thumb_up

Gratis informatie aanvragen

Vergelijken en met je collega's overleggen.

2 Mediation opleidingen

Er bestaan veel verschillende mediation-opleidingen. Belangrijk is om te beslissen of je een opleiding wil volgen die officieel erkend is door de Mediatorsfederatie in Nederland (MFN), want alleen dan word je MFN-mediator. Lees ook ons blog over geweldloze communicatie.

Bekijk ook: Conflicthantering, Interne communicatie, Verbintenissenrecht / Contractrecht, Arbeidsverhoudingen en Geweldloze communicatie.

Bekijk ook: Conflicthantering, Interne communicatie en Verbintenissenrecht / Contractrecht.

check_box_outline_blank

Mediation en Conflictbemiddeling

Logo van Centrum voor Afstandsonderwijs

Dan is de praktijkgerichte thuiscursus Mediation en Conflictbemiddeling voor jou de weg naar een topcarrière! Dagelijks vinden heel wat meni…

check_box_outline_blank

Opleiding tot mediator

Logo van SUAS (a company of Schouten & Nelissen)
Startgarantie
placeMaandag 16 september 2024 in UTRECHT en 2 andere datums

Resultaat Je bent in staat om als beginnend mediator op te treden Je stelt je als mediator neutraal op Je beheerst de benodigde bemiddelings…

Wat is een goede Mediation Opleiding?

Er bestaan veel verschillende mediation-opleidingen. Belangrijk is om te beslissen of je een opleiding wil volgen die officieel erkend is door de Mediatorsfederatie in Nederland (MFN), want alleen dan word je MFN-mediator. Naast de basisopleiding mediation bestaan er ook gespecialiseerde mediator-opleidingen, zoals legal mediation voor juristen. Opleidingen variëren in duur. Je kunt een mediation training volgen van 1 dag of een cursus volgen die langer duurt. In het algemeen kun je voor een basisopleiding mediation rekenen op 7 tot 10 lesdagen verspreid over een half jaar. Een goede opleiding zal naast theorie ook veel praktijkoefening bieden in de vorm van rollenspellen met trainingsacteurs.

Bekijk de Mediation Keuzehulp voor meer tips!

keyboard_arrow_upTerug naar boven