Module ‘Organisatie (banket)bakkerij en aanverwanten’
Startdata en plaatsen
Beschrijving
80 lestijden
Instapvoorwaarden: In deze module leert de cursist de afgewerkte bakkerij- en aanverwante producten uit te
stallen, te bewaren en te verpakken, de klanten te informeren en de producten te verkopen. Onder “bakkerij- en
aanverwante producten” wordt hier verstaan: producten uit de bakkerij en banketbakkerij, chocolade-, suiker-,
marsepein- en ijsproducten.
Een greep uit de leerstof:
planning van productie in functie van een bepaald bakkersbedrijf worden besproken;
assortiment producten voor een bepaald bakkersbedrijf worden samengesteld;
voorbereiding productie en planning van het dagelijkse werk in een bepaald bakkersbedrijf worden
besproken;
vragen van klanten, de verwachte verkoop…
Veelgestelde vragen
Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.
80 lestijden
Instapvoorwaarden: In deze module leert de cursist de afgewerkte
bakkerij- en aanverwante producten uit te
stallen, te bewaren en te verpakken, de klanten te informeren en de
producten te verkopen. Onder “bakkerij- en
aanverwante producten” wordt hier verstaan: producten uit de
bakkerij en banketbakkerij, chocolade-, suiker-,
marsepein- en ijsproducten.
Een greep uit de leerstof:
planning van productie in functie van een bepaald bakkersbedrijf
worden besproken;
assortiment producten voor een bepaald bakkersbedrijf worden
samengesteld;
voorbereiding productie en planning van het dagelijkse werk in
een bepaald bakkersbedrijf worden
besproken;
vragen van klanten, de verwachte verkoop en het seizoen worden
besproken;
andere externe factoren (bestellingen voor bepaalde evenementen)
worden besproken;
samenstelling, bereidings-, verwerkings-, en afwerkingstechnieken
worden besproken;
recente ontwikkelingen in het vakgebied worden besproken;
vaktechnologie en productieproces van (banket)bakkerij- en
aanverwante producten worden
besproken;
recente ontwikkelingen in het vakgebied worden besproken;
voorraad en bestellingen in een bakkerijbedrijf worden
besproken;
werken met software voor voorraadbeheer binnen een
bakkerijbedrijf;
registratie van voorraadgegevens en het verbruik van producten
binnen een bakkerijbedrijf worden
besproken;
berekenen van het rendement van de grondstoffen en producten
worden besproken;
berekenen hoeveelheid producten voor de bestellingen van een
bakkerijbedrijf worden besproken;
vragen van klanten in functie van een haalbare productie binnen
een bakkerijbedrijf worden besproken;
te verwachte verkoop, seizoen en mogelijkheden van een
bakkerijbedrijf worden besproken;
van bestelbon, leveringsbon, factuur in functie van een goede
boekhouding worden besproken;
mogelijkheden om leveranciers te contacteren en goede afspraken
in functie van leveringen, kwaliteit
en mogelijke kortingen worden besproken;
aankopen van verpakkingen in functie van de te verkopen producten
in een bakkerijbedrijf worden
besproken;
ontvangst en controle van goederen, rekening houdend met de in te
vullen registratieformulieren
worden besproken;
van kwaliteitseisen die gesteld worden aan goederen die geleverd
worden (correct verpakt, correct
gekoeld, verplichte aanduidingen en etiketteringen, maten en
gewichten van geleverde goederen
worden besproken;
de kenmerken van grondstoffen en ingrediënten in functie van
leveringen worden besproken;
registratie van geleverde verse goederen (controle versheid,
temperatuur,…) worden besproken;
In deze module verwerft de cursist de technieken om
afgewerkte bakkerij- en aanverwante producten uit te stallen, te
bewaren en te verpakken, de klanten te
informeren en de producten te verkopen. Onder “bakkerij- en
aanverwante producten” wordt hier
verstaan: producten uit de bakkerij en banketbakkerij, chocolade-,
suiker-, marsepein- en ijsproducten;
kennis te hebben van een goed voorraadbeheer met implementatie
van FIFO en FEFO –methode;
Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen
Deel je ervaring
Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.