star

Ervaringen van deelnemers

Ruim 21.000 onafhankelijke ervaringen.

Opleidingen over autisme

check_box_outline_blank

Leidinggeven aan mensen met autisme

Logo van PAO Techniek en Management
placeVrijdag 28 mei 2021 in Amersfoort

Leer aan autisme verwante talenten beter benutten binnen jouw organisatie. Herken autisme op de werkvloer en krijg inzicht in geschikte lei…

Tips voor het maken van een goede keuze

Heb jij in jouw werk of privésituatie te maken met mensen met autisme? Dan kun je tegen verschillende problemen aanlopen. Het begeleiden van mensen met autisme vraagt vaak speciale aandacht. Met een autisme opleiding doe jij specialistische kennis op om kinderen, jongeren en volwassenen met een milde vorm van autisme op verantwoorde wijze te ondersteunen.

Een autisme opleiding biedt jou meer kennis van autisme. Je leert hoe je iemand met autisme het beste ondersteunt en helpt zelfredzamer te worden. Met een autisme opleiding leer je hoe je mensen met autisme nog beter kunt begeleiden in hun ontwikkeling. Je brengt hun ondersteunings- en ontwikkelingsbehoeften in kaart. Vervolgens stel je een plan op en voer je dit uit. Je krijgt verdiepende kennis van kenmerken van en nieuwe inzichten over autisme.

Wist je dat in de autisme gemeenschap een verzwaringsdeken door therapeuten wordt gebruikt om rusteloze of gestreste personen te kalmeren of te troosten? Ze worden ook gebruikt om te helpen bij slaap- en angstproblemen die veel voorkomen bij mensen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Temple Grandin (een vrouw met autisme) schreef in haar boeken over het effect van diepe druk op mensen met autisme. Als kind merkte ze dat het haar kalmeerde als ze een diepe druk voelde, maar het krijgen van een knuffel was weer overprikkelend, of mensen knuffelden te hard of juist te zacht.