Bemiddelen en onderhandelen: Bringing people to yes!

Tijdsduur

Bemiddelen en onderhandelen: Bringing people to yes!

NCOI Learning
Logo van NCOI Learning
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,3 NCOI Learning heeft een gemiddelde beoordeling van 8,3 (uit 4 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

NCOI Learning biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Charleroi, Gent

Beschrijving

Hebt u al eens de onderhandelingstafel verlaten met een slecht gevoel? Loopt een bemiddelingsgesprek soms spaak? Merkt u het als men u probeert te manipuleren? De kunst van bemiddelen en onderhandelen is geen kinderspel, wel een conceptuele benadering van een (complex) probleem. Bemiddeling vergt vorming, kennis en vaardigheden. Kennis van de complexiteit van bemiddeling Kritieke vaardigheden voor het realiseren van overleg Bekijken en begrijpen van verschillende standpunten Beheersen van de basishouding voor een bemiddelaar … Verschillende partijen met elk hun agenda willen hun voordeel halen. U mikt op een gunstig eindresultaat voor alle partijen. U moet overeenkomen zonder zelf in te boet…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Bemiddelingsvaardigheden, Onderhandelen (verkoop), Strategisch onderhandelen, Debatteren en Arbeidsmediation.

Hebt u al eens de onderhandelingstafel verlaten met een slecht gevoel? Loopt een bemiddelingsgesprek soms spaak? Merkt u het als men u probeert te manipuleren? De kunst van bemiddelen en onderhandelen is geen kinderspel, wel een conceptuele benadering van een (complex) probleem. Bemiddeling vergt vorming, kennis en vaardigheden. Kennis van de complexiteit van bemiddeling Kritieke vaardigheden voor het realiseren van overleg Bekijken en begrijpen van verschillende standpunten Beheersen van de basishouding voor een bemiddelaar … Verschillende partijen met elk hun agenda willen hun voordeel halen. U mikt op een gunstig eindresultaat voor alle partijen. U moet overeenkomen zonder zelf in te boeten én zonder dat uw ‘tegenstander’ zich benadeeld voelt. Na afloop: kunt u stressloos waardecreërende deals sluiten gaat u voor de win-winresultaten begrijpt u de psychologie van beïnvloeding en manipulatie (her)kent én countert u de ‘dirty tricks’.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.