Internet & Media Cursus en Training

Ben jij een online creative? Dan zit je op deze pagina goed. De mogelijkheden om je creativiteit te ontwikkelen zijn eindeloos. Mooie teksten, krachtige foto’s, slimme visuals, boeiende blogs en hele websites: alles moet vorm krijgen en daar kun jij aan bijdragen door te kiezen voor een van deze richtingen.

Populaire onderwerpen binnen de categorie Internet en Media

Schrijven voor het web

Webteksten moeten aan andere eisen voldoen dan offline teksten. Er is veel content op het web, mensen hebben minder tijd en zoeken vaak heel gericht informatie en tussen alle content moet jouw content gevonden worden. Dat vraagt om kort en krachtig schrijven, opvallende koppen, een heldere opmaak, duidelijke key messages en natuurlijk, sterke SEO-teksten. Onmisbare skills, zowel voor communicatiemedewerkers die voor het intranet schrijven als online copywriters en ondernemers die hun eigen social media beheren.

Adobe Photoshop Basis

Met Adobe Photoshop kun je professioneel en creatief foto’s te bewerken. Geen enkele app wordt meer gebruikt voor DPT of grafische vormgeving. In of één of twee dagen heb je al de basis te pakken, en weet je de belangrijkste gereedschappen en instellingen van Photoshop te gebruiken. Zo kun je al snel je eigen foto’s bewerken en nieuwe foto’s ontwerpen.

Social Media

Je kunt vaak veel meer met Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn dan je denkt. Effectief netwerken, branding, support of sales... De mogelijkheden zijn eindeloos, maar je moet wel de basisvaardigheden beheersen. Schrijven voor sociale media is anders dan schrijven voor intranet, en zomaar wat posten is minder effectief dan het uitvoeren van een doordachte social media strategie. Liken, delen, swipen & gifjes, stories en filters; verdiep je erin en ga aan de slag.

HTML en CSS

Zonder HTML en CSS is er geen internet. Het zijn de belangrijkste twee componenten voor het maken van een website. HTML staat voor Hyper Text Markup Language en is een opmaaktaal. CSS staat voor Cascading Style Sheets en is bedoeld voor het vormgeven van HTML pagina’s. Elk HTML element is via CSS apart vorm te geven. Als je de basis beheerst, kunt je bijvoorbeeld ook de opmaak van je Wordpress site bepalen. Veel trainingen bieden HTML en CSS aan in combinatie met Dreamweaver, een populaire web development tool van Adobe.

Grafische trainingen

Binnen de categorie Internet & Media vallen ook:

 • Grafische vormgeving
 • DTP
 • Adobe Photoshop
 • Adobe Illustrator
 • Adobe Indesign
 • Videobewerking
  • E-learning of klassikaal?

   Daarnaast moet je ook overwegen of een E-learning iets voor jou is. Op het gebied van Photoshop zijn veel online trainingen met uren aan oefenmateriaal beschikbaar. Fijn om thuis te kunnen leren, maar misschien oefen jij liever met klasgenoten, of kies je voor een paar uur privéles.

   beroepenpagina data scientist

   Nieuw: Het beroep van data scientist

   Wil jij meer weten over het beroep van data scientist? Springest helpt je op weg! Ontdek wat je moet weten om verder te komen in de datawetenschap. Op deze pagina lees je alles over het beroep, de vaardigheden en de opleidingen die je nodig hebt.


Beste aanbieders in Internet & Media helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2021)
1WeLoveTraffic.nl - SEO, Online Marketing & WordPress Cursussen, o.a. WooCommerce webshop, webdesign, zoekmachine optimalisatie en Mailchimp
star 9,4 (20 ervaringen)
2DWM Trainingen
star 9,3 (32 ervaringen)
3Competence Factory
star 9,1 (35 ervaringen)

Recente ervaringen

Janine van Dam
starstarstarstarstar
Janine van Dam
Directiesecretaresse
10
WordPress Training op Maat 🏆 1-op-1 VIP

"He, wat een lekkere en leuke trainingsdag was het!
Ik had de luxe van een persoonlijke training waarbij we in konden gaan op maatwerk, volledig toegespitst op de website die ik beheer. Ik had namelijk al een redelijke basiskennis, waardoor een basistraining in een groep voor mij niet handig was.
Sjoerd wist al mijn vragen te beantwoorden. Hij gaf enorm veel tips en uitleg. Hij is professioneel, deskundig, is op de hoogte van de laatste actualiteiten en het plezier in de materie en het overdragen ervan straalt hij uit. Ook na afloop is er nog de mogelijkheid om vragen te stellen en krijg ik tijdelijk toegang tot een online leeromgeving. Zeer waardevol.
Ik heb enorm veel geleerd en heb een super leuke dag gehad. Dank je wel Sjoerd! Het was top!" - 22-07-2021 13:09

"He, wat een lekkere en leuke trainingsdag was het! Ik had de luxe van een persoonlijke training waarbij we in konden gaan op maatwerk, voll… alles lezen - 22-07-2021 13:09

Mees Hermes
starstarstar_halfstar_borderstar_border
Mees Hermes
Adviseur Huisstijl at Hogeschool Utrecht
5
Adobe InDesign gevorderd

"Aardige trainer, weet veel van het programma af.
Jammer dat men bij Competence Factory bij geen enkele cursus die ik tot nu toe heb gevolgd werkt met vast lesmateriaal.De inhoud van de training is afhankelijk van de docent. Daardoor kun je dus ook meemaken dat sommige onderwerpen niet worden behandeld terwijl ze wel op de site genoemd worden. Dat is jammer." - 19-07-2021 15:41

"Aardige trainer, weet veel van het programma af. Jammer dat men bij Competence Factory bij geen enkele cursus die ik tot nu toe heb gevolgd… alles lezen - 19-07-2021 15:41

Anne-Marie Vermetten
starstarstarstarstar_border
Anne-Marie Vermetten
Eigenaar Casa Vastgoedstyling
8
Vastgoed fotografie & Nabewerking met Lightroom

"Het 2e deel van mijn opleiding bij de vastgoedstyling opleiding ook goed afgerond! Vastgoed fotografie & nabewerking ook in the pocket!
In 9 modules eindelijk met de M stand leren fotograferen en ook het nabewerken behoort nu tot mijn skills! Zo zie je maar. Heel tevreden over deze opleiding, veel thuis kunnen doen in je eigen tempo en de begeleiding online met Liesbeth en Ursula die een dijk aan ervaring hebben. Vastgoed fotografie is een hele andere tak van sport dan andere fotografie en dat is echt wel even wennen. Maar daar is voldoende aandacht voor. Ook de feedback van de groep waarmee je les hebt is heel waardevol en zeker een aanvulling op je leerproces. Op naar het laatste stuk van de opleiding het ondernemen!" - 12-07-2021 13:14

"Het 2e deel van mijn opleiding bij de vastgoedstyling opleiding ook goed afgerond! Vastgoed fotografie & nabewerking ook in the pocket! In… alles lezen - 12-07-2021 13:14

Hi Anne-Marie, fijn om te lezen dat je weer een vaardigheid rijker bent. Nu lekker aan de slag met het ondernemerschap. Wij zijn benieuwd waar deze reis jou gaat brengen. Heel veel (leer)plezier! Groetjes, Ursula & Liesbeth

- 12-07-2021 13:14