Module ‘Verkoop(banket) bakkerij en aanverwante producten’
Startdata en plaatsen
Beschrijving
40 lestijden
Instapvoorwaarden: De cursist beschikt over deelcertificaten van een aantal modules uit het studiegebied
VOEDING, cluster bakkerijopleidingen, met een gezamenlijke duur van minstens 160 Lesttijden of voldoet aan één
van de overige toelatingsvoorwaarden voor sequentieel geordende modules van het decreet van 15 juni 2007
betreffende het volwassenenonderwijs.
Een greep uit de leerstof:
een verantwoordelijke voor HACCP wordt volgens een beurtrolsysteem aangeduid en opgevolgd;
veiligheidsinstructies van gebruikte toestellen in een bakkerij worden besproken en overlopen;
verschillende soorten toonbanken, etalages, koelingen, snijmachines, broodrekken, … worden
besproken;
wetgeving voeds…
Veelgestelde vragen
Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.
40 lestijden
Instapvoorwaarden: De cursist beschikt over deelcertificaten van
een aantal modules uit het studiegebied
VOEDING, cluster bakkerijopleidingen, met een gezamenlijke duur van
minstens 160 Lesttijden of voldoet aan één
van de overige toelatingsvoorwaarden voor sequentieel geordende
modules van het decreet van 15 juni 2007
betreffende het volwassenenonderwijs.
Een greep uit de leerstof:
een verantwoordelijke voor HACCP wordt volgens een
beurtrolsysteem aangeduid en opgevolgd;
veiligheidsinstructies van gebruikte toestellen in een bakkerij
worden besproken en overlopen;
verschillende soorten toonbanken, etalages, koelingen,
snijmachines, broodrekken, … worden
besproken;
wetgeving voedselveiligheid, etikettering, informatieplicht,
communicatie naar klanten,… worden
besproken
evenwichtige schikking van producten in de verkoopruimte worden
besproken;
FEFO en FIFO principe. worden besproken;
non conformiteiten betreffende producten die niet meer aan de
(houdbaarheids)norm voldoen worden
besproken;
broodsnijmachines, verpakkingsmachines (eventueel via
bedrijfsbezoek) worden besproken;
verpakkingsmateriaal, verpakkingsmethodes (verpakkingen voor
thema’s zoals Kerstmis, Valentijn,
Pasen) worden besproken;
handhaven van wettelijke bewaartemperatuur van bakkerij, banket,
chocolade-, suiker-, marsepein-, en
ijsproducten worden besproken;
In deze module verwerft de cursist de technieken om
afgewerkte bakkerij- en aanverwante producten uit te stallen, te
bewaren en verpakken, de klanten te
informeren en de producten te verkopen. Onder “bakkerij- en
aanverwante producten” wordt hier
verstaan: producten uit de bakkerij en banketbakkerij, chocolade-,
suiker-, marsepein- en ijsproducten;
Een onderhoudsplan op basis van de autocontrolegids opstellen en
toepassen.
Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen
Deel je ervaring
Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.