Opleiding Rekencoördinator Primair Onderwijs

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Opleiding Rekencoördinator Primair Onderwijs

Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO)
Logo van Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO)
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 7,6 Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) heeft een gemiddelde beoordeling van 7,6 (uit 19 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeUtrecht
5 nov. 2024 tot 4 mar. 2025

Beschrijving

Rekenonderwijs op jouw school

Een belangrijk onderdeel van de opleiding is dat je leert om (onderdelen van) het rekenonderwijs te analyseren. De praktijkopdracht is het maken van een analyse van het rekenonderwijs van jouw eigen school. Aan de hand van huiswerkopdrachten breng je de schoolsituatie in kaart (analyse) en geef je per onderdeel aan hoe de huidige situatie is, wat je daar van vindt en waarom je dat vindt. Vervolgens trek je bij elk onderdeel een conclusie: wat zou er in jouw ogen nog gedaan moeten worden op dit terrein / onderdeel. Dit geheel mondt uit in een plan van aanpak voor de komende jaren: een meerjarenplan. Dat plan stel je op in overleg met jouw directeur en presenteer …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Rekenonderwijs op jouw school

Een belangrijk onderdeel van de opleiding is dat je leert om (onderdelen van) het rekenonderwijs te analyseren. De praktijkopdracht is het maken van een analyse van het rekenonderwijs van jouw eigen school. Aan de hand van huiswerkopdrachten breng je de schoolsituatie in kaart (analyse) en geef je per onderdeel aan hoe de huidige situatie is, wat je daar van vindt en waarom je dat vindt. Vervolgens trek je bij elk onderdeel een conclusie: wat zou er in jouw ogen nog gedaan moeten worden op dit terrein / onderdeel. Dit geheel mondt uit in een plan van aanpak voor de komende jaren: een meerjarenplan. Dat plan stel je op in overleg met jouw directeur en presenteer je op de laatste middag aan de medecursisten. Maak nu een professionaliseringsslag in het rekenonderwijs!

Download de brochure [geen link]

Van theorie naar praktijk

De Post-Bachelor opleiding Rekencoordinator kenmerkt zich door een praktijkgerichte insteek. Met behulp van literatuur, diverse huiswerkopdrachten en je praktijkopdracht ga je direct aan de slag met de vertaalslag van theorie naar praktijk. Tegelijk verbeter je het rekenonderwijs binnen je eigen onderwijsinstelling.

Til jezelf, je leerlingen en je school met behulp van de opleiding Rekencoördinator Basisonderwijs naar een hoger niveau!

Bekijk het programma [geen link]

Resultaat van de opleiding Rekencoördinator PO

  • Je bent in staat een analyse te maken van het rekenonderwijs op jouw school (praktijkopdracht!). Je kunt daarbij aangeven waar het rekenonderwijs sterk is en waar het rekenonderwijs nog aandacht behoeft. Op basis daarvan kun je een aanzet maken voor het rekenbeleid binnen jouw school
  • Je ontvangt uitgebreide feedback van de docent op jouw analyseplan
  • Je hebt kennis van verschillende leerlijnen, modellen en materialen die gebruikt worden bij goed rekenonderwijs
  • Je weet wat het werken met de referentieniveaus en passende perspectieven inhoudt
  • Je weet hoe je moet omgaan met leerlingen met rekenproblemen

Beperkt deelnemersaantal

Omdat wij een interactieve en leerzame omgeving willen faciliteren, is de groepsgrootte maximaal 18. In het verleden zijn de inschrijvingen erg snel gegaan, het is dan ook aan te raden tijdig in te schrijven.

Wil je Rekencoördinator of Rekendiagnosticus worden?

Zie hieronder welke opleidingen je hiervoor kunt volgen:

Rekencoordinator Rekendiagnosticus Rekencoordinator PO +
Rekencoordinator PO II [geen link] Rekencoordinator PO +
Rekendiagnostiek [geen link]

Op zoek naar meer verdieping?

De Opleiding Rekencoördinator PO II [geen link] is geschikt voor rekencoördinatoren die op zoek zijn naar meer verdieping! Tijdens deze opleiding leer je o.a. een onderzoekende houding bij jonge kinderen te bevorderen, meer over de Vertaalcirkel en leerlijnen breuken en procenten.

Een oefenopdracht

Op veel scholen spelen toetsen een grote rol bij de monitoring van het (reken)onderwijs. In de documentaire Tussen meten en weten, Onderwijs met filosoof Jan Bor (28 november 2017, NPO 2) [geen link], staat ter discussie of al dat toetsen nodig is om de ontwikkeling van de leerlingen te volgen. Het hoeft ook niet van de inspectie.

Ook in de opleiding staat het ter discussie en worden alternatieven bekeken. Hoe gaat de monitoring rekenen bij jou op school?
Breng in kaart hoe de rekenontwikkeling van de kinderen bij jou op school wordt gevolgd.

De opleiding is speciaal bestemd voor:

  • Leerkrachten
  • Interne begeleiders
  • Rekencoördinatoren (die kennis willen opfrissen)

Zorg met de cursus Rekencoordinator voor kwalitatief goed rekenonderwijs binnen je onderwijsinstelling!

Reacties van cursisten

  • De diversiteit aan cursisten maakt het interessant. Veel verschillende invalshoeken.
  • Fijne en boeiende cursus. Veel nieuwe handvaten en het wordt op een enthousiaste manier overgebracht. Op het eind van de dag zit je hoofd vol maar je kakt zeker nier in.

  • Lekker tempo in de les. Prettige afwisseling tussen luisteren en actief aan de slag. Fijn dat er korte pauzes zijn. Goed verzorgde dag, boordevol inspiratie.

  • Het is een interessante opleiding waarin je goed en kritisch leert kijken naar rekenonderwijs.

  • Zeer leerzaam en direct toe te passen in de praktijk. Je kunt ook met al je vragen terecht bij Ceciel.

  • Inspirerend; de cursus geeft handvatten om in de praktijk bewuster rekenonderwijs te geven. Veel praktijk, waar je mee aan de slag kunt.

  • Korte zeer praktische rekenopleiding welke grote impact kan hebben op je eigen school

  • Met een uitdagende en persoonlijke benadering wordt je verleid tot en geënthousiasmeerd voor rekenonderwijs met nieuwe en prima toepasbare theorieën en handelswijzen.

  • Ik ben vakbekwamer dan dat ik ooit was. Heel inspirerend, gemotiveerd om met de rest aan de slag te gaan

  • Twee jaar geleden vroeg mijn directeur aan mij of ik de opleiding rekencoördinator wilde volgen. Ik zei dat ik daar over zou nadenken en in april 2018 heb ik aangegeven dat ik dat wel wilde. Binnen een week was alles rond, waarbij ik vanuit de stichting Ante met talent vooruit financieel ondersteunt word.

    Als je dan begint aan de zoveelste cursus of opleiding, begin je met enige terughoudendheid, omdat ik opleidingen die ik inmiddels gevolgd heb niet altijd als even zinvol heb ervaren.

    Hoe anders is het allemaal verlopen. Voor mijzelf had ik wel het gevoel dat ik een aardige rekenles kon geven. Na de eerste keer in Utrecht geweest te zijn, had ik al snel door dat ik terecht ben gekomen bij een docent rekenen, Ceciel Borghouts, die mij heel veel zou kunnen aanreiken. Ik herinner nog de eerste terugreis in de auto. Samen met mijn studiemaat Theo Waninge raakten we niet uitgepraat over de eerste dag. Veel nieuwe dingen werden besproken in een hoog tempo en mijn hoofd duizelde enorm. Lang geleden dat mijn hoofd propvol met nieuwe informatie naar huis ging. De volgende dag moest ik alles rustig verwerken. Ik bleef elke bijeenkomst heel erg enthousiast over de behandelde onderwerpen om zodoende beter rekenonderwijs te kunnen geven. In de klas heb ik diverse dingen besproken met de kinderen van mijn groep. Het mooiste compliment van de groep die ik kreeg was: “Nou meester, je kunt wel merken dat je een opleiding rekenen volgt”.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO), om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.