Hechting (leraren)

Type product
Niveau

Hechting (leraren)

HOBP
Logo van HOBP
Opleiderscore: starstarstarstarstar 9,6 HOBP heeft een gemiddelde beoordeling van 9,6 (uit 100 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Volg nu Hechting (leraren) en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren.

Hechting is een onderwerp waar veel leerkrachten wel van gehoord hebben en/of kennis over hebben, maar waarover in het onderwijs te weinig gesproken wordt, terwijl hechting erg belangrijk is voor het basisvertrouwen van een kind. Wanneer de hechting niet goed verloopt en er hechtingsproblemen ontstaan, kunnen deze problemen verward worden met kenmerken van andere ontwikkelingsstoornissen, bijvoorbeeld ASS en ADHD. Het is daarom belangrijk om gedragskenmerken van hechtingsproblemen te kunnen herkennen. In deze cursus zullen de hechting en (gedrags)kenmerk…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Kindertherapeut, Ontwikkelingsstoornissen, Jeugdzorg, Kindercoach en Jeugd- en kinderpsychologie.

Volg nu Hechting (leraren) en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren.

Hechting is een onderwerp waar veel leerkrachten wel van gehoord hebben en/of kennis over hebben, maar waarover in het onderwijs te weinig gesproken wordt, terwijl hechting erg belangrijk is voor het basisvertrouwen van een kind. Wanneer de hechting niet goed verloopt en er hechtingsproblemen ontstaan, kunnen deze problemen verward worden met kenmerken van andere ontwikkelingsstoornissen, bijvoorbeeld ASS en ADHD. Het is daarom belangrijk om gedragskenmerken van hechtingsproblemen te kunnen herkennen. In deze cursus zullen de hechting en (gedrags)kenmerken van hechtingsproblemen besproken worden. Ook zullen handvatten aangereikt worden voor de ondersteuning van kinderen met hechtingsproblemen in de klas.

Doel van de cursus

In deze cursus leer je wat hechting is en hoe dit tot stand komt, wanneer hechtingsproblemen kunnen ontstaan en hoe je leerlingen met hechtingsproblemen in de klas kan ondersteunen.

Wat kan je of ken je na de cursus

 • Je weet wat hechting is en welke voorwaarden er bestaan voor het ontstaan van veilige hechting.
 • Je weet wat hechtingsstijlen zijn, kent het verschil tussen hechtingsproblemen en -stoornissen en je kan beschrijven welke gedragskenmerken kinderen met hechtingsproblemen en -stoornissen laten zien.
 • Je weet hoe je moet handelen bij kinderen met hechtingsstoornissen in je klas, weet hoe je samen met ouders een plan kan maken voor het aanpakken van probleemgedrag en kan de gegeven informatie toepassen op je eigen praktijk.

Duur en studiebelasting

De cursus Hechting (leraren) duurt ongeveer 4 uur met een studiebelasting van 6 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze online cursus is geschikt voor leraren. Ook interessant voor iedereen die te maken heeft met pedagogiek of onderwijskunde of daarin geïnteresseerd is. Een pedagogische, didactische of onderwijskundige vooropleiding op minimaal mbo-niveau is aan te bevelen.

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus breidt je je kennis uit over hechting en hechtingsproblematiek. Ook kan je door gebruik te maken van de aangereikte handvatten in de cursus je pedagogische en didactische leerkrachtvaardigheden ontwikkelen.

Lesmaterialen

De cursus Hechting (leraren) bestaat uit: Online instructie, E-learning en vragen na elk (sub)thema.

Opbouw van de cursus

Deze cursus bestaat uit een aantal onderdelen. Allereerst wordt hechting besproken aan de hand van drie thema's:

 1. Hechting
 2. Hechtingsproblematiek
 3. Hechtingsproblemen op school

Binnen elk thema bestaan één of meerdere subthema's. Na elk subthema worden er één of meerdere vragen over de inhoud gesteld.

Toetsing

Om voor de cursus te slagen, moet je minimaal 90 procent van de vragen goed beantwoord hebben. 

Certificaat

Als je slaagt voor de cursus, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

HOBP® | 🗂 700+ online cursussen, audioboeken, media, assessments | 🇳🇱 Taal: Nederlands | 🗓 Abonnement: 12 maanden | 🎯Vakgebieden: Taal, Marketing, Persoonlijke ontwikkeling, Communincatie, IT & projectmanagement, Internet, Business, Juridisch, HR en coaching | 📲 24/7, PC, mobiel, tablet

Onbeperkt leren doe je beter met HOBP®

De zakelijke leeromgeving van HOBP heeft naast een unieke selectie van ruim 700 online trainingen ook een groot aanbod audioboeken, assessments en leerlijnen. Verder heb je direct toegang tot o.a. de Volkskrant, het Parool, het AD en HP/ deTijd. HOBP is daarmee Nederlands grootste aanbieder van online zakelijke leermiddelen. 

Door de unieke samenwerking tussen Springest en HOBP® heb je voor slechts €295,- per jaar direct, 12 maanden toegang tot het hele leeraanbod op HOBP®

Informatie over het HOBP® onbeperkt leren abonnement op Springest

 • Abonnement 1 jaar onbeperkt online leren incl. certificaat bij afronden van cursussen
 • Leermiddelen (700+): Online cursussen, audioboeken, (persoonlijkheids)testen, e-books en meer.
 • Online media zoals HP/de Tijd, het Parool, het AD, de Volkskrant en dagblad Trouw.
 • 15 Nederlandse topopleiders en mediapartners op 1 portal samen met hoogwaardige content.
 • Vakgebieden: Taal, Marketing, Persoonlijke ontwikkeling, Communincatie, IT & projectmanagement, Internet, Business, Juridisch, HR en coaching etc. 
 • Zakelijke toepassingen zoals uitgebreide gebruikers dashboards

Start direct met leren en geef je carrière een boost!

HOBP® is lid van de NRTO en CRKBO

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.