1.634 Management opleidingen

Wil je een management training voor meerdere collega's organiseren?

Met een incompany training train je effectief meerdere collega's tegelijk. Springest biedt als enige in Nederland een bemiddelingsservice voor bedrijven of groepen die graag een management training op eigen locatie willen volgen.

Wat zijn de voordelen van een incompany training?

  • Maatwerk voor jouw organisatie, met voorbeelden uit jouw praktijk
  • Train je collega's tegelijk en bespaar reistijd.

Bekijk onze incompany training service

Management opleiding nodig?

Ben jij zojuist gepromoveerd naar een managementfunctie? Wil jij hogerop komen in je organisatie? Loop je tegen problemen aan in je leidinggevende functie? Niet iedereen wordt geboren met goede delegatie-, communicatie-, sterke sociale-, leidende- en motiverende vaardigheden. Belangrijk is wel, dat je dit gewoon kan leren. Zo kun jij de volgende stap in je carrière zetten met een management opleiding.

Je kunt leiderschap ook vanuit huis leren. Bekijk onze e-learning pagina met de populairste management e-learning.

Het grootste aanbod management opleidingen

Op Springest kun je honderden management opleidingen vergelijken. Onze populairste management opleidingen zijn op dit moment:
  1. opleiding coachend leidinggeven
  2. effectief leidinggeven
  3. teambuilding trainingen

Wat is management?

Management is het uitvoeren van een besturende of leidinggevende taak. Zo ben je bezig met het beheren en begeleiden van mensen voor een gezamenlijk bedrijfsdoel.

Wat is een manager?

Management is de administratie van een organisatie. Een manager zelf is betrokken in activiteiten zoals het bepalen van de strategie, het coordineren van taken of alloceren van bronnen om doelen te behalen. Er zijn in een hierarchise organisatie drie verschillende managers. Senior managers zitten in de raad van bestuur en bepalen de strategie. Middle managers zitten tussen het senior management en en front-linie managers in. Ze zijn de essentiële brug om de strategie door de organisatie te krijgen. Dit zijn onder andere regionaal directeuren of product directeuren. Front-linie managers zijn de managers van de werknemers aan onderste laag van de organisatie, deze staan veelal in contact met de klant en daarom essentieel voor feedback.

De manager heeft meestal 5 kerntaken:

  1. Plannen
  2. Organiseren
  3. Leiden
  4. Coordineren
  5. Controleren

Problemen van de manager

Veel mensen zijn gepromoveerd tot manager door hun goede prestaties, terwijl deze eerst een front-linie medewerker waren. Ze waren goed in hun taken, maar moeten nu totaal iets anders doen - delegeren, controleren, leidinggeven, plannen en organiseren. Ineens gaat de prestatie achteruit en komt er frustratie. Hiernaast is het veel voorkomend dat er als eerst wordt bezuinigd op Middenmanagers in zware tijden voor een organisatie. Dit maakt zorgt voor een grote concurrentie binnen middenmanagers, wat niet goed is voor de organisatie. Gelukkig kan alles opgelost worden door middel van het verkrijgen van de juiste kennis via trainingen.

Hoe kies ik de juiste management opleiding?

Je moet wel eerst weten wat voor manager je bent en welke vereisten er zijn binnen je managementfunctie. Deze vragen zijn essentieel om jezelf te stellen, alvorens het kiezen van een subcategorie. Zo kun je je soft skills verbeteren, je analytische vaardigheden, je business skills of ga je kijken naar specifieke managementtechnieken per sector.

Bij Springest zijn er rond de 2.500 management opleidingen. Van een aanvullende cursus management of opleidingen voor middle managers die al een HBO opleiding management gevolgd hebben, tot coachend leidinggeven voor doorgewinterde management teams. In dag- of avondstudie. Voor groepen of als individuele training.

Zoveel managementstijlen als er zijn, zoveel management opleidingen zijn er ook. En dat is geen overbodige luxe. Op de manager en zijn team rust een zware verantwoordelijkheid. Reden dat deze beroepsgroep regelmatig kiest voor post HBO- en Masteropleidingen management en leiderschap. Als steuntje in de rug in de dagelijkse praktijk, ter verdieping of in sommige gevallen als entree tot het MT.

Management video

Liever een andere management opleiding?

Als u hier geen onderwerp in vindt dat bij uw leerbehoefte aansluit, misschien zijn onze categorieen HR, Financieel of Persoonlijke Effectiviteit dan wel wat u nodig heeft.

Beste aanbieders in Management helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2021)
1PER4MANCE
star 9,5 (47 ervaringen)
2SGS Search Ingenieursbureau BV
star 8,1 (38 ervaringen)

Recente ervaringen

Anouk Snoeren
starstarstarstarstar
Anouk Snoeren
HR adviseur
10
Talenten Motivatie Analyse | TMA inclusief uitgebreide terugkoppeling

"Onlangs mocht ik de TMA analyse doen en dat voor mij op een perfect moment. In de voorbereiding op het maken van de analyse heb ik een gesprek gehad met Benito voor een stuk uitleg en om scherp te krijgen waar ik zicht op wil krijgen of waar ik een antwoord op wil hebben. Een prettig gesprek: open, informeel, deskundig en professioneel.

Na het maken van de analyse heb ik een vervolggesprek gehad met Benito om de uitgebreide rapportage te bespreken die ik kort voorafgaand aan het gesprek had ontvangen. Het gesprek vond bij hem thuis plaats en zorgde al direct voor een informele sfeer.

Benito heeft uitgebreid de tijd genomen om de rapportage toe te lichten, in te zoomen, uitleg en verduidelijking te geven en antwoord te geven op gestelde vragen.

Wat een inzicht heb ik gekregen, zeker ook zaken die ik van mezelf wist, maar ook nieuwe inzichten. Met de TMA analyse heb ik een zeer scherp beeld gekregen over mijn drijfveren, talenten & competenties en ontwikkelingsmogelijkheden. De uitkomsten zijn voor mij toepasbaar op zowel mijn persoonlijke als zakelijke leven.

Benito is in staat om op een prettige, heldere en professionele wijze toelichting te geven op de rapportage. Je zit aan tafel met een specialist op het gebied van arbeidsmobiliteit en dat is prettig bij het doen van een dergelijke uitgebreide analyse. Een aanrader dus! " - 26-10-2021 09:45

"Onlangs mocht ik de TMA analyse doen en dat voor mij op een perfect moment. In de voorbereiding op het maken van de analyse heb ik een gespr… alles lezen - 26-10-2021 09:45

Dank je wel Anouk voor deze mooie terugkoppeling. Ik wens je een mooie ontwikkeling toe binnen én buiten je nieuwe job!

- 26-10-2021 09:45
starstarstarstarstar_border
Wim van Duijn
Service operation manager
8
3-D Management Effectiviteit

"Een zeer ervaren trainer met een goed verhaal. Ook de documentatie en opdrachten waren op elkaar afgestemd. Hierdoor werd het een zeer leerzame training waar ook veel van elkaar geleerd werd!" - 25-10-2021 14:53

"Een zeer ervaren trainer met een goed verhaal. Ook de documentatie en opdrachten waren op elkaar afgestemd. Hierdoor werd het een zeer leerz… alles lezen - 25-10-2021 14:53

starstarstar_borderstar_borderstar_border
Randy Harmsen
Tactisch leidinggevende-B
4
Hybride leidinggeven

"Top: bewustwording dat het weer een veranderproces is & de verandercurve. Inzichten gekregen om verder mee aan de slag te kunnen. Goed om een gedeelte thuis te hebben om hybride werken live te ervaren.

Tip: gebruik de locatie van de werkomgeving: dus op kantoor. niet alle doelen zijn behaald. Ik mis een theoretisch kader: wat werkt wel/ niet in hybride werken. En hoe verder met de inzichten, praktische tips ontbreken.

De begleiding verliep rommelig: instructies niet altijd duidelijk, te weinig tijd om opdrachten te doen. Oefenen met techniek (in/uitzoomen bijv). Soms had ik het gevoel dat we de eerste klas waren waar het hybride training geven op werk geoefend. " - 21-10-2021 07:07

"Top: bewustwording dat het weer een veranderproces is & de verandercurve. Inzichten gekregen om verder mee aan de slag te kunnen. Goed om ee… alles lezen - 21-10-2021 07:07