Regie van zelfsturing

Aantal pagina's:
Formaat:
Logo van Associatie voor Coaching
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,3 Associatie voor Coaching heeft een gemiddelde beoordeling van 9,3 (uit 22 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Bij zelfsturing in een organisatie gaat het erom te zorgen dat het samenspel tussen diverse betrokkenen in een proces door die betrokkenen zelf optimaal bestuurd wordt. En dat proces regisseer je niet door het op zijn beloop te laten. Je regisseert het zeker niet door het precies voor te schrijven. De complexiteit zit hem daarin, dat je in de regie van zelfsturing moet appelleren aan zelfsturing die er vaak nog niet in voldoende mate is. Maar je moet eraan appelleren om die te ontwikkelen. En dat moet je ook nog eens doen onder condities dat de systemen in de organisatie nog niet passen bij zelfsturing. Voorts zit je als manager ook met je eigen verleden. Geen organisatie-transitie zonder pe…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Stuur een e-mail naar help+flanders@springest.be

Bij zelfsturing in een organisatie gaat het erom te zorgen dat het samenspel tussen diverse betrokkenen in een proces door die betrokkenen zelf optimaal bestuurd wordt. En dat proces regisseer je niet door het op zijn beloop te laten. Je regisseert het zeker niet door het precies voor te schrijven. De complexiteit zit hem daarin, dat je in de regie van zelfsturing moet appelleren aan zelfsturing die er vaak nog niet in voldoende mate is. Maar je moet eraan appelleren om die te ontwikkelen. En dat moet je ook nog eens doen onder condities dat de systemen in de organisatie nog niet passen bij zelfsturing. Voorts zit je als manager ook met je eigen verleden. Geen organisatie-transitie zonder persoonlijke transities.De regie van zelfsturing omvat zodoende:

  • vormgeving van je eigen transitieproces,
  • coaching van het transitieproces van mensen en teams op weg naar zelfsturing
  • orkestreren van de transitie naar een organisatie die zelfsturing bevordert.

"Wat écht werkt als het om professioneel coachen gaat!"

Wij zijn als een van de eerste opleidings instelling met een specialisatie op coachopleidingen sinds 1992 bezig met het continue professionaliseren van het vakgebied coachen en het ontwikkelen van nieuwe geaccrediteerde coaches. Wij zijn de enige coachopleider ter wereld door ICF én EMCC geaccrediteerd.

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Stuur een e-mail naar help+flanders@springest.be