Personeelszaken Basiskennis E-Learning

Type product
Logo van NHA

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving!

Leer de basis van personeelsbeleid in deopleiding PersoneelszakenBasiskennis

Heb je een eigen bedrijf en personeel in dienst? Werk je bij de personeelsdienst van een bedrijf of wil je daar gaan werken? Deopleiding Personeelszaken Basiskennis is een duidelijke introductie in het veelzijdige vakgebied.

Of je nu zelf personeel in dienst hebt, bij een bedrijf verantwoordelijk bent voor de HR-afdeling of leidinggevende bent: een goede basiskennis van dit vakgebied komt altijd van pas.

Werving en selectie

In de cursus Basiskennis Personeelszaken verwerf je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt als je bezig bent met personeelsbeleid en -zaken. De cursus geeft een compleet beeld van alle ele…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Personeelszaken, P&O / P&A (Personeel & Organisatie / Arbeid), Personeelsmanagement, Personeelsadviseur en Excel.

Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving!

Leer de basis van personeelsbeleid in deopleiding PersoneelszakenBasiskennis

Heb je een eigen bedrijf en personeel in dienst? Werk je bij de personeelsdienst van een bedrijf of wil je daar gaan werken? Deopleiding Personeelszaken Basiskennis is een duidelijke introductie in het veelzijdige vakgebied.

Of je nu zelf personeel in dienst hebt, bij een bedrijf verantwoordelijk bent voor de HR-afdeling of leidinggevende bent: een goede basiskennis van dit vakgebied komt altijd van pas.

Werving en selectie

In de cursus Basiskennis Personeelszaken verwerf je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt als je bezig bent met personeelsbeleid en -zaken. De cursus geeft een compleet beeld van alle elementaire thema's.

Naast doeltreffende wervings- en selectieprocedures op te zetten leer je ook contracten af te sluiten. Je ervaart hoe je functioneringsgesprekken voert en maakt kennis met de regelgeving inzake sociale zekerheid.

Mensenwerk

Personeelszaken betekent werken mét mensen. Dat maakt je werkzaamheden extra afwisselend en uitdagend. In de cursus is er ruim aandacht voor bijvoorbeeld verzuim, stress en ongewenst gedrag. Aan de hand van praktische voorbeelden en duidelijke richtlijnen leer je hoe je daarmee om kunt gaan.

Meteen toepasbaar

De opleiding Personeelszaken Basiskennis bestaat uit de volgende zes modules:

 • inleiding in personeelszaken;
 • arbeidsrecht;
 • uitvoering arbeidscontract;
 • sociale zekerheid;
 • welzijn op het werk;
 • personeelsbeleid.

Na deze HR-cursus ben je op de hoogte van de basisprincipes voor een efficiënt personeelsbeleid en personeelszaken. Je kunt de kennis en vaardigheden die je hebt opgedaan onmiddellijk toepassen in je eigen werkomgeving, maar ook gebruiken als start van een carrière in Human Resource Management (HRM).

Studieprogramma Personeelszaken Basiskennis

In deze overzichtelijkeopleiding komen diverse onderwerpen aan bod. Deze kennis is een must voor iedereen die in zijn of haar job met personeelszaken in aanraking komt. De cursus Personeelszaken basiskennis bestaat uit de volgende 6 modules:

Inleiding in personeelszaken

We behandelen de basisprincipes en definities van personeelszaken en human resources (HRM) en duiden het belang van een heldere organisatiestructuur en een goed inzicht in de organisatiecultuur.

Arbeidsrecht

In deze module behandelen we de wettelijke verplichtingen die van belang zijn bij het in dienst treden van personen in een onderneming. Ook de regelgeving in verband met de ondernemingsraad, het comité voor preventie en bescherming op het werk en de syndicale delegatie komen uitvoerig aan bod.

Uitvoering arbeidscontract (arbeidsduur)

De derde module gaat in op diverse procedures en maatregelen die men tegenkomt gedurende de looptijd van een arbeidscontract.

Sociale zekerheid

In deze module wordt de Belgische sociale zekerheid op een duidelijke manier gepresenteerd en leer je de regels kennen die gelden bij het dienen van een arbeidscontract. Ook de maatregelen in verband met ziekte en invaliditeit, werkloosheid, pensioenen en gezinsbijslagen worden toegelicht.

Welzijn op het werk

In deze module komen de welzijnswet, veiligheid op het werk, verzuim en grensoverschrijdend of ongewenst gedrag en alle aspecten van de welzijnsproblematiek uitvoerig aan bod. Bovendien leer je hiermee strategisch omgaan en eventuele risico's detecteren en beheersen. Afsluitend worden actuele thema's als diversiteit, stress en ergonomie zeer praktijkgericht behandeld.

Personeelsbeleid

De laatste module gaat concreet in op de verschillende instrumenten en technieken die jenodig hebtvoor het selecteren, aanwerven en begeleiden van personeel. Het voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken, het managen van competenties, het coachen van personeelsleden,… alle belangrijke technieken en methoden komen aan bod. In een afsluitend hoofdstuk word je bovendien ingeleid in de basisprincipes van het leidinggeven en efficiënt communiceren.

Zo studeer je

Studeer in jeeigen tempo - waar je maar wilt

Jeontvangt de complete cursusPersoneelszaken Basiskennis in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docentstaje er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind vaneen les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Wanneer je start met de cursus Personeelszaken Basiskennis, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen.

Deze E-learning is inclusief een naslagwerk wat je binnen enkele dagen via de post ontvangt.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.