Verkorte opleiding Onderwijskundig i-Coach

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Verkorte opleiding Onderwijskundig i-Coach

Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO)
Logo van Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO)
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 7,6 Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) heeft een gemiddelde beoordeling van 7,6 (uit 19 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeUtrecht
10 sep. 2024 tot 3 dec. 2024

Beschrijving

Onmisbaar in het digitale tijdperk: De i-Coach

In de huidige samenleving is ICT niet meer weg te denken uit het onderwijs. Het afgelopen jaar heeft dat enorm versneld en de urgentie van een goede inbedding van ICT in het onderwijsprogramma is meer dan eens duidelijk. Hoe leiden we leerlingen en studenten op voor werken in een digitale toekomst, waarin ze ICT gebruiken om te leren, te werken en te leven? In 2022 wordt digitale geletterdheid naar verwachting een apart leergebied in het funderend onderwijs, hoe bereid je jouw school daarop voor? We weten uit onderzoek dat er een direct verband is tussen de didactische vaardigheden van docenten en de opbrengsten van ICT in de klas. Een i-Coach k…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Geletterdheid, Onderwijsmanagement / Onderwijskunde, Coaching, Academisch schrijven en Train de trainer.

Onmisbaar in het digitale tijdperk: De i-Coach

In de huidige samenleving is ICT niet meer weg te denken uit het onderwijs. Het afgelopen jaar heeft dat enorm versneld en de urgentie van een goede inbedding van ICT in het onderwijsprogramma is meer dan eens duidelijk. Hoe leiden we leerlingen en studenten op voor werken in een digitale toekomst, waarin ze ICT gebruiken om te leren, te werken en te leven? In 2022 wordt digitale geletterdheid naar verwachting een apart leergebied in het funderend onderwijs, hoe bereid je jouw school daarop voor? We weten uit onderzoek dat er een direct verband is tussen de didactische vaardigheden van docenten en de opbrengsten van ICT in de klas. Een i-Coach kan een belangrijke rol spelen in deze professionalisering.

De i-Coach heeft een visie op en vaardigheid in het didactisch inzetten van ICT. De i van i-Coach staat voor innovatie, inspiratie en inbedding van ICT in het onderwijsprogramma. Voor onderwijsprofessionals die zich op dit terrein willen specialiseren, biedt deze opleiding de mogelijkheid om je te ontwikkelen tot coach van leraren. Begeleid jij leraren naar effectief digitaal onderwijs?

Meld je aan voor de opleiding i-Coach [geen link] en ontwikkel een visie en concreet plan voor de duurzame inzet van ICT.

De opleiding heeft 4 lesdagen:

Dag 1

Onderwijs in het digitale tijdperk

Dag 2

Visie op digitaal onderwijs

Dag 3

Effectief coachen & communiceren

Dag 4

Jouw positie als i-Coach

Met de opleiding Onderwijskundig i-Coach:

  • Heb je een persoonlijke visie gevormd op onderwijs & ICT en geef je vorm aan een gezamenlijke visie voor jouw school
  • Vertaal je deze visie naar een beleidsplan met concrete acties die de inbedding van ICT in het onderwijs versterken
  • Ben jij hét aanspreekpunt voor didactische en technische vragen en ondersteun jij collega’s in hun professionalisering
  • Ga je in jouw school aan de slag met het versterken van het digitaal onderwijs: nu én in de toekomst

Met de verworven competenties die jij als i-Coach nodig hebt, ondersteun jij de ICT-ontwikkelingen binnen de eigen school. Docenten worden ICT-vaardiger en voelen zich ondersteund doordat er één duidelijk aanspreek-kennispunt is. Veranderingen in de school worden steeds meer een gezamenlijk doel waar de hele organisatie van profiteert.

Waarom heeft iedere school een i-Coach nodig?

Digitale geletterdheid is onmisbaar bij leren, leven en werken in een digitale samenleving. Twee derde van de huidige basisschoolleerlingen krijgt een baan die nu nog niet bestaat. Er wordt van scholen al meer dan een halve eeuw verwacht dat ze leerlingen helpen om ICT-vaardiger te worden, maar de daadwerkelijke resultaten blijven uit.

De digitale geletterdheid van leerlingen is onvoldoende. Onderwijs in digitale geletterdheid is sterk afhankelijk van de persoonlijke interesse van leraren en slechts 1 op de 10 van deze leraren maakt hierbij gebruik van een leerlijn. Onderwijs richt zich nog voornamelijk op de toepassing van digitale middelen en minder op de reflecterende, kritische en creatieve omgang met ICT.

Om dit te verbeteren kiezen steeds meer scholen er daarom voor een verantwoordelijke aan te stellen voor effectief digitaal onderwijs: de i-Coach.

Voor leraren die zich op dit terrein willen specialiseren, biedt deze opleiding de mogelijkheid om je te ontwikkelen tot coach van leraren en begeleid jij leraren naar effectief digitaal onderwijs.

Ook interessant:

  • Wil je meer leren over hoe je een e-learning ontwerp maakt? Kijk dan eens naar de o [geen link]pleiding Onderwijskundig e-Learning Ontwerper [geen link].
  • Ben je op zoek naar een volgende stap? Kijk dan eens naar de .

De opleiding is speciaal bestemd voor:

  • Docenten
  • Midden managers
  • Intern begeleiders

En overige docenten die werkzaam zijn in het PO/VO/MBO en een sleutelrol willen hebben bij het implementeren en begeleiden van ICT in het onderwijs.

Reacties van cursisten

“Nuttige opleiding om handvatten te krijgen om de rol van ICT Coordinator te implementeren in de schoolorganisatie”

“Super veel geleerd over het aansturen en veranderen van groepen mensen”

“Veel bruikbare informatie in deze verkorte opleiding”

“Leuke opleiding vooral door de inspirerende en deskundige manier van lesgeven”

“Goede, beknopte cursus, waar je veel handvatten krijgt om mee aan de slag te gaan”

“Een opleiding die tot denken aanzet en die je helpt een visie te ontwikkelen”

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO), om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.