1.756 Management opleidingen

Wil je een management training voor meerdere collega's organiseren?

Met een incompany training train je effectief meerdere collega's tegelijk. Springest biedt als enige in Nederland een bemiddelingsservice voor bedrijven of groepen die graag een management training op eigen locatie willen volgen.

Wat zijn de voordelen van een incompany training?

  • Maatwerk voor jouw organisatie, met voorbeelden uit jouw praktijk
  • Train je collega's tegelijk en bespaar reistijd.

Bekijk onze incompany training service

Management opleiding nodig?

Ben jij zojuist gepromoveerd naar een managementfunctie? Wil jij hogerop komen in je organisatie? Loop je tegen problemen aan in je leidinggevende functie? Niet iedereen wordt geboren met goede delegatie-, communicatie-, sterke sociale-, leidende- en motiverende vaardigheden. Belangrijk is wel, dat je dit gewoon kan leren. Zo kun jij de volgende stap in je carrière zetten met een management opleiding.

Je kunt leiderschap ook vanuit huis leren. Bekijk onze e-learning pagina met de populairste management e-learning.

Het grootste aanbod management opleidingen

Op Springest kun je honderden management opleidingen vergelijken. Onze populairste management opleidingen zijn op dit moment:
  1. opleiding coachend leidinggeven
  2. effectief leidinggeven
  3. teambuilding trainingen

Wat is management?

Management is het uitvoeren van een besturende of leidinggevende taak. Zo ben je bezig met het beheren en begeleiden van mensen voor een gezamenlijk bedrijfsdoel.

Wat is een manager?

Management is de administratie van een organisatie. Een manager zelf is betrokken in activiteiten zoals het bepalen van de strategie, het coordineren van taken of alloceren van bronnen om doelen te behalen. Er zijn in een hierarchise organisatie drie verschillende managers. Senior managers zitten in de raad van bestuur en bepalen de strategie. Middle managers zitten tussen het senior management en en front-linie managers in. Ze zijn de essentiële brug om de strategie door de organisatie te krijgen. Dit zijn onder andere regionaal directeuren of product directeuren. Front-linie managers zijn de managers van de werknemers aan onderste laag van de organisatie, deze staan veelal in contact met de klant en daarom essentieel voor feedback.

De manager heeft meestal 5 kerntaken:

  1. Plannen
  2. Organiseren
  3. Leiden
  4. Coordineren
  5. Controleren

Problemen van de manager

Veel mensen zijn gepromoveerd tot manager door hun goede prestaties, terwijl deze eerst een front-linie medewerker waren. Ze waren goed in hun taken, maar moeten nu totaal iets anders doen - delegeren, controleren, leidinggeven, plannen en organiseren. Ineens gaat de prestatie achteruit en komt er frustratie. Hiernaast is het veel voorkomend dat er als eerst wordt bezuinigd op Middenmanagers in zware tijden voor een organisatie. Dit maakt zorgt voor een grote concurrentie binnen middenmanagers, wat niet goed is voor de organisatie. Gelukkig kan alles opgelost worden door middel van het verkrijgen van de juiste kennis via trainingen.

Hoe kies ik de juiste management opleiding?

Je moet wel eerst weten wat voor manager je bent en welke vereisten er zijn binnen je managementfunctie. Deze vragen zijn essentieel om jezelf te stellen, alvorens het kiezen van een subcategorie. Zo kun je je soft skills verbeteren, je analytische vaardigheden, je business skills of ga je kijken naar specifieke managementtechnieken per sector.

Bij Springest zijn er rond de 2.500 management opleidingen. Van een aanvullende cursus management of opleidingen voor middle managers die al een HBO opleiding management gevolgd hebben, tot coachend leidinggeven voor doorgewinterde management teams. In dag- of avondstudie. Voor groepen of als individuele training.

Zoveel managementstijlen als er zijn, zoveel management opleidingen zijn er ook. En dat is geen overbodige luxe. Op de manager en zijn team rust een zware verantwoordelijkheid. Reden dat deze beroepsgroep regelmatig kiest voor post HBO- en Masteropleidingen management en leiderschap. Als steuntje in de rug in de dagelijkse praktijk, ter verdieping of in sommige gevallen als entree tot het MT.

Management video

Liever een andere management opleiding?

Als u hier geen onderwerp in vindt dat bij uw leerbehoefte aansluit, misschien zijn onze categorieen HR, Financieel of Persoonlijke Effectiviteit dan wel wat u nodig heeft.

Beste aanbieders in Management helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2020)
1PER4MANCE
star 9,6 (57 ervaringen)

Recente ervaringen

starstarstarstarstar
Anoniem
Research Technician Molecular Biology
10
Herkennen van en inspelen op gedrag van anderen met DISC

"De DISC training was ontzettend leerzaam en leuk. Vooraf kregen we uitgebreide informatie zodat we ons al goed konden inlezen in het onderwerp. De training zelf werd heel interactief gegeven door Ingrid. Ze heeft heel veel kennis en ervaring en is ontzettend flexibel; op basis van de groep past ze makkelijk de training aan indien dit nuttig is. De inhoud en het niveau zijn van erg goed en uitdagend. Ik zou deze training zeker aanraden aan iedereen die met collega’s samen werkt. Je leert veel over jezelf en zult daarnaast gedrag van andere beter begrijpen na het volgen van de training. " - 24-11-2020 12:57

"De DISC training was ontzettend leerzaam en leuk. Vooraf kregen we uitgebreide informatie zodat we ons al goed konden inlezen in het onderwe… alles lezen - 24-11-2020 12:57

starstarstar_borderstar_borderstar_border
Theo Kok
Uitvoerder
4
VCA VOL examentraining inclusief examen

"De locatie is goed bereikbaarheid en goed te parkeren. wij konden ons melden na 8.30 buiten, waar wij opgehaald zouden worden. 4 man stond bij de deur en werd om 8.45 binnen gelaten de rest zat te wachten in de auto dus deze gingen daarna naar de deur die was gesloten.
na 20 min wachten hebben we zelf het initiatief genomen om naar binnen te gaan, op de bel werd niet gereageerd.
tot onze verbazing was de presentatie reeds begonnen met als reden er was geen deelnemers lijst dus men dacht dit is alles. Wij vonden dit een zeer gemiste kans en nalatigheid van de organisatie.
Starten zonder voorstel ronden. we zaten 6 uur als vreemden opgesloten!
Koffie tijdens de presentatie slecht geregeld, wij moesten vragen.
uiteen zetting van de lesstof erg saai. seats kunnen we zelf wel lezen. Volgende keer thuis studie uiteenzetting levert niets op!
broodje goed, gemis aan verdere drinken of iets extra fruit yogerd sap enz. Examen netjes verzorgd." - 21-11-2020 09:38

"De locatie is goed bereikbaarheid en goed te parkeren. wij konden ons melden na 8.30 buiten, waar wij opgehaald zouden worden. 4 man stond b… alles lezen - 21-11-2020 09:38

Hoi Theo, wat vervelend dat je het zo hebt ervaren. Wij pakken jouw punten op met de locatie en docent. Bedankt! Groet, Jessica

- 21-11-2020 09:38
starstarstarstarstar_border
Gerrit Trouwborst
Projectleider
8
Deskundig Leidinggevende Projecten (DLP)

"Goede sheets en goede toelichting op het boekwerkje (CROW). Tevens was het een inspirerende docent! Moet je zuinig op zijn.

Dit is mijn tekst hier moet je het mee doen.
" - 20-11-2020 18:02

"Goede sheets en goede toelichting op het boekwerkje (CROW). Tevens was het een inspirerende docent! Moet je zuinig op zijn. Dit is mijn … alles lezen - 20-11-2020 18:02