Themadag: verlangens en verslavingen - De Natuurlijke Kookschool

Tijdsduur

Themadag: verlangens en verslavingen - De Natuurlijke Kookschool

activate.me
Logo van activate.me

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Tijdens een themadag werken we de hele dag rond een bepaald thema. Je krijgt niet alleen theoretische achtergrond en toelichting. Je leert verschillende gerechten maken voor specifieke doeleinden, en hoe je daar zélf creatieve invulling aan geeft.

Programma


Fantastische soepen, maaltijdsoepen, wintersoepen en snelle gerechten.
Zaterdag 9 november 2013, Don Bosco, Vremde

Hoe gezond ontbijten. Verrassende recepten. Over gezonde vleesvervangers: verwarmend en lekker.
Zaterdag 7 december 2013, Don Bosco, Vremde

Het samenstellen van een gezonde maaltijd, variëren rond basisgerechten.
Zaterdag 15 februari, Hoge Rielen, Vremde

Zuiverende gerechten.
Zaterdag 1 maart 2014, Hoge Rielen, Lichtaar…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Verslavingszorg, Recepten, Zorg en Welzijn, Jeugdzorg en Counseling.

Tijdens een themadag werken we de hele dag rond een bepaald thema. Je krijgt niet alleen theoretische achtergrond en toelichting. Je leert verschillende gerechten maken voor specifieke doeleinden, en hoe je daar zélf creatieve invulling aan geeft.

Programma


Fantastische soepen, maaltijdsoepen, wintersoepen en snelle gerechten.
Zaterdag 9 november 2013, Don Bosco, Vremde

Hoe gezond ontbijten. Verrassende recepten. Over gezonde vleesvervangers: verwarmend en lekker.
Zaterdag 7 december 2013, Don Bosco, Vremde

Het samenstellen van een gezonde maaltijd, variëren rond basisgerechten.
Zaterdag 15 februari, Hoge Rielen, Vremde

Zuiverende gerechten.
Zaterdag 1 maart 2014, Hoge Rielen, Lichtaart

‘Sweet life’ Hoe omgaan met jouw verslavingen en verlangens: zoet, gebak, zuivel, vlees en olie. De héérlijkste alternatieven.
Zaterdag 31 mei 2014, Hoge Rielen, Lichtaart

MACROBIOTIEK: Wat? Hoe begin je eraan? Hoe kan ik dit combineren met een drukke baan en een sociaal leven? Met kookdemo waar je onmiddellijk mee aan de slag kan.
Geef je naam op, wij organiseren deze dag bij voldoende belangstelling. breng vrienden en familie mee.



Praktisch

Tijdstip: op zaterdag van 9.30 tot 18 uur.

Locatie: Don Bosco, Broechemsesteenweg 100, 2531 Vremde en De Hoge Rielen, Molenstraat 62, 2460 Kasterlee

Kosten: 80 euro (incl. lunch en 2 proefbordjes). Beperkt aantal plaatsen, vooraf inschrijven noodzakelijk.
Studiedag rond macrobiotiek: slechts 40 euro, inclusief lunch. Gratis voor deelnemers aan het kookprogramma, cyclus I.

Organisatie: De Natuurlijke Kookschool

De kunst van het koken

... is de kunst van het verleiden. Eten moet bevrediging schenken, een voldaan gevoel geven.

Daarnaast moet het gewoon lekker zijn en er liefst ook nog mooi uitzien. Al die aspecten komen aan bod in de kookopleidingen van De Natuurlijke Kookschool.

Maar bovenal draait het om de overtuiging (gestoeld op macrobiotiek) dat voedsel een belangrijke invloed heeft op ons fysiek, emotioneel en spiritueel welzijn. Voeding is levensenergie.

De terugkeer naar biologische en verse producten is een belangrijke stap voor onze gezondheid en vitaliteit, denken wij. Toch plakken we niet bij voorbaat etiketten als 'gezond' of 'ongezond', 'goed' of 'slecht' op bepaalde soorten voedsel. Wat heb je nodig, wat hebben de mensen nodig voor wie je kookt? Dat is steeds de vraag waar het om draait. Het gaat erom je voeding elke dag zo te kiezen dat je lichaam zich kan aanpassen aan de weersomstandigheden en de fysieke uitdagingen die je dagelijks tegenkomt. Ofwel: hoe kan je ziekte voorkomen en genezen? Geloof het of niet: door de keuze van je voeding en de bereidingswijze, kun je heel veel veranderen.

Met de recepten en achtergrondinformatie uit onze opleidingen leer je gezonde, kleurrijke en smaakvolle gerechten bereiden. We zullen bij voorkeur kiezen voor plantaardig voedsel: hoe kun je vlees, zuivel en ander dierlijk voedsel vervangen en toch evenwichtig en lekker koken? Met aandacht voor snelle gerechten en de bijzondere behoeftes van de moderne mens.

Het is echter veel meer dan een receptencursus; alle voedsel wordt bestudeerd vanuit zijn energetisch karakter. Daarom bestuderen wij naast de westerse voedingsleer ook de dynamiek van yin en yang, bekend uit het oosten.

Na 30 jaar ervaring in het koken weten wij dat werkelijk iedereen van een gezonde keuken kan genieten. Zowel de verstokte vleeseter als de fruitariër zal straks je kookkunst weten te waarderen.

Wil je eens komen proeven? Mail of bel ons: regelmatig zijn er gratis infoavonden, maaltijden (huisrestaurantjes van onze studenten) en/of feesten.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.