Opleiding Medewerker Personeelszaken (MPZ) module POC

Tijdsduur
Logo van De Laat Kenniscentrum
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,1 De Laat Kenniscentrum heeft een gemiddelde beoordeling van 8,1 (uit 30 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

De Laat Kenniscentrum; De opleider uit de regio!

De module Personeel, Organisatie en Communicatie niveau 3 (POC) is onderdeel van het overkoepelend diploma Medewerker Personeelszaken. Tezamen met de opleiding BKL vormt dit de basis voor het diploma Medewerker Personeelszaken. 

Een zeer nuttige aanvulling op de CV voor een personeelsfunctionaris is de module Personeel, Organisatie en Communicatie. Na het behalen van deze module heeft u kennis opgedaan over loopbaanontwikkeling, personeelsplanning en diverse communicatie- en informatievormen. U snapt de relatie tussen het management en personeelszaken. U weet welke instrumenten u kunt inzetten en u heeft kennis van werving en selectie. Interne communicatie is voor een personeelsfunctionaris…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Stuur een e-mail naar help+flanders@springest.be

De Laat Kenniscentrum; De opleider uit de regio!

De module Personeel, Organisatie en Communicatie niveau 3 (POC) is onderdeel van het overkoepelend diploma Medewerker Personeelszaken. Tezamen met de opleiding BKL vormt dit de basis voor het diploma Medewerker Personeelszaken. 

Een zeer nuttige aanvulling op de CV voor een personeelsfunctionaris is de module Personeel, Organisatie en Communicatie. Na het behalen van deze module heeft u kennis opgedaan over loopbaanontwikkeling, personeelsplanning en diverse communicatie- en informatievormen. U snapt de relatie tussen het management en personeelszaken. U weet welke instrumenten u kunt inzetten en u heeft kennis van werving en selectie. Interne communicatie is voor een personeelsfunctionaris van groot belang. Kortom, als personeelsfunctionaris doet u nuttige kennis op met de opleiding Medewerker Personeelszaken MPZ module Personeel, Organisatie en Communicatie.

Doelgroep

Voor iedereen die wilt werken als personeelsfunctionaris of salarisadministrateur

Niveau

MBO 3

Vooropleiding

Er is geen vooropleiding vereist.

Programma

Gedurende de cursus komen onderstaande onderwerpen aan bod:
•    personeel: personeelsinstrumenten, personeelsplanning, personeelsverloop, werving- en selectieprocedure, NVP sollicitatiecode, diversiteit en integratie, loopbaanontwikkelingstraject, personeelsmanagement en loonbaanontwikkeling
•    organisatie: indelingen organisaties, typen ondernemingen, organisatie-indelingen, samenwerkingsvormen, sociaal beleid, rollen en taakverdeling personeelszaken en lijnmanagement
•    communicatie: begrippen omschrijven en aangeven wat het verschil is tussen communicatie en informatie

Examen

De examens van Medewerker Personeelszaken MPZ nieuwe stijl kunnen vanaf september 2016 worden afgenomen bij de Associatie. De belangrijkste examenstof op basis van het examenprogramma van de Associatie wordt onder programma toegelicht. 

Voor meer informatie met betrekking tot de examens verwijzen wij u door naar de website van de Associatie. 

Studiebelasting

Circa vijf à zes klokuren per lesweek.

Diploma/certificaat

De examens worden afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens op diverse examen­locaties in heel Nederland. Het betreffen online examens. Inschrijving voor het examen geschiedt online is altijd voor eigen rekening en verantwoordelijkheid.

Voor de actuele examenkosten verwijzen wij naar de website van de Associatie. 

Informatie

Meer informatie? Download dan onze brochure.

Vervolgstudie

Heeft u het diploma MPZ in uw bezit en wilt u graag doorstuderen? U kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor de opleiding PDL, arbeidsrecht, NEMAS HRM óf personeelsconsulent. Wilt u zich op administratief vlak verder ontwikkelen, kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor de opleiding praktijkdiploma boekhouden PDB. 

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Stuur een e-mail naar help+flanders@springest.be

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.