Energie management conform ISO 50001:2018

Niveau
Tijdsduur

Energie management conform ISO 50001:2018

Amelior
Logo van Amelior
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,5 Amelior heeft een gemiddelde beoordeling van 8,5 (uit 4 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Waarom deze thematiek?

Stijgende energieprijzen en strenger wordende milieueisen maken de aandacht voor energie in administraties en industrie actueler dan ooit. Bovendien is de wetgeving in volle evolutie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat energiemanagement in een korte tijd bovenaan de agenda is komen te staan van vele bedrijven en instellingen.ISO 50001 is een krachtig instrument om organisaties te ondersteunen bij het besparen van energie en kosten. De norm biedt een structuur voor industriële bedrijven, voor commerciële en administratieve ondernemingen, kortom voor allerlei organisaties van groot tot klein om hun energieverbruik te managen en op een systematische manier hun energie…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Productiviteit & Focus, Persoonlijk Leiderschap, Time management, Stress en Werkdruk.

Waarom deze thematiek?

Stijgende energieprijzen en strenger wordende milieueisen maken de aandacht voor energie in administraties en industrie actueler dan ooit. Bovendien is de wetgeving in volle evolutie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat energiemanagement in een korte tijd bovenaan de agenda is komen te staan van vele bedrijven en instellingen.ISO 50001 is een krachtig instrument om organisaties te ondersteunen bij het besparen van energie en kosten. De norm biedt een structuur voor industriële bedrijven, voor commerciële en administratieve ondernemingen, kortom voor allerlei organisaties van groot tot klein om hun energieverbruik te managen en op een systematische manier hun energieprestaties te verbeteren en hun uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Men verwacht dat deze norm tot 60% van het wereldenergieverbruik zal beïnvloeden.Op 20 augustus 2018 werd de nieuwe ISO 50001:2018 gepubliceerd. Hierbij sluit de laatste nieuwe versie van de norm aan bij het rijtje ISO-standaarden die de nieuwe High Level Structuur bezitten. Deze nieuwe HLS-structuur laat een makkelijke integratie tussen de verschillende ISO-standaarden toe.  De norm is gebaseerd op dezelfde principes als de andere normen voor beheersystemen. 
De methodiek ISO 50001 is gebaseerd op het formuleren van een energiebeleid en doelstellingen om daarmee continue verbetering te realiseren. Organisaties die ISO 50001 implementeren kunnen zich laten certificeren.

Wat mag u verwachten tijdens de opleiding?

Deze opleiding vormt een uitstekende introductie tot de nieuwe ISO 50001:2018-norm voor een energiemanagementsysteem. Ze heeft als doelstelling de deelnemers kennis te laten maken met de praktijk van de invoering van het thema ‘energiemanagement' alsook praktische richtlijnen te geven voor de daadwerkelijke invoering in het eigen bedrijf.

Voor wie?

Deze opleiding handelt over een energiemanagementsysteem, maar richt zich vanwege zijn vele raakvlakken met andere disciplines niet alleen tot energie- of milieuspecialisten. Een gezond inzicht in het functioneren van uw onderneming is voor deze opleiding veel belangrijker dan een doorgedreven energiejuridische en energiewetenschappelijke kennis.
Uiteraard hebben de deelnemers speciale belangstelling voor het bedrijfsinterne energiemanagement.

De doelgroep omvat:

 • Energiemanagers, -verantwoordelijken of - coördinatoren
 • Milieucoördinatoren
 • Kwaliteitsmanagers
 • Preventieadviseurs
 • Kaderleden van energiebewuste bedrijven
 • Facility managers
 • Productiemanagers
 • Onderhoudsverantwoordelijken
 • Medewerkers die basiskennis betreffende energiemanagementsystemen willen verwerven

Programma

 • Achtergrond bij energiemanagement en de energiewetgeving
 • Energiemanagementsysteem volgens ISO 50001
 • Vergelijking van EN 16001/ISO 50001 met ISO 9001, ISO 14001 en ISO 45001
 • Energiezorg in de praktijk
 • Opzetten van een energiemanagementsysteem
 • Energieaspectenanalyse

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.