Workshops sociaal-juridische actualiteit - privé

Niveau
Tijdsduur
Logo van SD Worx Opleidingen / Formations

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Doelgroep

Deze workshops richten zich in de eerste plaats tot:

  • personeelsverantwoordelijken,
  • medewerkers van personeelsdiensten.

Deze opleiding is alleen geschikt voor bedrijven uit de privé-sector.

Doelstelling

Actualiteit op de voet gevolgd

Als personeelsverantwoordelijke moet u de actualiteit voortdurend volgen en interpreteren. Even belangrijk is de snelheid waarmee u over deze informatie beschikt. Zelfs als aangekondigde maatregelen nog niet in definitieve wetteksten zijn vertaald, moet u zich al kunnen voorbereiden. Alleen zo kan u de juiste strategische lijnen uitzetten en de vele vragen van uw medewerkers beantwoorden.Met de Workshops sociaal-juridische actualiteitvan SD W…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Binnendienst verkoop, Commerciële vaardigheden, Coaching, NIMA A Sales en Verkoopstrategie.

Doelgroep

Deze workshops richten zich in de eerste plaats tot:

  • personeelsverantwoordelijken,
  • medewerkers van personeelsdiensten.

Deze opleiding is alleen geschikt voor bedrijven uit de privé-sector.

Doelstelling

Actualiteit op de voet gevolgd

Als personeelsverantwoordelijke moet u de actualiteit voortdurend volgen en interpreteren. Even belangrijk is de snelheid waarmee u over deze informatie beschikt. Zelfs als aangekondigde maatregelen nog niet in definitieve wetteksten zijn vertaald, moet u zich al kunnen voorbereiden. Alleen zo kan u de juiste strategische lijnen uitzetten en de vele vragen van uw medewerkers beantwoorden.Met de Workshops sociaal-juridische actualiteitvan SD Worx bent u snel én volledig geïnformeerd over brandend actuele topics. De formule is eenvoudig: elke maand volgt u een infosessie van twee uur waarbij we de actualiteit toelichten en dieper uitspitten. Het rendement van de workshops ligt beduidend hoger dan wanneer u al deze informatie zelf zou moeten doornemen en filteren.

Brede waaier aan topics

We beperken ons niet alleen tot de arbeidswetgeving. In onze workshops besteden we eveneens uitgebreid aandacht aan wijzigingen in de sociale zekerheid. Indien er zich belangrijke wijzigingen voordoen in de loonfiscaliteit, geven we ook die informatie mee. Elke maand maken we een selectie van de rechtspraak die onmiddellijk relevant is voor uw personeelsbeleid. Dit helpt u om de impact in te schatten van de beslissingen die u neemt. De rechtspraak blijft immers, naast een steeds groeiend arsenaal wetgeving, de evolutie van het sociaal recht voor uw onderneming bepalen. We geven niet alleen de inhoud van de wet en de rechtspraak mee, maar ook de voorgeschiedenis en de bredere context.

Programma

Nieuws uit de wandelgangen

We volgen alle parlementaire werkzaamheden op de voet en leggen ons oor te luisteren op de diverse kabinetten en administraties. We peilen ook actief naar de standpunten en interpretaties van de RSZ, RVA, Sociale Inspectie, Arbeidsinspectie, Kabinetten en Federale overheidsdiensten over nieuwe K.B.’s, uitvoeringsbesluiten, memories, richtlijnen, Parlementaire Vragen & Antwoorden, … Op basis daarvan houden we u op de hoogte van de te verwachten wijzigingen op wetgevend en administratief gebied.

Ook bij u in de provincie

De workshops vinden plaats in Berchem, Diegem, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Zemst, Aalst, Herentals, Sint-Niklaas, Antwerpen, Genk, Neerpelt, Brugge en Brussel. Voor Franstalige workshops kan u terecht in Brussel, Luik, Waver en Diegem.

Vraag van de maand

Elke maand bespreken we een onderwerp waarover de maand voordien veel vragen werden gesteld aan de juristen van de studiedienst van SD Worx. Wat leeft er in de Belgische bedrijven? 

Waarvan liggen personeelsverantwoordelijken en hun medewerkers wakker? SD Worx houdt de vinger aan de pols. We zijn hier goed voor geplaatst omdat we aan meer dan 30.000 bedrijven onze diensten verlenen, goed voor meer dan 610.000 werknemers.

Permanent contact via het e-forum

Tussen de workshops kan u met de andere deelnemers contact houden via een besloten e-forum op het Internet. 
Dit platform biedt u de mogelijkheid om nieuwe ideeën en inzichten te toetsen, om praktijkvragen uit te wisselen met medecursisten, enz. 

Als SD Worx engageren we ons om alle juridische informatie even te screenen, zodat u niet op het verkeerde been wordt gezet. We publiceren op dit e-forum ook allerlei praktische informatie zoals presentaties, de agenda van de volgende sessie, achtergrondinformatie, enz.

DocumentatieUitgebreide documentatie met thematische index

We spelen kort op de bal. Doorheen de verschillende sessies volgen we het tot stand komen van nieuwe wetgeving op. Elke maand ontvangt u dan ook een aanvulling op uw documentatie. Deze documentatie blijft overzichtelijk omdat we ook de thematische index maandelijks aanpassen.

Mening van de cursisten

Verwachtingen van onze jongste deelnemer:

Heidi Palmaers van Stijn VZW startte in mei 2010 onze Workshops Sociaal juridsiche actualiteiten omdat ze op zoek was naar een snelle formule die er haar van verzekerde dat ze steeds mee zou zijn met de laatste nieuwe wetgeving. Enerzijds om een correct loon en HR beleid te kunnen voeren anderzijds om voor haar organisatie te kunnen anticiperen op aankomende wijzigingen en tendenzen. Deze garanties, de minimale tijdsinvestering, de aangename manier van bijbrengen en het overzichtelijk inhaken van de nieuwigheden op gekende zaken maakten dat ze koos voor de Workshops bij SD Worx. 

Waarom Danny Van Vlierberghe reeds meer dan 15 jaar de workshops volgt:

 Maand na maand krijgt hij de laatste stand van zaken over aankomende nieuwigheden. Beginnend bij: er zijn geruchten dat X of Y zal aangepast worden en eindigend met vanaf die datum zal u X of Y anders moeten organiseren. Elke maand een stand van zaken die een gerust gemoed geven met betrekking tot het nemen van actie. 

Hij spaart de tijd uit van het nalezen van nieuwsbrieven, volgen van discussies over sociaal en arbeidsrecht en vertrouwt op Carla’s selectie. De workshop wordt op een aangename, overzichtelijke en pragmatische manier gegeven door professionele trainers.

Bij nieuwe regelgeving stapt hij buiten met het inzicht waar deze regels implicaties kunnen hebben, adviezen hoe om te gaan met eventuele dualiteit en pragmatische tips tot inpassen in de bedrijfsrealiteit.  

Deze tips komen vaak uit gesprekken met collega’s tijdens pauzes of naar aanleiding van vragen tijdens de opleiding. Het evenwicht tussen doceren en uitwisselen wordt bewaakt doordat het aantal deelnemers tijdig wordt afgetopt. Intussen splitsten we tot 19 sessies verspreid over heel België.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met SD Worx Opleidingen / Formations, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.