Module ‘Organisatie (banket)bakkerij en aanverwanten’

Niveau
Tijdsduur

Module ‘Organisatie (banket)bakkerij en aanverwanten’

PIVA
Logo van PIVA

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

80 lestijden
Instapvoorwaarden: In deze module leert de cursist de afgewerkte bakkerij- en aanverwante producten uit te
stallen, te bewaren en te verpakken, de klanten te informeren en de producten te verkopen. Onder “bakkerij- en
aanverwante producten” wordt hier verstaan: producten uit de bakkerij en banketbakkerij, chocolade-, suiker-,
marsepein- en ijsproducten.
Een greep uit de leerstof:
 planning van productie in functie van een bepaald bakkersbedrijf worden besproken;
 assortiment producten voor een bepaald bakkersbedrijf worden samengesteld;
 voorbereiding productie en planning van het dagelijkse werk in een bepaald bakkersbedrijf worden
besproken;
 vragen van klanten, de verwachte verkoop…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: .

80 lestijden
Instapvoorwaarden: In deze module leert de cursist de afgewerkte bakkerij- en aanverwante producten uit te
stallen, te bewaren en te verpakken, de klanten te informeren en de producten te verkopen. Onder “bakkerij- en
aanverwante producten” wordt hier verstaan: producten uit de bakkerij en banketbakkerij, chocolade-, suiker-,
marsepein- en ijsproducten.
Een greep uit de leerstof:
 planning van productie in functie van een bepaald bakkersbedrijf worden besproken;
 assortiment producten voor een bepaald bakkersbedrijf worden samengesteld;
 voorbereiding productie en planning van het dagelijkse werk in een bepaald bakkersbedrijf worden
besproken;
 vragen van klanten, de verwachte verkoop en het seizoen worden besproken;
 andere externe factoren (bestellingen voor bepaalde evenementen) worden besproken;
 samenstelling, bereidings-, verwerkings-, en afwerkingstechnieken worden besproken;
 recente ontwikkelingen in het vakgebied worden besproken;
 vaktechnologie en productieproces van (banket)bakkerij- en aanverwante producten worden
besproken;
 recente ontwikkelingen in het vakgebied worden besproken;
 voorraad en bestellingen in een bakkerijbedrijf worden besproken;
 werken met software voor voorraadbeheer binnen een bakkerijbedrijf;
 registratie van voorraadgegevens en het verbruik van producten binnen een bakkerijbedrijf worden
besproken;
 berekenen van het rendement van de grondstoffen en producten worden besproken;
 berekenen hoeveelheid producten voor de bestellingen van een bakkerijbedrijf worden besproken;
 vragen van klanten in functie van een haalbare productie binnen een bakkerijbedrijf worden besproken;
 te verwachte verkoop, seizoen en mogelijkheden van een bakkerijbedrijf worden besproken;
 van bestelbon, leveringsbon, factuur in functie van een goede boekhouding worden besproken;
 mogelijkheden om leveranciers te contacteren en goede afspraken in functie van leveringen, kwaliteit
en mogelijke kortingen worden besproken;
 aankopen van verpakkingen in functie van de te verkopen producten in een bakkerijbedrijf worden
besproken;
 ontvangst en controle van goederen, rekening houdend met de in te vullen registratieformulieren
worden besproken;
 van kwaliteitseisen die gesteld worden aan goederen die geleverd worden (correct verpakt, correct
gekoeld, verplichte aanduidingen en etiketteringen, maten en gewichten van geleverde goederen
worden besproken;
 de kenmerken van grondstoffen en ingrediënten in functie van leveringen worden besproken;
 registratie van geleverde verse goederen (controle versheid, temperatuur,…) worden besproken;
In deze module verwerft de cursist de technieken om
 afgewerkte bakkerij- en aanverwante producten uit te stallen, te bewaren en te verpakken, de klanten te
informeren en de producten te verkopen. Onder “bakkerij- en aanverwante producten” wordt hier
verstaan: producten uit de bakkerij en banketbakkerij, chocolade-, suiker-, marsepein- en ijsproducten;
 kennis te hebben van een goed voorraadbeheer met implementatie van FIFO en FEFO –methode;

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.