MBO Gastronoom/Sommelier (niveau 4)

Type product
Logo van Sandvalley Training
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,4 Sandvalley Training heeft een gemiddelde beoordeling van 8,4 (uit 5 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Praktijkgericht opleiden op afstand.

We helpen deelnemers van E-learning opleidingen bij het realiseren van maximale persoonlijke groei. Echt groeien kan alleen met de juiste aandacht en de juiste instrumenten. Daarom is de unieke Leermethodiek ontwikkeld. Centraal staat hierbij een veelzijdigheid van leervormen en een unieke vorm van studiebegeleiding.

  • Geen inschrijfgeld
  • Persoonlijke begeleiding per module
  • Unieke leermethodiek
  • De praktijk staat centraal
  • Modulaire opbouw van opleidingen

Als gastronoom sommelier ben jij binnen het horecabedrijf dé specialist op het gebied van dranken, wijnen, spijzen, smaakcombinaties en keukentechnieken. Ook voer je basiswerkzaamheden in de bediening uit. Op basis van specialistische gastronomische kennis ben je in staat om gasten passende adviezen te geven voor het combineren van dranken en gerechten. Die kennis houd jij bij door vakliteratuur te lezen en regelmatig proeverijen en beurzen te bezoeken. Verder bewaak je het sociaal-hygiënisch beleid en beschik je over de aansturingsvaardigheden om het team op de werkvloer zo optimaal en persoonsgericht te begeleiden. Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept doo…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Wijncursus, Vrije tijd, Kookcursus / Koken, Adobe (overzicht) en Adobe InDesign Basis.

Praktijkgericht opleiden op afstand.

We helpen deelnemers van E-learning opleidingen bij het realiseren van maximale persoonlijke groei. Echt groeien kan alleen met de juiste aandacht en de juiste instrumenten. Daarom is de unieke Leermethodiek ontwikkeld. Centraal staat hierbij een veelzijdigheid van leervormen en een unieke vorm van studiebegeleiding.

  • Geen inschrijfgeld
  • Persoonlijke begeleiding per module
  • Unieke leermethodiek
  • De praktijk staat centraal
  • Modulaire opbouw van opleidingen

Als gastronoom sommelier ben jij binnen het horecabedrijf dé specialist op het gebied van dranken, wijnen, spijzen, smaakcombinaties en keukentechnieken. Ook voer je basiswerkzaamheden in de bediening uit. Op basis van specialistische gastronomische kennis ben je in staat om gasten passende adviezen te geven voor het combineren van dranken en gerechten. Die kennis houd jij bij door vakliteratuur te lezen en regelmatig proeverijen en beurzen te bezoeken. Verder bewaak je het sociaal-hygiënisch beleid en beschik je over de aansturingsvaardigheden om het team op de werkvloer zo optimaal en persoonsgericht te begeleiden. Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept door voorstellen te doen voor aanpassingen van communicatie-uitingen, interieur, exterieur, assortiment, prijsstelling, vorm van dienstverlening, serviceniveau en de invulling van after-sales.

Wat kun je doen met deze opleiding?

Als gastronoom sommelier heb je een veelzijdig takenpakket. De volgende werkzaamheden worden door een gastronoom sommelier uitgevoerd:

Werkt in de bediening

  • Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • Creëert en onderhoudt de sfeer
  • Maakt dranken serveergereed
  • Neemt reserveringen aan
  • Ontvangt gasten
  • Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • Serveert de bestelling en ruimt af
  • Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • Werkt met de kassa

Bewaakt de voorraad

  • Controleert de voorraad
  • Ontvangt en controleert de bestelling
  • Pakt de bestelling uit en slaat deze op

Bestelt en beheert de voorraad

  • Beheert de opslag van de voorraad
  • Bestelt de voorraad
  • Reclameert foute levering bij de leverancier
  • Vraagt offertes op en selecteert leveranciers

Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart

  • Doet voorstellen voor de menukaart
  • Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept en bewaakt deze
  • Selecteert dranken
  • Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen
  • Verzamelt informatie
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
  • Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • Stuurt medewerkers aan
  • Voert intern formele gesprekken

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.