Themadag: gezonde maaltijd - De Natuurlijke Kookschool
Startdata en plaatsen
Beschrijving
Tijdens een themadag werken we de hele dag rond een bepaald
thema. Je krijgt niet alleen theoretische achtergrond en
toelichting. Je leert verschillende gerechten maken voor specifieke
doeleinden, en hoe je daar zélf creatieve invulling aan geeft.
Programma
Fantastische soepen, maaltijdsoepen, wintersoepen en snelle
gerechten.
Zaterdag 9 november 2013, Don Bosco, Vremde
Hoe gezond ontbijten. Verrassende recepten. Over gezonde
vleesvervangers: verwarmend en lekker.
Zaterdag 7 december 2013, Don Bosco, Vremde
Het samenstellen van een gezonde maaltijd, variëren rond
basisgerechten.
Zaterdag 15 februari, Hoge Rielen, Vremde
Zuiverende gerechten.
Zaterdag 1 maart 2014, Hoge Rielen, Lichtaar…
Veelgestelde vragen
Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.
Tijdens een themadag werken we de hele dag rond een bepaald
thema. Je krijgt niet alleen theoretische achtergrond en
toelichting. Je leert verschillende gerechten maken voor specifieke
doeleinden, en hoe je daar zélf creatieve invulling aan geeft.
Programma
Fantastische soepen, maaltijdsoepen, wintersoepen en snelle
gerechten.
Zaterdag 9 november 2013, Don Bosco, Vremde
Hoe gezond ontbijten. Verrassende recepten. Over gezonde
vleesvervangers: verwarmend en lekker.
Zaterdag 7 december 2013, Don Bosco, Vremde
Het samenstellen van een gezonde maaltijd, variëren rond
basisgerechten.
Zaterdag 15 februari, Hoge Rielen, Vremde
Zuiverende gerechten.
Zaterdag 1 maart 2014, Hoge Rielen, Lichtaart
‘Sweet life’ Hoe omgaan met jouw verslavingen en verlangens: zoet,
gebak, zuivel, vlees en olie. De héérlijkste alternatieven.
Zaterdag 31 mei 2014, Hoge Rielen, Lichtaart
MACROBIOTIEK: Wat? Hoe begin je eraan? Hoe kan ik dit combineren
met een drukke baan en een sociaal leven? Met kookdemo waar je
onmiddellijk mee aan de slag kan.
Geef je naam op, wij organiseren deze dag bij voldoende
belangstelling. breng vrienden en familie mee.
Praktisch
Tijdstip: op zaterdag van 9.30 tot 18 uur.
Locatie: Don Bosco, Broechemsesteenweg 100, 2531 Vremde en De Hoge
Rielen, Molenstraat 62, 2460 Kasterlee
Kosten: 80 euro (incl. lunch en 2 proefbordjes). Beperkt aantal
plaatsen, vooraf inschrijven noodzakelijk.
Studiedag rond macrobiotiek: slechts 40 euro, inclusief lunch.
Gratis voor deelnemers aan het kookprogramma, cyclus I.
Organisatie: De Natuurlijke Kookschool
De kunst van het koken
... is de kunst van het verleiden. Eten moet bevrediging schenken,
een voldaan gevoel geven.
Daarnaast moet het gewoon lekker zijn en er liefst ook nog mooi
uitzien. Al die aspecten komen aan bod in de kookopleidingen van De
Natuurlijke Kookschool.
Maar bovenal draait het om de overtuiging (gestoeld op
macrobiotiek) dat voedsel een belangrijke invloed heeft op ons
fysiek, emotioneel en spiritueel welzijn. Voeding is
levensenergie.
De terugkeer naar biologische en verse producten is een belangrijke
stap voor onze gezondheid en vitaliteit, denken wij. Toch plakken
we niet bij voorbaat etiketten als 'gezond' of 'ongezond', 'goed'
of 'slecht' op bepaalde soorten voedsel. Wat heb je nodig, wat
hebben de mensen nodig voor wie je kookt? Dat is steeds de vraag
waar het om draait. Het gaat erom je voeding elke dag zo te kiezen
dat je lichaam zich kan aanpassen aan de weersomstandigheden en de
fysieke uitdagingen die je dagelijks tegenkomt. Ofwel: hoe kan je
ziekte voorkomen en genezen? Geloof het of niet: door de keuze van
je voeding en de bereidingswijze, kun je heel veel veranderen.
Met de recepten en achtergrondinformatie uit onze opleidingen leer
je gezonde, kleurrijke en smaakvolle gerechten bereiden. We zullen
bij voorkeur kiezen voor plantaardig voedsel: hoe kun je vlees,
zuivel en ander dierlijk voedsel vervangen en toch evenwichtig en
lekker koken? Met aandacht voor snelle gerechten en de bijzondere
behoeftes van de moderne mens.
Het is echter veel meer dan een receptencursus; alle voedsel wordt
bestudeerd vanuit zijn energetisch karakter. Daarom bestuderen wij
naast de westerse voedingsleer ook de dynamiek van yin en yang,
bekend uit het oosten.
Na 30 jaar ervaring in het koken weten wij dat werkelijk iedereen
van een gezonde keuken kan genieten. Zowel de verstokte vleeseter
als de fruitariër zal straks je kookkunst weten te waarderen.
Wil je eens komen proeven? Mail of bel ons: regelmatig zijn er
gratis infoavonden, maaltijden (huisrestaurantjes van onze
studenten) en/of feesten.
Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen
Deel je ervaring
Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.