Internet & Media Cursus en Training

Ben jij een online creative? Dan zit je op deze pagina goed. De mogelijkheden om je creativiteit te ontwikkelen zijn eindeloos. Mooie teksten, krachtige foto’s, slimme visuals, boeiende blogs en hele websites: alles moet vorm krijgen en daar kun jij aan bijdragen door te kiezen voor een van deze richtingen.

Populaire onderwerpen binnen de categorie Internet en Media

Schrijven voor het web

Webteksten moeten aan andere eisen voldoen dan offline teksten. Er is veel content op het web, mensen hebben minder tijd en zoeken vaak heel gericht informatie en tussen alle content moet jouw content gevonden worden. Dat vraagt om kort en krachtig schrijven, opvallende koppen, een heldere opmaak, duidelijke key messages en natuurlijk, sterke SEO-teksten. Onmisbare skills, zowel voor communicatiemedewerkers die voor het intranet schrijven als online copywriters en ondernemers die hun eigen social media beheren.

Adobe Photoshop Basis

Met Adobe Photoshop kun je professioneel en creatief foto’s te bewerken. Geen enkele app wordt meer gebruikt voor DPT of grafische vormgeving. In of één of twee dagen heb je al de basis te pakken, en weet je de belangrijkste gereedschappen en instellingen van Photoshop te gebruiken. Zo kun je al snel je eigen foto’s bewerken en nieuwe foto’s ontwerpen.

Social Media

Je kunt vaak veel meer met Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn dan je denkt. Effectief netwerken, branding, support of sales... De mogelijkheden zijn eindeloos, maar je moet wel de basisvaardigheden beheersen. Schrijven voor sociale media is anders dan schrijven voor intranet, en zomaar wat posten is minder effectief dan het uitvoeren van een doordachte social media strategie. Liken, delen, swipen & gifjes, stories en filters; verdiep je erin en ga aan de slag.

HTML en CSS

Zonder HTML en CSS is er geen internet. Het zijn de belangrijkste twee componenten voor het maken van een website. HTML staat voor Hyper Text Markup Language en is een opmaaktaal. CSS staat voor Cascading Style Sheets en is bedoeld voor het vormgeven van HTML pagina’s. Elk HTML element is via CSS apart vorm te geven. Als je de basis beheerst, kunt je bijvoorbeeld ook de opmaak van je Wordpress site bepalen. Veel trainingen bieden HTML en CSS aan in combinatie met Dreamweaver, een populaire web development tool van Adobe.

Grafische trainingen

Binnen de categorie Internet & Media vallen ook:

 • Grafische vormgeving
 • DTP
 • Adobe Photoshop
 • Adobe Illustrator
 • Adobe Indesign
 • Videobewerking
  • E-learning of klassikaal?

   Daarnaast moet je ook overwegen of een E-learning iets voor jou is. Op het gebied van Photoshop zijn veel online trainingen met uren aan oefenmateriaal beschikbaar. Fijn om thuis te kunnen leren, maar misschien oefen jij liever met klasgenoten, of kies je voor een paar uur privéles.

   beroepenpagina data scientist

   Nieuw: Het beroep van data scientist

   Wil jij meer weten over het beroep van data scientist? Springest helpt je op weg! Ontdek wat je moet weten om verder te komen in de datawetenschap. Op deze pagina lees je alles over het beroep, de vaardigheden en de opleidingen die je nodig hebt.


Beste aanbieders in Internet & Media helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2023)
1Competence Factory
star 9,4 (70 ervaringen)
2DWM Trainingen
star 9,3 (26 ervaringen)

Recente ervaringen

starstarstarstarstar_border
Ruby Vermaat
HR & Marketing
8
SEO copywriting training (zoekmachine optimalisatie) - Online marketing

"De training was online goed te volgen, we hadden leuke interactie met elkaar in de groep. de ochtend was vooral veel kennis- en informatieoverdracht, de middag gingen we meer doen en uitwerken. De trainer was erg enthousiast en kundig, het was een interessante training en wellicht is er ook interesse gewekt voor deel 2." - 08-06-2023 07:29

"De training was online goed te volgen, we hadden leuke interactie met elkaar in de groep. de ochtend was vooral veel kennis- en informatieov… alles lezen - 08-06-2023 07:29

starstarstarstar_halfstar_border
Hannelies Ravensloot
Senior Managementassistente
7
WordPress gevorderd

"Leuke en leerzame cursus. Ik vond alleen dat de docent wel erg snel ging (omdat hij het anders niet af kreeg) waardoor ik het laatste stukje niet meegekregen heb.
Wat mij betreft had het wel twee dagen mogen zijn zodat alles uitgebreider aan bod zou komen." - 07-06-2023 14:44

"Leuke en leerzame cursus. Ik vond alleen dat de docent wel erg snel ging (omdat hij het anders niet af kreeg) waardoor ik het laatste stukje… alles lezen - 07-06-2023 14:44

Ingrid Bastiaansen
starstarstarstarstar
Ingrid Bastiaansen
10
Webshop WooCommerce 🏆 1-op-1 VIP

"te gebruiken:
Aanrader voor online trainingen
Ik heb de 1-op-1 cursus Woocommerce gevolgd bij Sjoerd. Echt onwijs blij met mijn ervaring met zijn manier van training geven. Het schema wordt aangepast aan je WP ervaring en alles wordt duidelijk uitgelegd. Er was ook nog ruimte voor andere vragen die ik had omtrent WP zelf. Super; ben er erg mee geholpen.
" - 06-06-2023 18:34

"te gebruiken: Aanrader voor online trainingen Ik heb de 1-op-1 cursus Woocommerce gevolgd bij Sjoerd. Echt onwijs blij met mijn ervaring m… alles lezen - 06-06-2023 18:34