BSO Wetenschappen E-Learning

Type product

BSO Wetenschappen E-Learning

NHA
Logo van NHA

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Gratis tablet + toetsenbord bij elke inschrijving!

BSOWetenschappen

Het diploma BSO Wetenschappen halen? Kies voor BSO Wetenschappen van NHA. Van klimaatopwarming tot de invloed van mobiele telefoons op de nachtrust van de gemiddelde mens: iedereen weet wel iets en ‘vindt’ wel iets, maar uiteindelijk is er maar een ding dat telt: wetenschap. Volg BSO Wetenschappen en leer hoe wetenschap een sleutelrol speelt in ons dagelijks leven.

Examen BSO Wetenschappen halen?

Wil je het examen BSO Wetenschappen halen bij de Examencommissie Secundair Onderwijs? Of heb je al eerder geprobeerd het diploma BSO Wetenschappen te behalen en ben je (nog) niet geslaagd? Geen zorgen. Met de compacte studie BSO Wetenschappen van NHA ben je in hoog tempo volledig v…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Chemietechniek, Chemie, Natuurkunde, Laboratoriumtechniek en Scheikunde.

Gratis tablet + toetsenbord bij elke inschrijving!

BSOWetenschappen

Het diploma BSO Wetenschappen halen? Kies voor BSO Wetenschappen van NHA. Van klimaatopwarming tot de invloed van mobiele telefoons op de nachtrust van de gemiddelde mens: iedereen weet wel iets en ‘vindt’ wel iets, maar uiteindelijk is er maar een ding dat telt: wetenschap. Volg BSO Wetenschappen en leer hoe wetenschap een sleutelrol speelt in ons dagelijks leven.

Examen BSO Wetenschappen halen?

Wil je het examen BSO Wetenschappen halen bij de Examencommissie Secundair Onderwijs? Of heb je al eerder geprobeerd het diploma BSO Wetenschappen te behalen en ben je (nog) niet geslaagd? Geen zorgen. Met de compacte studie BSO Wetenschappen van NHA ben je in hoog tempo volledig voorbereid en leer je op interactieve wijze. Efficiënt en uitdagend. De cursus BSO Wetenschappen behandelt wetenschap in de breedste zin van het woord. Van genetica (erfelijkheid) bijvoorbeeld tot fascinerende natuurverschijnselen zoals het noorderlicht en technische ontwikkelingen op het gebied van kwantummechanica en nanotechnologie: we weten inmiddels veel, maar er is altijd een ding dat ons verbindt: de wetenschap dat we nog veel te weinig weten.


Zowerkt studeren bij NHA

StudieprogrammaBSO Wetenschappen

Met de NHA-cursus BSO Wetenschappen bereidt je jezelf goed voor op het officiële examen BSO Wetenschappen van de Examencommissie van het ministerie van Onderwijs en Vorming. Het algemene vak Wetenschappen is onderdeel van alle BSO-studierichtingen. De cursus bestaat uit een reeks lessen die dieper ingaan op belangrijke wetenschappelijke thema’s. De leerstof van de cursus Beroepssecundair Onderwijs Wetenschappen is onderverdeeld in acht domeinen en exploreert binnen elk domein de wetenschap van verschillende deelonderwerpen:

Domein 1: Natuurverschijnselen

 • temperatuurverschillen in België;
 • luchtdrukveranderingen.

Domein 2: Schaalgebruik op kaarten

 • afstanden berekenen op kaart.

Domein 3: Wereldproblemen

 • internationale migraties;
 • welvaartsverschillen.

Domein 4: Facetten van je eigen streek

 • toeristische aantrekkingsfactoren;
 • bevolkingsdichtheid beschrijven.

Domein 5: Milieuverontreiniging en oplossingen

 • luchtverontreiniging;
 • recyclageprocessen.

Domein 6: Vernieuwbare energiebronnen

 • wind- en zonne-energie;
 • isoleren van woningen.

Domein 7: Erfelijkheid

 • DNA herkennen;
 • ontwikkeling van de foetus.

Domein 8: Biologische evolutie

 • natuurlijke selectie;
 • biologische evolutie van de mens.

Laat je verrassen door de kracht van wetenschap

Een ervaren en bevlogen vakdocent staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je verder te helpen tijdens de cursus BSO Wetenschappen. Na afloop ben je volledig voorbereid op het officiële examen.

Wetenschappelijk en praktijkgericht

Wetenschap en theorie gaan hand in hand, maar de cursus BSO Wetenschappen van NHA bewijst dat wetenschap wel degelijk toegankelijk kan zijn voor praktijkgerichte mensen. Ervaar het zelf en zet nu de eerste stap naar het officieel erkende diploma. Volg de cursus BSO Wetenschappen.

Zo studeer je


Studeer in jeeigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het complete lespakket in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docentstaje er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind vaneen les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Wanneer je start met deze opleiding, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen.

Deze E-learning is inclusief een naslagwerk wat je binnen enkele dagen via de post ontvangt.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.