Opleiding 'Master of Data Science': machine learning, Big Data, data analytics

Tijdsduur
Trainers
Daan van BeekDick Pouw
Startdatum en plaats
Logo van Passionned Academy
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,6 Passionned Academy heeft een gemiddelde beoordeling van 8,6 (uit 44 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Amersfoort
11 mar. 2020 tot 12 jun. 2020
check_circle Startgarantie
Amersfoort
20 jul. 2020 tot 31 jul. 2020
check_circle Startgarantie
Amersfoort
30 sep. 2020 tot 11 dec. 2020

Beschrijving

Onze missie: organisaties datagedreven laten werken

Onze 10-daagse opleiding ‘Master of Data Science’ is bedoeld voor iedereen die Data Science in de dagelijkse praktijk wil brengen en een boost wil geven aan zijn of haar carrière. Niet voor niets wordt de Data Scientist ‘The sexiest job of the 21st century’ genoemd. Daarnaast is er een groot tekort aan goede Data Scientists.

Statistiek, data blending en datavisualisatie behoren tot de kerncompetenties maar goede communicatieve vaardigheden, het organiseren van BI & data governance, het opstellen van business cases en onvervalste KPI’s, datakwaliteit, privacy en consultancyvaardigheden zijn ook van groot belang.

Naast de techniek ook aandacht voor de business kant

Natuurlijk leer je alle b…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

"In hoeverre leer je Hadoop en Spark in de Opleiding 'Master of Data Science': machine learning, Big Data, data analytics?"

Gevraagd door Maria - 26-07-2019 14:34
Bij de Opleiding 'Master of Data Science': machine learning, Big Data, data analytics worden zowel Hadoop als Sparke wel benoemd, maar niet in de praktijk gebracht. Je wordt met deze opleiding namelijk opgeleid aanspreekpunt in een organisatie (speelbal) te worden voor het data science traject. Niet om het zelf uit te voeren.
Nick Huiberts
Beantwoord door Nick Huiberts (Springest adviseur)

"Leer je de technieken van de Opleiding 'Master of Data Science': machine learning, Big Data, data analytics in de praktijk toe te passen of alleen de theorie?"

Gevraagd door Marlies - 26-07-2019 14:29
Bij de Opleiding 'Master of Data Science': machine learning, Big Data, data analytics leer je de technieken voornamelijk in de laatste drie dagen. Over deze dagen heen en de andere opleidingsdagen zit een praktijkopdracht gespannen, waarmee je dit in de praktijk toepast. Je leert dus zowel de theorie als het toepassen in de praktijk.
Nick Huiberts
Beantwoord door Nick Huiberts (Springest adviseur)

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Machine learning, Data Science, Big Data, Microsoft SQL Server en MySQL.

Onze missie: organisaties datagedreven laten werken

Onze 10-daagse opleiding ‘Master of Data Science’ is bedoeld voor iedereen die Data Science in de dagelijkse praktijk wil brengen en een boost wil geven aan zijn of haar carrière. Niet voor niets wordt de Data Scientist ‘The sexiest job of the 21st century’ genoemd. Daarnaast is er een groot tekort aan goede Data Scientists.

Statistiek, data blending en datavisualisatie behoren tot de kerncompetenties maar goede communicatieve vaardigheden, het organiseren van BI & data governance, het opstellen van business cases en onvervalste KPI’s, datakwaliteit, privacy en consultancyvaardigheden zijn ook van groot belang.

Naast de techniek ook aandacht voor de business kant

Natuurlijk leer je alle belangrijke technische aspecten in onze opleiding ‘Master of Data Science’. We kijken uitgebreid naar geavanceerde technologie, machine learning en de algoritmen. Maar onze Data Science opleiding benadrukt vooral de business kant:

 • Hoe zet je Data Science op de kaart in jouw organisatie? Welke business case kun je maken?
 • Hoe zorg je dat je het kan inbedden in de juiste Business Intelligence processen en kaders?
 • Welke tools kun je inzetten en welke past het beste bij jouw specifieke probleem?
 • Welke algoritmen en methodieken voor patroonherkenning kun je gebruiken?
 • Hoe implementeer je succesvol een Big Data-oplossing en wat komt daarbij zoal kijken?
 • Wat is de relatie tussen innovatie en Data Science en hoe ga je die realiseren?
 • Hoe om te gaan met interne politiek, draagvlak en acceptatie bij de gebruikers?

Deze complete praktijkgerichte Data Science opleiding met maar liefst 27 modules en een uitdagende eindopdracht is een aanrader voor iedereen die zich wil bekwamen in Data Science en Big Data. En zeker aan te raden wanneer je daadwerkelijk successen wilt boeken op weg naar een datagedreven organisatie.

De opleiding voor complexe data uitdagingen

De ‘data driven society’ is een feit en diverse nationale en internationale denktanks zijn het er allemaal over eens dat het juist inzetten van data het verschil kan maken tussen bloei of krimp (disruptie).

Onze opleiding ‘Master of Data Science’ is bedoeld voor organisaties die te maken hebben met complexe data uitdagingen en substantieel slimmer willen worden.

De opleiding voor complexe data uitdagingen

De ‘data driven society’ is dichterbij dan u denkt en diverse nationale en internationale denktanks zijn het er allen over eens dat het juist inzetten van data het verschil kan maken tussen bloei of krimp. Onze opleiding ‘Master of Data Science’ is juist bedoeld voor organisaties die te maken hebben met complexe data uitdagingen en substantieel slimmer willen worden.

De intelligentie van de organisatie laat zich niet vangen in louter data analytics, het gaat veel verder. In ons praktische model leert u waar en hoe Data Science en De intelligente organisatie elkaar raken en waarom een analytische bedrijfscultuur van groot belang is voor het slagen van Data Science.

10-daags programma van de opleiding ‘Master of Data Science’

Tijdens deze ‘Master of Data Science’ opleiding kom je in aanraking met alle aspecten van Data Science. Je leert datavraagstukken om te zetten in resultaten voor jouw organisatie. Naast de technische aspecten (zoals Internet of Things, datamining, genetische algoritmen, Hadoop, et cetera) maak je kennis met alle relevante business aspecten. Denk dan aan projectmanagement, business cases, KPI’s, governance, datakwaliteit, Data Governance, privacyaspecten en ethiek.

Het programma van deze Data Science opleiding is opgebouwd uit een diner, drie blokken van drie dagen die zich in de praktijk hebben bewezen, en een afsluitende opdracht::

Het programma is opgebouwd uit een diner, drie opleidingen die goed op elkaar aansluiten en zich al in de praktijk hebben bewezen, en een afsluitende opdracht:

 • DATA SCIENCE DINNER: Introductie van de opleiding Data Science

 • Dag 1: De trends, projectmanagement & De intelligente organisatie

 • Dag 2: BI-strategie, vaardigheden en groeien in volwassenheid

 • Dag 3: KPI's, User eXperience (UX), datavisualisatie & BI succes

 • Dag 4: Introductie DWH, doelen, alternatieven & architectuur

 • Dag 5: Analytics, Master Data Management, metadata & beheer

 • Dag 6: Data Governance, datakwaliteit en continu verbeteren

 • Dag 7: Introductie Big Data, business case & big data architecturen

 • Dag 8: Predictive Analytics: algoritmen, tools, technieken en Data Discovery

 • Dag 9: Big Data toepassingen bouwen, skills, ethiek en privacy

 • Dag 10: afsluitende opdracht en certificering

Streven naar dataperfectie: acceptatie door de gebruiker

Het voorbeeld van de politie Amsterdam maakt duidelijk dat Data Science niet stopt bij de techniek. De eerste Data Science van de politie stippelde voor de agenten dagelijks een route uit waar de kans het grootst was om een crimineel aan te treffen. Hoewel de agenten erg enthousiast leken over de oplossing accepteerden ze deze niet en reden gewoon hun eigen route door de stad zoals ze dat altijd gewend waren. Streven naar dataperfectie zonder rekening te houden met acceptatie door de eindgebruiker is als een 24-karaats diamanten ring die niet gedragen wordt.

De docenten

Onze opleiding ‘Master of Data Science’ wordt gegeven door Bert van der Zee, Dick Pouw MBA en Daan van Beek MSc.

De heren hebben tezamen meer dan 70 jaar ervaring in het vak en geven les op diverse universiteiten waaronder TIAS, School for Business & Society en geven masterclasses in binnen- en buitenland.

Interactieve opleiding

De opleidingen van de Passionned Academy worden zeer gewaardeerd onder andere vanwege de grote mate van interactiviteit. Iedere opleidingsdag is er voldoende gelegenheid om eigen cases in te brengen en ervaringen met andere deelnemers uit te wisselen. Gedurende deze Data Science opleiding werk je aan een concrete opdracht waardoor een ideale mix ontstaat tussen theorie en praktijk.

Na afronding van onze unieke opleiding ‘Master of Data Science’ ontvang je een digitale badge, een certificaat van de Passionned Academy en een gesigneerd exemplaar van de boeken Succes met Big Data’ (genomineerd als managementboek van het jaar) en De intelligente organisatie’ (6e druk).

Doelgroep

De Master of Data Science is opgezet voor iedereen die een datagedreven organisatie wil realiseren en tegelijk de intelligentie wil verhogen.

De opleiding is vooral gericht op (aankomend) Data Science managers, Business Intelligence managers, Chief Information Officers, business managers, programmamanagers, Chief Data Officers, controllers, business analisten, BI-consultants, informatiemanagers, Data Scientists en data analisten.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.
Daan van Beek - Business Intelligence consultant, schrijver, spreker en docent
Daan van Beek
Business Intelligence consultant, schrijver, spreker en docent
9,3
Dick Pouw - Change manager, (klant)strateeg en docent
Dick Pouw
Change manager, (klant)strateeg en docent
8,8

Hieronder vind je de veelgestelde vragen van andere bezoekers. Als je ook een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

"In hoeverre leer je Hadoop en Spark in de Opleiding 'Master of Data Science': machine learning, Big Data, data analytics?"

Gevraagd door Maria - 26-07-2019 14:34
Bij de Opleiding 'Master of Data Science': machine learning, Big Data, data analytics worden zowel Hadoop als Sparke wel benoemd, maar niet in de praktijk gebracht. Je wordt met deze opleiding namelijk opgeleid aanspreekpunt in een organisatie (speelbal) te worden voor het data science traject. Niet om het zelf uit te voeren.
Nick Huiberts
Beantwoord door Nick Huiberts (Springest adviseur)

"Leer je de technieken van de Opleiding 'Master of Data Science': machine learning, Big Data, data analytics in de praktijk toe te passen of alleen de theorie?"

Gevraagd door Marlies - 26-07-2019 14:29
Bij de Opleiding 'Master of Data Science': machine learning, Big Data, data analytics leer je de technieken voornamelijk in de laatste drie dagen. Over deze dagen heen en de andere opleidingsdagen zit een praktijkopdracht gespannen, waarmee je dit in de praktijk toepast. Je leert dus zowel de theorie als het toepassen in de praktijk.
Nick Huiberts
Beantwoord door Nick Huiberts (Springest adviseur)

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.