Onderweg naar persoonlijk meesterschap

Niveau
Tijdsduur
Logo van SD Worx Opleidingen / Formations

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Dit persoonlijk ontwikkeltraject vertrekt van vier uitgangspunten:

 • Elke mens heeft zijn talenten. Talent dat er niet is, kan u niet ontwikkelen. Persoonlijke ontwikkeling moet vertrekken vanuit de sterke punten (kiemen) die er wél zijn.
 • Elke mens is uniek en dient in die zin gerespecteerd te worden. Inzicht in die uniciteit, hoe andere mensen en vooral uzelf in elkaar zitten, maakt komaf met heel wat persoonlijke leerblokkades.
 • De professional van vandaag moet permanent bijleren. Dat impliceert steeds meer investeringen door bedrijf en individu. Een grondig persoonlijk ontwikkelplan (korte én lange termijn) wordt letterlijk van kapitaal belang.
 • Leren in groep, verrijkt het individueel …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Leidinggeven, Leiderschap, Coachend Leidinggeven, Persoonlijk Leiderschap en Leidinggeven aan professionals.

Dit persoonlijk ontwikkeltraject vertrekt van vier uitgangspunten:

 • Elke mens heeft zijn talenten. Talent dat er niet is, kan u niet ontwikkelen. Persoonlijke ontwikkeling moet vertrekken vanuit de sterke punten (kiemen) die er wél zijn.
 • Elke mens is uniek en dient in die zin gerespecteerd te worden. Inzicht in die uniciteit, hoe andere mensen en vooral uzelf in elkaar zitten, maakt komaf met heel wat persoonlijke leerblokkades.
 • De professional van vandaag moet permanent bijleren. Dat impliceert steeds meer investeringen door bedrijf en individu. Een grondig persoonlijk ontwikkelplan (korte én lange termijn) wordt letterlijk van kapitaal belang.
 • Leren in groep, verrijkt het individueel leerproces.

Doelgroep

Talentvolle medewerkers in organisaties die in een veilige omgeving ruimte willen maken voor structurele persoonlijke ontwikkeling.

Deelnemers worden bereid geacht echt stil te staan bij wie ze zijn, waar ze voor staan en waar het op termijn om zal draaien. 

Doelstelling

Tijdens dit leertraject:

 • verwerft u inzicht in uw persoonlijke stijl, kenmerken, gevoeligheden en valkuilen;
 • krijgt u tegelijk zicht op de typische eigenschappen en voorkeuren van andere mensen in uw (werk)omgeving;
 • ontdekt u waar uw echte talenten liggen en helpt uw individuele coach u focussen op hoe u als professional wil evolueren en waar dan uw persoonlijke ontwikkelgebieden zich situeren;
 • volgt u, hierin permanent geruggensteund door uw coach en uw leergroep, die training waarmee u voor uzelf al meteen de belangrijkste en meest dringende leeruitdaging aanpakt;
 • krijgt u tenslotte een uitgebreid persoonlijk ontwikkelplan aangereikt dat u naast korte-termijntips ook richting geeft in waar het voor u de komende jaren om zal draaien.

Kortom, een leertraject met een directe return maar vooral een structurele basis om elk vorm van verder leren in de toekomst optimaal aan te pakken.

Programma

Kick-off

 • Kennismaking met trajectbegeleider/coach en andere deelnemers (leergroep)
 • Groepsdynamische oefeningen in functie van een veilige leeromgeving
 • Introductie op “talentontwikkeling” (literatuur Marcus Buckingham)
 • Afstemming persoonlijke doelen/verwachtingen en leerhindernissen
 • Afspraken aanpak traject (leerhouding)

Inzicht in mezelf & anderen

 • Groepstraining MBTI (Myers-Briggs Type Indicator)
  Vier dimensies, 16 types
 • Waar haalt u uw energie?
 • Hoe neemt u informatie op, leert u?
 • Op welke basis neemt u beslissingen?
 • Hoe communiceert u? 
  Onder leiding van gecertifieerd MBTI-trainer

Mijn talenten, mijn goals

 • Waar ligt uw kracht, wat zijn uw beperkingen?
  Waar gaat u voor? Kompas voor uw talenten
  • 360° feedback: relaties / change / zelfsturing / structuur (Quinn)
  • On line ‘strengths finder’ (Buckingham)
 • Voorbereiding via literatuur
 • Bespreking en verdieping “talentontwikkeling” in leergroep

Mijn prioritair leerdoel (quickwin)

 • Individuele afspraak met leertrajectbegeleider voor persoonlijke coaching
 • Op basis van voorgaande stappen bepaalt u samen met de coach waar op korte termijn uw meest prioritaire leeruitdaging ligt als professional
 • U wordt in dit proces niet enkel gecoacht maar krijgt ook advies om eventuele extra middelen (training, werkmethodes, literatuur,…) in te schakelen om concreet stappen vooruit te kunnen zetten

Mijn strategisch ontwikkelplan

 • Terugkomdag met de leergroep
 • Uitwisselen van ervaringen, nieuwe leeruitdagingen 
  en resterende hindernissen
 • Focus op “talentontwikkeling” op lange termijn
 • Afronding leergroep in functie van verder (vrijblijvend) netwerken met elkaar
 • Na de terugkomdag individuele afspraak voor een laatste persoonlijke coaching
 • Synthese van het hele leerproces door de coach
  Samen uw Strategisch Ontwikkelplan uitstippelen, hét instrument waar u nog jaren op kan terugvallen bij uw verdere ontwikkeling

Doorheen het hele traject hebben de deelnemers van “Onderweg naar Persoonlijk Meesterschap vrij toegang tot De Leerhaven, een aanvullend en uniek leerplatform.

De mening van de coach

"Het terug her-inneren wie we zijn en waar we voor staan, leert ons vanuit intrinsieke kracht en echte competenties te functioneren. Hierin begeleiden is voor mij een proces waarin authenticiteit en integriteit kernwaarden zijn."
Christine Pelgrims

Aanpak

Ervaringsleren staat centraal

Het is onze overtuiging dat elke ontwikkeling maar mogelijk is als mensen ervaringen opdoen, stilstaan bij de ervaringen, daaruit leren, en vervolgens experimenteren (en zo opnieuw ervaringen opdoen, daar weer uit leren, enz…).

Blended learning

We mixen bewust leervormen zoals groepsleren, on line toepassingen, literatuur en individuele coachings om alle leerstijlen maximaal aan bod te laten komen.

Strategisch ontwikkelplan

Na afronding van dit traject hebt u een Persoonlijk Ontwikkel Plan in handen dat u nog jaren richting zal geven bij het efficiënt maken van opleidingskeuzes in functie van uw talent en uitdagingen.

Om dit ontwikkeltraject zuiver te houden, houden we kennisgerelateerde training (vb presentatietechnieken, management,…) erbuiten. Dat staat ons toe onbevooroordeeld te focussen op uw persoonlijke groei. Waar nodig coachen we u uiteraard wel bij het maken van keuzes voor zulke trainingen (op korte én lange termijn) buiten dit traject om.

Deze specifieke aanpak laat slechts een beperkt aantal deelnemers per traject toe.

Op verzoek is terugkoppeling binnen de organisatie mogelijk, rekening houdend met de privacy van elke deelnemer.

Inschrijven voor deze training is een geëngageerde keuze.

Mening van de cursisten

"Ik ben me vooreerst bewust geworden van mijn “echte” talenten en hoe ik deze beter in de verf kan zetten i.p.v. me te focussen op datgene waar ik minder goed in ben.  Je krijgt een spiegel  voor en je leert op een positief kritische manier naar jezelf kijken.  Ik heb inzicht gekregen in mijn manier van aanpakken en die van mijn collega’s.  Hierdoor ben ik beter in staat om hun visie te begrijpen.  Nu begrijp ik waarom soms tegenwind ervaar.
Dit traject is een aanrader omdat je ondermeer je talenten en valkuilen leert kennen, je leert zien hoe jijzelf en de anderen functioneren binnen de organisatie.  Je krijgt instrumenten aangeboden om constructief mee aan de slag te gaan wat finaal de organisatie ten goede komt.  Een voorbeeld hiervan is dat ik meningsverschillen niet langer persoonlijk neem.  Ik relativeer vlugger en laat collega’s hun verhaal doen, even “uitrazen” zonder er tegenin te gaan. Ik bied minder oplossingen aan en laat hen die eerst zelf zoeken.  Dat werkt beter heb ik ondervonden.  Ik besteed meer aandacht aan mijn communicatie, hiermee bedoel ik dat ik er niet langer vanuit ga dat datgene dat voor mij evident  niet veel woorden hoeft naar anderen toe. Dit is een schitterend traject, wordt duidelijk gebracht en is een verrijking zowel professioneel als daarbuiten."
Barbara Callewaert, zaakvoerder, Callewaert NV

"Bekijk jezelf en anderen eens vanuit een andere hoek, ontdek je eigen talenten en doelen in het leven en versterk ze met extra tools die je worden aangereikt zoals MBTI, je energie-balans en persoonlijke coaching. Op weg naar persoonlijk meesterschap. Het was alvast een boeiend leerproces om inzicht te krijgen in m'n persoonlijk ontwikkelingsplan en dit in een rustgevend mooi kader met een geweldig team van medecursisten!"
Sabine Ballet, Office Manager & HR Responsible, Atlas Copco Rental Europe n.v.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met SD Worx Opleidingen / Formations, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.