Module ‘Verkoop(banket) bakkerij en aanverwante producten’

Niveau
Tijdsduur

Module ‘Verkoop(banket) bakkerij en aanverwante producten’

PIVA
Logo van PIVA

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

40 lestijden
Instapvoorwaarden: De cursist beschikt over deelcertificaten van een aantal modules uit het studiegebied
VOEDING, cluster bakkerijopleidingen, met een gezamenlijke duur van minstens 160 Lesttijden of voldoet aan één
van de overige toelatingsvoorwaarden voor sequentieel geordende modules van het decreet van 15 juni 2007
betreffende het volwassenenonderwijs.
Een greep uit de leerstof:
 een verantwoordelijke voor HACCP wordt volgens een beurtrolsysteem aangeduid en opgevolgd;
 veiligheidsinstructies van gebruikte toestellen in een bakkerij worden besproken en overlopen;
 verschillende soorten toonbanken, etalages, koelingen, snijmachines, broodrekken, … worden
besproken;
 wetgeving voeds…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: .

40 lestijden
Instapvoorwaarden: De cursist beschikt over deelcertificaten van een aantal modules uit het studiegebied
VOEDING, cluster bakkerijopleidingen, met een gezamenlijke duur van minstens 160 Lesttijden of voldoet aan één
van de overige toelatingsvoorwaarden voor sequentieel geordende modules van het decreet van 15 juni 2007
betreffende het volwassenenonderwijs.
Een greep uit de leerstof:
 een verantwoordelijke voor HACCP wordt volgens een beurtrolsysteem aangeduid en opgevolgd;
 veiligheidsinstructies van gebruikte toestellen in een bakkerij worden besproken en overlopen;
 verschillende soorten toonbanken, etalages, koelingen, snijmachines, broodrekken, … worden
besproken;
 wetgeving voedselveiligheid, etikettering, informatieplicht, communicatie naar klanten,… worden
besproken
 evenwichtige schikking van producten in de verkoopruimte worden besproken;
 FEFO en FIFO principe. worden besproken;
 non conformiteiten betreffende producten die niet meer aan de (houdbaarheids)norm voldoen worden
besproken;
 broodsnijmachines, verpakkingsmachines (eventueel via bedrijfsbezoek) worden besproken;
 verpakkingsmateriaal, verpakkingsmethodes (verpakkingen voor thema’s zoals Kerstmis, Valentijn,
Pasen) worden besproken;
 handhaven van wettelijke bewaartemperatuur van bakkerij, banket, chocolade-, suiker-, marsepein-, en
ijsproducten worden besproken;
In deze module verwerft de cursist de technieken om
 afgewerkte bakkerij- en aanverwante producten uit te stallen, te bewaren en verpakken, de klanten te
informeren en de producten te verkopen. Onder “bakkerij- en aanverwante producten” wordt hier
verstaan: producten uit de bakkerij en banketbakkerij, chocolade-, suiker-, marsepein- en ijsproducten;
Een onderhoudsplan op basis van de autocontrolegids opstellen en toepassen.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.