18 Management opleidingen

Wil je een management training voor meerdere collega's organiseren?

Met een incompany training train je effectief meerdere collega's tegelijk. Springest biedt als enige in Nederland een bemiddelingsservice voor bedrijven of groepen die graag een management training op eigen locatie willen volgen.

Wat zijn de voordelen van een incompany training?

  • Maatwerk voor jouw organisatie, met voorbeelden uit jouw praktijk
  • Train je collega's tegelijk en bespaar reistijd.

Bekijk onze incompany training service

Management opleiding nodig?

Ben jij zojuist gepromoveerd naar een managementfunctie? Wil jij hogerop komen in je organisatie? Loop je tegen problemen aan in je leidinggevende functie? Niet iedereen wordt geboren met goede delegatie-, communicatie-, sterke sociale-, leidende- en motiverende vaardigheden. Belangrijk is wel, dat je dit gewoon kan leren. Zo kun jij de volgende stap in je carrière zetten met een management opleiding.

Je kunt leiderschap ook vanuit huis leren. Bekijk onze e-learning pagina met de populairste management e-learning.

Het grootste aanbod management opleidingen

Op Springest kun je honderden management opleidingen vergelijken. Onze populairste management opleidingen zijn op dit moment:
  1. opleiding coachend leidinggeven
  2. effectief leidinggeven
  3. teambuilding trainingen

Wat is management?

Management is het uitvoeren van een besturende of leidinggevende taak. Zo ben je bezig met het beheren en begeleiden van mensen voor een gezamenlijk bedrijfsdoel.

Wat is een manager?

Management is de administratie van een organisatie. Een manager zelf is betrokken in activiteiten zoals het bepalen van de strategie, het coordineren van taken of alloceren van bronnen om doelen te behalen. Er zijn in een hierarchise organisatie drie verschillende managers. Senior managers zitten in de raad van bestuur en bepalen de strategie. Middle managers zitten tussen het senior management en en front-linie managers in. Ze zijn de essentiële brug om de strategie door de organisatie te krijgen. Dit zijn onder andere regionaal directeuren of product directeuren. Front-linie managers zijn de managers van de werknemers aan onderste laag van de organisatie, deze staan veelal in contact met de klant en daarom essentieel voor feedback.

De manager heeft meestal 5 kerntaken:

  1. Plannen
  2. Organiseren
  3. Leiden
  4. Coordineren
  5. Controleren

Problemen van de manager

Veel mensen zijn gepromoveerd tot manager door hun goede prestaties, terwijl deze eerst een front-linie medewerker waren. Ze waren goed in hun taken, maar moeten nu totaal iets anders doen - delegeren, controleren, leidinggeven, plannen en organiseren. Ineens gaat de prestatie achteruit en komt er frustratie. Hiernaast is het veel voorkomend dat er als eerst wordt bezuinigd op Middenmanagers in zware tijden voor een organisatie. Dit maakt zorgt voor een grote concurrentie binnen middenmanagers, wat niet goed is voor de organisatie. Gelukkig kan alles opgelost worden door middel van het verkrijgen van de juiste kennis via trainingen.

Hoe kies ik de juiste management opleiding?

Je moet wel eerst weten wat voor manager je bent en welke vereisten er zijn binnen je managementfunctie. Deze vragen zijn essentieel om jezelf te stellen, alvorens het kiezen van een subcategorie. Zo kun je je soft skills verbeteren, je analytische vaardigheden, je business skills of ga je kijken naar specifieke managementtechnieken per sector.

Bij Springest zijn er rond de 2.500 management opleidingen. Van een aanvullende cursus management of opleidingen voor middle managers die al een HBO opleiding management gevolgd hebben, tot coachend leidinggeven voor doorgewinterde management teams. In dag- of avondstudie. Voor groepen of als individuele training.

Zoveel managementstijlen als er zijn, zoveel management opleidingen zijn er ook. En dat is geen overbodige luxe. Op de manager en zijn team rust een zware verantwoordelijkheid. Reden dat deze beroepsgroep regelmatig kiest voor post HBO- en Masteropleidingen management en leiderschap. Als steuntje in de rug in de dagelijkse praktijk, ter verdieping of in sommige gevallen als entree tot het MT.

Management video

Liever een andere management opleiding?

Als u hier geen onderwerp in vindt dat bij uw leerbehoefte aansluit, misschien zijn onze categorieen HR, Financieel of Persoonlijke Effectiviteit dan wel wat u nodig heeft.

Recente ervaringen

Bianca Hendriks
starstarstarstarstar_border
Bianca Hendriks
Teamleider onderwijsplanning
8
E-Learning De Lerende Organisatie #Leiderschap #Strategisch HRM #HRD

"Wat vond je van het programma?
Een goed programma die heel praktisch is uit te voeren en toepasbaar voor elke organisatie. Het is leuk om samen met het team stappen te kunnen maken en dat ondersteund wordt met dit programma.

Wat heeft het programma opgeleverd?
Wij zien dat medewerkers leren van elkaar, feedback aan elkaar geven en zelf stappen nemen om de afdeling te ontwikkelen. Zo zien wij dat de medewerkers initiatieven nemen om zelf standaarden te ontwikkelen en dat fouten maken mag en dat je hier juist van kan leren. Ik krijg er zelf energie van en dat merken de medewerkers ook.

Een paar korte tips?
Eigenlijk heb ik alleen als tip. Doen! Als je graag aan de slag wilt met jouw medewerkers waarbij medewerkers geïnspireerd worden, fouten gemaakt mogen worden, waarbij je van elkaar wilt leren, kan ik dit programma zeker aanraden
" - 25-02-2021 08:15

"Wat vond je van het programma? Een goed programma die heel praktisch is uit te voeren en toepasbaar voor elke organisatie. Het is leuk om … alles lezen - 25-02-2021 08:15

starstarstarstarstar
Astrid Kerkhoven
9,8
ORSC Intermediate (CRR global) (Coaching)

"De opleiding heeft haar beloften wat mij betreft waargemaakt. En eigenlijk meer dan dat. De rijkdom aan kennis, inzichten en persoonlijke leerervaringen over de boeiende boven- en onderwereld van relaties(systemen) is mijn investering meer dan waard geweest. Ik durf mijzelf na het afronden van Level 1 een relatiespecialist te noemen. ORSC is voor mij het antwoord op een diep verlangen bij te willen dragen aan het creeren van sterke, gezonde, effectieve relaties. De opleiding heeft me hiertoe de tools aangereikt. Met het volgen van het Certificeringsprogramma ga ik de kers op de taart plaatsen." - 16-03-2011 11:34

"De opleiding heeft haar beloften wat mij betreft waargemaakt. En eigenlijk meer dan dat. De rijkdom aan kennis, inzichten en persoonlijke le… alles lezen - 16-03-2011 11:34