phone

Hulp bij het zoeken en inschrijven

Stel je opleidingsvraag of gebruik de keuzehulp.

2 Mediation opleidingen

Er bestaan veel verschillende mediation-opleidingen. Belangrijk is om te beslissen of je een opleiding wil volgen die officieel erkend is door de Mediatorsfederatie in Nederland (MFN), want alleen dan word je MFN-mediator. Lees ook ons blog over geweldloze communicatie.

Bekijk ook: Conflicthantering, Interne communicatie, Verbintenissenrecht / Contractrecht, Arbeidsverhoudingen en Geweldloze communicatie.

Bekijk ook: Conflicthantering, Interne communicatie en Verbintenissenrecht / Contractrecht.

check_box_outline_blank

Opleiding tot mediator

Logo van SUAS (a company of Schouten & Nelissen)
placeDinsdag 23 januari 2024 in ZALTBOMMEL en 2 andere datums

Resultaat Je bent in staat om als beginnend mediator op te treden Je stelt je als mediator neutraal op Je beheerst de benodigde bemiddelings…

check_box_outline_blank

Mediation en Conflictbemiddeling

Logo van Centrum voor Afstandsonderwijs

Leer vakkundig bemiddelen door te luisteren, problemen te analyseren en het gesprek tussen de partijen te begeleiden. Ben jij een probleemo…

Wat is een goede Mediation Opleiding?

Er bestaan veel verschillende mediation-opleidingen. Belangrijk is om te beslissen of je een opleiding wil volgen die officieel erkend is door de Mediatorsfederatie in Nederland (MFN), want alleen dan word je MFN-mediator. Naast de basisopleiding mediation bestaan er ook gespecialiseerde mediator-opleidingen, zoals legal mediation voor juristen. Opleidingen variëren in duur. Je kunt een mediation training volgen van 1 dag of een cursus volgen die langer duurt. In het algemeen kun je voor een basisopleiding mediation rekenen op 7 tot 10 lesdagen verspreid over een half jaar. Een goede opleiding zal naast theorie ook veel praktijkoefening bieden in de vorm van rollenspellen met trainingsacteurs.

Bekijk de Mediation Keuzehulp voor meer tips!

keyboard_arrow_upTerug naar boven