Internet & Media Cursus en Training

Ben jij een online creative? Dan zit je op deze pagina goed. De mogelijkheden om je creativiteit te ontwikkelen zijn eindeloos. Mooie teksten, krachtige foto’s, slimme visuals, boeiende blogs en hele websites: alles moet vorm krijgen en daar kun jij aan bijdragen door te kiezen voor een van deze richtingen.

Populaire onderwerpen binnen de categorie Internet en Media

Schrijven voor het web

Webteksten moeten aan andere eisen voldoen dan offline teksten. Er is veel content op het web, mensen hebben minder tijd en zoeken vaak heel gericht informatie en tussen alle content moet jouw content gevonden worden. Dat vraagt om kort en krachtig schrijven, opvallende koppen, een heldere opmaak, duidelijke key messages en natuurlijk, sterke SEO-teksten. Onmisbare skills, zowel voor communicatiemedewerkers die voor het intranet schrijven als online copywriters en ondernemers die hun eigen social media beheren.

Adobe Photoshop Basis

Met Adobe Photoshop kun je professioneel en creatief foto’s te bewerken. Geen enkele app wordt meer gebruikt voor DPT of grafische vormgeving. In of één of twee dagen heb je al de basis te pakken, en weet je de belangrijkste gereedschappen en instellingen van Photoshop te gebruiken. Zo kun je al snel je eigen foto’s bewerken en nieuwe foto’s ontwerpen.

Social Media

Je kunt vaak veel meer met Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn dan je denkt. Effectief netwerken, branding, support of sales... De mogelijkheden zijn eindeloos, maar je moet wel de basisvaardigheden beheersen. Schrijven voor sociale media is anders dan schrijven voor intranet, en zomaar wat posten is minder effectief dan het uitvoeren van een doordachte social media strategie. Liken, delen, swipen & gifjes, stories en filters; verdiep je erin en ga aan de slag.

HTML en CSS

Zonder HTML en CSS is er geen internet. Het zijn de belangrijkste twee componenten voor het maken van een website. HTML staat voor Hyper Text Markup Language en is een opmaaktaal. CSS staat voor Cascading Style Sheets en is bedoeld voor het vormgeven van HTML pagina’s. Elk HTML element is via CSS apart vorm te geven. Als je de basis beheerst, kunt je bijvoorbeeld ook de opmaak van je Wordpress site bepalen. Veel trainingen bieden HTML en CSS aan in combinatie met Dreamweaver, een populaire web development tool van Adobe.

Grafische trainingen

Binnen de categorie Internet & Media vallen ook:

 • Grafische vormgeving
 • DTP
 • Adobe Photoshop
 • Adobe Illustrator
 • Adobe Indesign
 • Videobewerking
  • E-learning of klassikaal?

   Daarnaast moet je ook overwegen of een E-learning iets voor jou is. Op het gebied van Photoshop zijn veel online trainingen met uren aan oefenmateriaal beschikbaar. Fijn om thuis te kunnen leren, maar misschien oefen jij liever met klasgenoten, of kies je voor een paar uur privéles.

   beroepenpagina data scientist

   Nieuw: Het beroep van data scientist

   Wil jij meer weten over het beroep van data scientist? Springest helpt je op weg! Ontdek wat je moet weten om verder te komen in de datawetenschap. Op deze pagina lees je alles over het beroep, de vaardigheden en de opleidingen die je nodig hebt.


Beste aanbieders in Internet & Media helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2023)
1Competence Factory
star 9,4 (105 ervaringen)
2DWM Trainingen
star 9,3 (28 ervaringen)

Recente ervaringen

starstarstarstarstar
A van Aert
10
Affinity Photo specialist

"Goed verzorgde en leerzame fysieke training gevolgd bij Edumia in Rosmalen. Goede uitleg in een prima tempo. Heel handig om de uitgebreide uitleg toegestuurd te krijgen zodat ik hier ook achteraf goed mee uit de voeten kan. Kortom, een aanrader voor wie tips en trics over Affinity Photo wil leren." - 29-11-2023 19:56

"Goed verzorgde en leerzame fysieke training gevolgd bij Edumia in Rosmalen. Goede uitleg in een prima tempo. Heel handig om de uitgebreide u… alles lezen - 29-11-2023 19:56

Kim Kalma
starstarstarstarstar_half
Kim Kalma
Content Designer
9
Conversieoptimalisatie

"De trainer, Eddy Boeve, is een expert in zijn vakgebied en dit was duidelijk merkbaar in de manier waarop hij de cursus heeft opgebouwd.

Eddy's brengt zijn kennis over conversieoptimalisatie op een toegankelijke en boeiende manier . Hij gebruikt in zijn trainingen relevante voorbeelden en case studies, wat het leren niet alleen leuker maar ook praktischer maakt.

De training was goed gestructureerd, met een evenwichtige mix van theorie en praktijk. Dit gaf mij de kans om de geleerde principes direct toe te passen.

Ik zou deze training bij Competence Factory zeker aanbevelen aan iedereen die zijn vaardigheden in conversieoptimalisatie wil verbeteren." - 28-11-2023 07:56

"De trainer, Eddy Boeve, is een expert in zijn vakgebied en dit was duidelijk merkbaar in de manier waarop hij de cursus heeft opgebouwd. … alles lezen - 28-11-2023 07:56

starstarstarstarstar_half
Rafke Niemans
Data Engineer
9
SQL Vervolg

"Hans was zeer kundig wat betreft meerdere onderwerpen, inclusief natuurlijk SQL. Hij was geduldig wanneer iemand het niet snapte en betrok voorbeelden erbij om de materie te verduidelijken. Het waren twee waardevolle en leuke cursusdagen, die voorbij zijn gevlogen!" - 24-11-2023 08:54

"Hans was zeer kundig wat betreft meerdere onderwerpen, inclusief natuurlijk SQL. Hij was geduldig wanneer iemand het niet snapte en betrok v… alles lezen - 24-11-2023 08:54