De hypotheek- en koopmarkt in het vizier

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van PAO Techniek en Management
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9 PAO Techniek en Management heeft een gemiddelde beoordeling van 9 (uit 1 ervaring)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeDoorn
1 nov. 2021 tot 2 nov. 2021

Beschrijving

In deze cursus krijg je meer kennis over een breed scala aan onderwerpen rondom de markt van koopwoningen.

De afgelopen jaren hebben we te maken met een koopwoningmarkt die voor meerdere doelgroepen onbereikbaar geworden is. Dit niet in de laatste plaats omdat de normen voor het verkrijgen van een hypotheek fors zijn aangescherpt. Als gevolg hiervan is het voor veel huishoudens steeds moeilijker om een betaalbare koopwoning te krijgen en als er dan een geschikte koopwoning is, zijn er teveel gegadigden. Er wordt dan zelfs boven de koopprijs geboden. Om in deze situatie verandering te brengen, zijn er op het hypothekenfront nieuwe initiatieven die met name de positie van starters, huurders di…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Effectief communiceren, Mondelinge communicatie, Communicatieve vaardigheden, Communicatietechnieken en NLP.

In deze cursus krijg je meer kennis over een breed scala aan onderwerpen rondom de markt van koopwoningen.

De afgelopen jaren hebben we te maken met een koopwoningmarkt die voor meerdere doelgroepen onbereikbaar geworden is. Dit niet in de laatste plaats omdat de normen voor het verkrijgen van een hypotheek fors zijn aangescherpt. Als gevolg hiervan is het voor veel huishoudens steeds moeilijker om een betaalbare koopwoning te krijgen en als er dan een geschikte koopwoning is, zijn er teveel gegadigden. Er wordt dan zelfs boven de koopprijs geboden. Om in deze situatie verandering te brengen, zijn er op het hypothekenfront nieuwe initiatieven die met name de positie van starters, huurders die willen kopen en werknemers zonder vast arbeidscontract willen versterken.

In deze cursus krijg je meer kennis over een breed scala aan onderwerpen rondom de hypotheekmarkt en de markt van koopwoningen. Diverse sprekers gaan uitgebreid in op de situatie op de hypotheekmarkt.

Thema’s die onder meer aan de orde komen zijn onder meer prijsbewegingen op de koopwoningmarkt, de visie van bouwondernemers, nieuwe hypotheekproducten, de funding mogelijkheden op de markt en de positie van het intermediair.

Tijdens deze cursus:

- doe je kennis op over de structuur en het functioneren van hypotheekmarkt en de markt van koopwoningen in Nederland;
- krijg je inzicht vanuit het perspectief van verschillende betrokken partijen (consument, makelaar, gemeente, banken, intermediair) op de huidige en toekomstige ontwikkelingen op hypotheek- en koopwoningmarkt. Wat is hun rol nu en in de toekomst?;- krijg je inzicht in de rol en invloed van buitenlandse en institutionele funders op de Nederlandse hypotheek markt;
- doe je kennis op over recente beleidsmaatregelen van de rijksoverheid om de koopwoningmarkt vlot te trekken en de gevolgen hiervan voor de koopwoningmarkt;
- doe je kennis op over recente onderzoeksresultaten, wetenschappelijke inzichten en meer praktische bijdragen. De wisselwerking tussen theorie en praktijk staat hierbij centraal.

De cursus is van belang voor hen die dagelijks met de hypotheek en koopsector te maken hebben zoals medewerkers van banken, intermediairs, taxateurs, bouwondernemers, medewerkers van makelaarskantoren en projectontwikkelaars, maar is zeker ook interessant voor volkshuisvesters die bij provincies, gemeenten en corporaties in dienst zijn en die voor het realiseren van beleid te maken hebben met ontwikkelingen op de hypotheek- en koopwoningmarkt.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.