1.682 Management opleidingen

Wil je een management training voor meerdere collega's organiseren?

Met een incompany training train je effectief meerdere collega's tegelijk. Springest biedt als enige in Nederland een bemiddelingsservice voor bedrijven of groepen die graag een management training op eigen locatie willen volgen.

Wat zijn de voordelen van een incompany training?

  • Maatwerk voor jouw organisatie, met voorbeelden uit jouw praktijk
  • Train je collega's tegelijk en bespaar reistijd.

Bekijk onze incompany training service

Management opleiding nodig?

Ben jij zojuist gepromoveerd naar een managementfunctie? Wil jij hogerop komen in je organisatie? Loop je tegen problemen aan in je leidinggevende functie? Niet iedereen wordt geboren met goede delegatie-, communicatie-, sterke sociale-, leidende- en motiverende vaardigheden. Belangrijk is wel, dat je dit gewoon kan leren. Zo kun jij de volgende stap in je carrière zetten met een management opleiding.

Je kunt leiderschap ook vanuit huis leren. Bekijk onze e-learning pagina met de populairste management e-learning.

Het grootste aanbod management opleidingen

Op Springest kun je honderden management opleidingen vergelijken. Onze populairste management opleidingen zijn op dit moment:
  1. opleiding coachend leidinggeven
  2. effectief leidinggeven
  3. teambuilding trainingen

Wat is management?

Management is het uitvoeren van een besturende of leidinggevende taak. Zo ben je bezig met het beheren en begeleiden van mensen voor een gezamenlijk bedrijfsdoel.

Wat is een manager?

Management is de administratie van een organisatie. Een manager zelf is betrokken in activiteiten zoals het bepalen van de strategie, het coordineren van taken of alloceren van bronnen om doelen te behalen. Er zijn in een hierarchise organisatie drie verschillende managers. Senior managers zitten in de raad van bestuur en bepalen de strategie. Middle managers zitten tussen het senior management en en front-linie managers in. Ze zijn de essentiële brug om de strategie door de organisatie te krijgen. Dit zijn onder andere regionaal directeuren of product directeuren. Front-linie managers zijn de managers van de werknemers aan onderste laag van de organisatie, deze staan veelal in contact met de klant en daarom essentieel voor feedback.

De manager heeft meestal 5 kerntaken:

  1. Plannen
  2. Organiseren
  3. Leiden
  4. Coordineren
  5. Controleren

Problemen van de manager

Veel mensen zijn gepromoveerd tot manager door hun goede prestaties, terwijl deze eerst een front-linie medewerker waren. Ze waren goed in hun taken, maar moeten nu totaal iets anders doen - delegeren, controleren, leidinggeven, plannen en organiseren. Ineens gaat de prestatie achteruit en komt er frustratie. Hiernaast is het veel voorkomend dat er als eerst wordt bezuinigd op Middenmanagers in zware tijden voor een organisatie. Dit maakt zorgt voor een grote concurrentie binnen middenmanagers, wat niet goed is voor de organisatie. Gelukkig kan alles opgelost worden door middel van het verkrijgen van de juiste kennis via trainingen.

Hoe kies ik de juiste management opleiding?

Je moet wel eerst weten wat voor manager je bent en welke vereisten er zijn binnen je managementfunctie. Deze vragen zijn essentieel om jezelf te stellen, alvorens het kiezen van een subcategorie. Zo kun je je soft skills verbeteren, je analytische vaardigheden, je business skills of ga je kijken naar specifieke managementtechnieken per sector.

Bij Springest zijn er rond de 2.500 management opleidingen. Van een aanvullende cursus management of opleidingen voor middle managers die al een HBO opleiding management gevolgd hebben, tot coachend leidinggeven voor doorgewinterde management teams. In dag- of avondstudie. Voor groepen of als individuele training.

Zoveel managementstijlen als er zijn, zoveel management opleidingen zijn er ook. En dat is geen overbodige luxe. Op de manager en zijn team rust een zware verantwoordelijkheid. Reden dat deze beroepsgroep regelmatig kiest voor post HBO- en Masteropleidingen management en leiderschap. Als steuntje in de rug in de dagelijkse praktijk, ter verdieping of in sommige gevallen als entree tot het MT.

Management video

Liever een andere management opleiding?

Als u hier geen onderwerp in vindt dat bij uw leerbehoefte aansluit, misschien zijn onze categorieen HR, Financieel of Persoonlijke Effectiviteit dan wel wat u nodig heeft.

Recente ervaringen

starstarstarstarstar_border
Martin Vietsch
Bouwkostendeskundige
8
VCA VOL examentraining inclusief examen

"Een heldere uitleg van de leerstof, en een goede voorbereiding op het examen en de manier van vraagstelling. Tevens een enthousiaste en betrokken trainer, die duidelijk affiniteit had met het onderwerp." - 17-05-2022 06:09

"Een heldere uitleg van de leerstof, en een goede voorbereiding op het examen en de manier van vraagstelling. Tevens een enthousiaste en betr… alles lezen - 17-05-2022 06:09

Dank je wel voor je positieve reactie

- 17-05-2022 06:09
starstarstarstarstar_half
Matt Curry
9
Professional Agile Leadership Essentials (PAL-E)

"I thought that the course was well structured and well taught. The concepts and the flow of the course made sense. Some of the key elements around Delegation levels were a good exercise to conduct. There were some MS Teams issues, however I would assume those will get resolved. " - 13-05-2022 00:00

"I thought that the course was well structured and well taught. The concepts and the flow of the course made sense. Some of the key element… alles lezen - 13-05-2022 00:00

starstarstarstarstar_half
Simon Zandberg
Portfolio executive
9
Master of Business Administration (60 ECTS)

"De MBA van IU is mij goed bevallen. Het biedt veel flexibiliteit en valt goed te combineren met een full-time baan. De boeken zijn to-the-point geschreven, wat zelfstudie makkelijker maakt. De professoren zijn altijd beschikbaar via e-mail of teams en daarnaast zijn er wekelijkse tutorials waarin verschillende hoofdstukken behandeld worden. Het online platform is even wennen, maar wanneer je alles gevonden hebt simplistisch en makkelijk te gebruiken." - 12-05-2022 14:31

"De MBA van IU is mij goed bevallen. Het biedt veel flexibiliteit en valt goed te combineren met een full-time baan. De boeken zijn to-the-po… alles lezen - 12-05-2022 14:31

Hi Simon,

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om ons feedback te geven.

We hebben hard gewerkt om een cursus te ontwikkelen die volledige flexibiliteit biedt aan studenten en we zijn erg blij om te horen dat jij er net zo over denkt.

We wensen je succes met je verdere studie!

Vriendelijke groet,

IU Internatinal University of Applied Sciences Team

- 12-05-2022 14:31