Kind Voeding Thuisstudie

Type product

Kind Voeding Thuisstudie

NHA
Logo van NHA

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Gratis tablet + toetsenbord bij elke inschrijving!

Volg de opleiding Kind & Voeding en leer professioneel voedingsadvies geven aan kinderen en ouders/verzorgers

Wil je professioneel voedingsadvies kunnen geven aan kinderen en hun ouders / verzorgers? Wil jij je kennis verdiepen op het gebied van Kind & Voeding? Met de cursus Kind & Voeding van NHA doe jij alle informatie en vaardigheden op die je nodig hebt om kinderen te adviseren en begeleiden naar een gezondere leefstijl.

Voeding als gezonde en goede basis

Voeding is de brandstof van het lichaam. Gezonde voeding is dan ook ontzettend belangrijk voor de groei en ontwikkeling van kinderen. De aanbevolen hoeveelheid vitaminen, mineralen, vezels en méér kunnen per leeftijd verschillen. Door d…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Gratis tablet + toetsenbord bij elke inschrijving!

Volg de opleiding Kind & Voeding en leer professioneel voedingsadvies geven aan kinderen en ouders/verzorgers

Wil je professioneel voedingsadvies kunnen geven aan kinderen en hun ouders / verzorgers? Wil jij je kennis verdiepen op het gebied van Kind & Voeding? Met de cursus Kind & Voeding van NHA doe jij alle informatie en vaardigheden op die je nodig hebt om kinderen te adviseren en begeleiden naar een gezondere leefstijl.

Voeding als gezonde en goede basis

Voeding is de brandstof van het lichaam. Gezonde voeding is dan ook ontzettend belangrijk voor de groei en ontwikkeling van kinderen. De aanbevolen hoeveelheid vitaminen, mineralen, vezels en méér kunnen per leeftijd verschillen. Door de juiste kennis op te doen hierover, kun jij ervoor zorgen dat kinderen de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen en daarmee een goede basis leggen voor een gezond leven.

Overgewicht en ondergewicht

Een gezonde leefstijl is voor kinderen niet vanzelfsprekend. Overgewicht blijkt ook bij kinderen een steeds groter probleem. Maar ook ondergewicht is iets wat niet onderschat mag worden. Een ongezond gewicht bij kinderen kan veel problemen geven in het latere leven. Door slechte eetgewoonten tijdig aan te pakken, kunnen veel van deze problemen voorkomen worden.

Na afronding van de cursus Kind & Voeding kun jij preventief advies geven aan kinderen met een ongezond gewicht. Je adviseert en motiveert kinderen en hun ouders/verzorgers naar een gezondere leefstijl.

Voor wie is deze cursus geschikt?

Ben je gewichtsconsulente of voedingsconsulente? Dan is de specialisatie Kind & Voeding beslist een goede aanvulling op je dienstverlening.

Daarnaast is de opleiding Kind & Voeding ook geschikt als vorm van algemene ontwikkeling. Zeker voor ouders kan het interessant zijn om deze cursus te volgen om je kindje zo de allerbeste start te geven op het gebied van voeding.

Je hebt geen vooropleiding nodig om deze cursus te volgen: je begint namelijk bij de basis.


Zowerkt studeren bij NHA

Programma

De cursus Kind & Voeding bestaat uit 24 lessen waarbij in logische volgorde een aantal onderwerpen worden besproken. De volgende zaken komen aan bod:

Menselijk Lichaam

In de eerste lessen doe je kennis op van het menselijk lichaam. Zo maak je onder andere kennis met het orgaanstelsel, de spijsvertering en smaakontwikkeling bij kinderen.


Voeding

Daarna komt het onderwerp Voeding aan bod. Zo ga je aan de slag met vraagstukken als “wat gebeurt er als er te veel of te weinig van een bepaalde vitamine wordt ingenomen”. Ook wordt er uitgebreid ingegaan op gezonde voeding, vetten, eiwitten, koolhydraten, mineralen, vitamines en spoorelementen, en de invloeden hiervan op het menselijk lichaam.

In de opleiding maak je gebruik van de voedingsmiddelentabel van Nubel. Hier staan de voedingswaarden van veel producten vermeld.

Beweging

Ook beweging heeft een grote invloed op de gezondheid van kinderen, Daarmee is het dus ook een zeer belangrijk onderdeel van de cursus. Zeker wanneer je kinderen met overgewicht gaat begeleiden, is beweging een onderdeel van je advies. Tijdens de lessen leer je meer over onder andere de invloed van beweging en de beweegrichtlijnen voor kinderen.


Intakegesprekken en behandelplannen

Aan de start van elk traject staat een intakegesprek. Je leert in de cursus dan ook hoe je een dergelijk intakegesprek moet voeren, zowel met de kinderen zelf als met de ouders/verzorgers. Daarnaast dien je in veel gevallen een behandelplan op te stellen. In de cursus leer je dan ook hoe een succesvol behandelplan is opgebouwd, en hoe je dit zelf kunt ook kunt maken.

Tenslotte komt het onderwerp opvoeding aan bod. Hierbij leer je over de mogelijke invloeden van de opvoeding op de ongezonde levensstijl van het kind.


Coaching

Naast de vakinhoudelijke kennis, doe je ook kennis en vaardigheden op het gebied van coaching op, uiteraard met de focus op kinderen. Tijdens deze lessen leer je onder andere de do’s en don’ts rondom coaching en het op spelende wijze coachen van kinderen.

Zo studeer je


Studeer in jeeigen tempo - waar je maar wilt

Jeontvangt de complete opleiding Kind & Voeding in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docentstaje er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind vaneen les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Wanneer je start met de opleiding Kind & Voeding, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

  • de studiehandleiding doornemen;
  • lessen bestuderen;
  • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
  • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
  • jouwonline motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je vanhandigetips te voorzien;
  • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
  • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
  • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
  • één jaar toegang tot deNHA e-bookbibliotheek met maar liefst75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.