Internet & Media Cursus en Training

Ben jij een online creative? Dan zit je op deze pagina goed. De mogelijkheden om je creativiteit te ontwikkelen zijn eindeloos. Mooie teksten, krachtige foto’s, slimme visuals, boeiende blogs en hele websites: alles moet vorm krijgen en daar kun jij aan bijdragen door te kiezen voor een van deze richtingen.

Populaire onderwerpen binnen de categorie Internet en Media

Schrijven voor het web

Webteksten moeten aan andere eisen voldoen dan offline teksten. Er is veel content op het web, mensen hebben minder tijd en zoeken vaak heel gericht informatie en tussen alle content moet jouw content gevonden worden. Dat vraagt om kort en krachtig schrijven, opvallende koppen, een heldere opmaak, duidelijke key messages en natuurlijk, sterke SEO-teksten. Onmisbare skills, zowel voor communicatiemedewerkers die voor het intranet schrijven als online copywriters en ondernemers die hun eigen social media beheren.

Adobe Photoshop Basis

Met Adobe Photoshop kun je professioneel en creatief foto’s te bewerken. Geen enkele app wordt meer gebruikt voor DPT of grafische vormgeving. In of één of twee dagen heb je al de basis te pakken, en weet je de belangrijkste gereedschappen en instellingen van Photoshop te gebruiken. Zo kun je al snel je eigen foto’s bewerken en nieuwe foto’s ontwerpen.

Social Media

Je kunt vaak veel meer met Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn dan je denkt. Effectief netwerken, branding, support of sales... De mogelijkheden zijn eindeloos, maar je moet wel de basisvaardigheden beheersen. Schrijven voor sociale media is anders dan schrijven voor intranet, en zomaar wat posten is minder effectief dan het uitvoeren van een doordachte social media strategie. Liken, delen, swipen & gifjes, stories en filters; verdiep je erin en ga aan de slag.

HTML en CSS

Zonder HTML en CSS is er geen internet. Het zijn de belangrijkste twee componenten voor het maken van een website. HTML staat voor Hyper Text Markup Language en is een opmaaktaal. CSS staat voor Cascading Style Sheets en is bedoeld voor het vormgeven van HTML pagina’s. Elk HTML element is via CSS apart vorm te geven. Als je de basis beheerst, kunt je bijvoorbeeld ook de opmaak van je Wordpress site bepalen. Veel trainingen bieden HTML en CSS aan in combinatie met Dreamweaver, een populaire web development tool van Adobe.

Grafische trainingen

Binnen de categorie Internet & Media vallen ook:

 • Grafische vormgeving
 • DTP
 • Adobe Photoshop
 • Adobe Illustrator
 • Adobe Indesign
 • Videobewerking
  • E-learning of klassikaal?

   Daarnaast moet je ook overwegen of een E-learning iets voor jou is. Op het gebied van Photoshop zijn veel online trainingen met uren aan oefenmateriaal beschikbaar. Fijn om thuis te kunnen leren, maar misschien oefen jij liever met klasgenoten, of kies je voor een paar uur privéles.

   beroepenpagina data scientist

   Nieuw: Het beroep van data scientist

   Wil jij meer weten over het beroep van data scientist? Springest helpt je op weg! Ontdek wat je moet weten om verder te komen in de datawetenschap. Op deze pagina lees je alles over het beroep, de vaardigheden en de opleidingen die je nodig hebt.


Beste aanbieders in Internet & Media helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2023)
1WeLoveTraffic.nl - SEO, Online Marketing & WordPress Cursussen, o.a. WooCommerce webshop, webdesign, zoekmachine optimalisatie en Mailchimp
star 9,6 (50 ervaringen)
2DWM Trainingen
star 9,6 (102 ervaringen)
3Competence Factory
star 9,4 (148 ervaringen)
4Douro Media
star 9,2 (43 ervaringen)
5Learnit
star 8,9 (22 ervaringen)

Recente ervaringen

star_halfstar_borderstar_borderstar_borderstar_border
Jesse Metz
Consultant II
1
Cursus React Fundamentals

"Ze hielden me aan het lijntje. Ik had me 1.5 maand geleden opgegeven voor de cursus. Op het allerlaatste moment werd door SpiralTrain de cursus gecanceld. Vanwege te weinig aanmeldingen zou de reden zijn. Ze vroegen nog of ik collega's had die de cursus wilden volgen. (Ze vroegen dus of ik hun wervingswerk wilde gaan doen.) Zeer teleurgesteld.

Overigens heb ik exact hetzelfde meegemaakt met andere aanbieders van deze cursus; Eduvision en Vijfhart.

Voor de duidelijkheid: de cursus is niet afgerond." - 27-01-2023 07:23

"Ze hielden me aan het lijntje. Ik had me 1.5 maand geleden opgegeven voor de cursus. Op het allerlaatste moment werd door SpiralTrain de cur… alles lezen - 27-01-2023 07:23

starstarstarstarstar
Eef van den Boom
HR & Finance medewerker
10
Adobe Photoshop

"De Photoshop cursus van DWM trainingen, welke gegeven wordt door Rob de Winter, is in één woord geweldig. Rob is ontzettend professioneel, enorm vriendelijk, geduldig en behulpzaam. Zijn uitleg is heel duidelijk en in twee dagen tijd leer je ongelofelijk veel. Ik ben super enthousiast over de cursus en over het talent van Rob en kan de cursus aan iedereen aanraden!" - 25-01-2023 19:38

"De Photoshop cursus van DWM trainingen, welke gegeven wordt door Rob de Winter, is in één woord geweldig. Rob is ontzettend professioneel, e… alles lezen - 25-01-2023 19:38

Veerle Kneepkens
starstarstarstarstar_border
Veerle Kneepkens
Grafisch vormgever
8
Video en Animatie Basis

"Ik heb veel geleerd over het proces van video maken, van voor het filmen, filmen en het editen van (een simpele) video. Er was veel ruimte om zelf te oefenen en om feedback en tips te vragen." - 24-01-2023 16:19

"Ik heb veel geleerd over het proces van video maken, van voor het filmen, filmen en het editen van (een simpele) video. Er was veel ruimte o… alles lezen - 24-01-2023 16:19