Cursus Referentieniveaus Taal

Type product

Cursus Referentieniveaus Taal

ZK-Academie
Logo van ZK-Academie
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,5 ZK-Academie heeft een gemiddelde beoordeling van 8,5 (uit 4 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Deze cursus maakt deel uit van het pakket "Primair Onderwijs" dit pakket bestaat uit meerdere opleidingen en cursussen.

Cursus Referentieniveaus Taal

Om de prestaties van leerlingen op het gebied van taal en rekenen te verbeteren, zijn richtlijnen ontwikkeld. Deze richtlijnen worden referentieniveaus genoemd en behandeld in de Cursus Referentieniveaus Taal. In de richtlijnen staat omschreven wat leerlingen moeten kunnen en kennen op bepaalde momenten in hun schoolcarrière. Het is voor jou als leerkracht in het primair onderwijs belangrijk te weten wat referentieniveaus zijn en wat ze betekenen voor je onderwijs. Deze online cursus bied je zoveel mogelijk handvatten om je in de onderwijspra…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Sieraden maken, Mode, Kleding maken & ontwerpen, Italiaans en Duits.

Deze cursus maakt deel uit van het pakket "Primair Onderwijs" dit pakket bestaat uit meerdere opleidingen en cursussen.

Cursus Referentieniveaus Taal

Om de prestaties van leerlingen op het gebied van taal en rekenen te verbeteren, zijn richtlijnen ontwikkeld. Deze richtlijnen worden referentieniveaus genoemd en behandeld in de Cursus Referentieniveaus Taal. In de richtlijnen staat omschreven wat leerlingen moeten kunnen en kennen op bepaalde momenten in hun schoolcarrière. Het is voor jou als leerkracht in het primair onderwijs belangrijk te weten wat referentieniveaus zijn en wat ze betekenen voor je onderwijs. Deze online cursus bied je zoveel mogelijk handvatten om je in de onderwijspraktijk te ondersteunen van zowel theoretische als praktische hulpmiddelen gericht op taalonderwijs.

Referentiekader basis taal- en rekenonderwijs 

Sinds augustus 2010 zijn er richtlijnen voor taal en rekenen. Alle richtlijnen samen vormen het referentiekader. Dit referentiekader vormt de basis voor het taal- en rekenonderwijs voor basisonderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Scholen met zeer moeilijk lerende of meervoudig gehandicapte leerlingen gebruiken geen referentieniveaus.

Het referentiekader bestaat uit fundamentele niveaus en streefniveaus. Het fundamentele niveau (F-niveau) is de basis die zo veel mogelijk leerlingen moeten beheersen. Het streefniveau (S-niveau) is bedoeld voor leerlingen die meer aankunnen. Scholen in het basisonderwijs en het speciaal (basis)onderwijs moeten ernaar streven dat hun leerlingen een zo hoog mogelijk eindniveau bereiken.

Inhoudsopgave van deze online Cursus Referentieniveaus Taal :

  • Introductie;
  • Domein mondelinge taalvaardigheid;
  • Domein lezen en schrijven;
  • Domein begrippenlijst en taalverzorging
  • Taalbeleid;
  • Persoonlijke ontwikkeling.

Studieduur: 9 uur.

Deze module is gevalideerd door Registerleraar.nl. Registerleraar.nl is een register van, voor en door leraren in het primair, voortgezet, speciaal en middelbaar beroepsonderwijs. Met je registratie geef je aan dat jij je blijft ontwikkelen. Je draagt bij aan een sterke beroepsgroep. Leerlingen, ouders, collega’s en schoolleiding kunnen vertrouwen op de kwaliteit van een registerleraar.

ZK-Academie is onderdeel van Zwaartekracht Groep B.V.

Cursussen volgen we tegenwoordig allemaal. Betaalbaar en studeren wanneer het jou uitkomt! Onze Online Academie bestaat inmiddels uit meer dan 500 e-learnings en webinars en maakt van ondernemingen lerende organisaties die zich continue willen ontwikkelen tot voorlopers in hun branche.ZK-Academie biedt cursussen aan vanaf EUR 79,=. Wij maken studeren betaalbaar.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.