat we verder moeten ontwikkelen. Een ‘sterke persoonlijkheid’ hebben wordt gekoppeld aan een positieve standvastigheid, een manier om je van anderen te onderscheiden. Sommigen zien het anders: je wordt geboren met je eigen talenten en gevoeligheden. Maar vroeg of laat ontwikkel je de angst dat je niet mag zijn wie je werkelijk bent. Je ontwikkelt dan een persoonlijkheid, een ego als harnas om je ware zelf te beschermen. Dat harnas brengt bepaalde angsten, blinde vlekken en onvervulbare verlangens met zich mee. Het is dus de bedoeling om onze persoonlijkheid beter te begrijpen zodat we de angsten die ons verlammen, de onvervulbare verlangens die ons drijven en de blinde vlekken die onze waarneming vertroebelen, kunnen loslaten. Op die manier vinden we écht onszelf.

Het enneagram
Vanuit die visie biedt het enneagram een denkkader om verschillende persoonlijkheden naast elkaar te plaatsen en te verklaren. Het gaat uit van 9 (ennea = 9) types die elk hun eigen manier hebben om met hun instincten, gevoelens of gedachten om te gaan. Elk van de types streeft naar zijn eigen doel op zijn eigen manier en heeft zijn eigen weg om vrijer en meer zichzelf te
worden. Het enneagram is een eeuwenoud systeem waar bijna alle moderne psychologische theorieën hun plaats in vinden: van ontwikkelingspsychologie tot Freud, van copingstrategieën tot het kwaliteitenkwadrant van Ofman.

In de cursus leren we eerst de betekenis van het begrip‘persoonlijkheid’ of ‘ego’ kennen. Door de verschillende types naast elkaar te zien,worden we ons bewust van onze eigen drijfveren en de angsten die eraan ten grondslag liggen en leren we het gedrag van anderen te plaatsen.

Vervolgens bekijken we het enneagram als systeem: we bestuderen de relatie tussen het
enneagram en andere psychologische theorieën. Zo ontwikkelen we een flexibel denkkader om anderen te helpen in hun persoonlijke groei.

Tenslotte leggen we de focus op de praktische bruikbaarheid van het enneagram: we bespreken hoe de verschillende types in het leven staan als kind, als hulpverlener, hoe ze met elkaar omgaan en hoe we andermans enneagramtype kunnen bepalen.

De prijs voor zelfstandigen die via kmo-portefeuille betalen bedraagt slechts de helft van het lesgeld.

Organisatie: De Levensschool

Aan De Levensschool kunnen alle cursussen rond natuurlijke gezondheidszorg gevolgd worden. Een greep uit de mogelijkheden zijn: Voeding en voedingssupplementen, kruidenleer, bachbloesemremedies, relaxatiebegeleiding, lichaamsmassages, voetzoolreflexologie, enz...

Verder zijn er cursussen rond bewustzijnsverruiming zoals levenslessen, transpersoonlijke psychologie, energetische anatomie, beschouwingen over de dood, omgaan met sterven, enz...

Ook kunnen allerlei cursussen gevolgd worden rond medische basiskennis zoals anatomie, pathologie, psychologie, inzicht in ziekte en gezondheid, enz...

Wie een volledige opleiding volgt kan aansluiten bij een erkende beroepsvereniging om het beroep van gezondheidsconsulent of voedingsconsulent in België uit te oefenen.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.