Communicatietraining

Communicatietraining

Wilt u een gehele communicatiestrategie opzetten? Weten welke communicatiemiddelen het meest effectief zijn? Wilt u specifieke communicatievaardigheden verbeteren? Of bent u een communicatiemedewerker? Hier vind u een breed scala aan onderwerpen waarmee u uw zoekopdracht voor een communicatietraining kunt verfijnen.

Zo kunt u de vraag hebben: Schrijf je communicatietraining nu als één woord of is de correcte spelling communicatie training? In de tekstgerichte communicatie opleidingen, cursussen en trainingen op Springest gaat het vaak om dergelijke finesses.

En het communicatievak gaat uiteraard een stuk verder dan alleen het leren stroomlijnen van de tekstuele communicatie tussen zender en ontvanger. Dit is vaak het geval als je beter wilt leren argumenteren, beïnvloeden, overtuigen of presenteren. Er is een duidelijk doel tussen zender en ontvanger en beide hebben een rol en doel. Communicatie zelf is zowel een sociale interactie (activiteit) tussen mensen, als het resultaat van het contact. In beide kanten zijn ook communicatietrainingen te vinden.

Niet alles is echter altijd zo duidelijk. Hoe zet je grafisch ontwerp werk bijvoorbeeld het beste in? Wat als je niet in fysieke aanwezigheid bent, hoe bevorder je bijvoorbeeld wederzijds begrip tussen zender en ontvanger via internet? En hoe zat het ook al weer met de rol van interne communicatie ter vergroting van het draagvlak voor externe communicatie? De volgende praktijkgerichte communicatie trainingen en opleidingen geven het antwoord.

Communicatie opleiding kiezen?

Let bij het vinden van de juiste communicatie cursus vooral op de breedte en diepte van de inhoud. Elke cursus heeft een andere focus. Soms meer op communicatie in bedrijven; denk aan PR, voorlichting, huisstijl en imago.

Andere communicatie cursussen en trainingen richten zich op uw persoonlijke communicatie; hoe komt u over op uw gesprekspartner, welke gesprekstechnieken gebruik ik wanneer en hoe beïnvloed en argumenteer ik?

Sommige communicatie training gaan juist meer over het verbeteren van taalvaardigheden, zoals argumenteren, communiceren, correct nederlands, creatief schrijven, schriftelijke communicatie, schrijven en nog veel meer.

Vergeet tenslotte niet dat communicatie verder gaat dan alleen woorden. Een minuut stilte kan ook veelzeggend zijn. Een afbeelding zegt meer dan 1.000 woorden en ook uw lichaamstaal (non-verbale communicatie) en daden moeten in lijn zijn met uw boodschap.

Het is bij communicatie niet alleen belangrijk dat je zoveel mogelijk ‘uitzendt’, maar ook dat de boodschap juist wordt ontvangen. De communicatie moet effectief zijn en juist overgebracht worden. Daarnaast moet je je bedenken of je alleen maar een boodschap wilt overbrengen, of dat je daadwerkelijke interactie hebt en dus ook reacties terugkrijgt.

Als u uw communicatie dus wilt verbeteren, kijk dus eerst goed naar al deze punten en kijk waar verbetering het meest nodig is. Zo gaat u zo effectief mogelijk te slag qua leren en zo efficiënt mogelijk met uw geld om.

Blader rustig door de verschillende soorten communicatie cursussen door per onderwerp het aanbod te vergelijken. Wanneer u een geschikte cursus vindt, vraag dan meer informatie aan om zeker te zijn van uw keuze. We wensen u veel succes met uw keuze!

Als je hier niet iets tussen vindt wat bij je past. Misschien zijn dan de categorieën Marketing of Taal wel iets voor je. Succes met zoeken! Wanneer u er niet uitkomt, kunt u altijd bellen met ons met het telefoonnummer 085 7440830.

Beste aanbieders in Communicatie helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2022)
1Capgemini Academy
star 9,2 (100 ervaringen)
2Competence Factory
star 8,9 (20 ervaringen)
3Feedback Training & Consulting
star 8,9 (65 ervaringen)
4Schouten & Nelissen
star 8,7 (24 ervaringen)

Recente ervaringen

starstarstarstarstar
Cor Dietvorst
Information Manager
10
Effectief Communiceren

"Cindy stelt je op je gemaak, laat je vrijuit praten, luistert goed en heeft me gerichte adviezen gegeven die ik in mijn werk kon toepassen. Heel knap dat ze dat voor elkaar heeft gekregen bij een man van 65!" - 29-09-2022 16:50

"Cindy stelt je op je gemaak, laat je vrijuit praten, luistert goed en heeft me gerichte adviezen gegeven die ik in mijn werk kon toepassen. … alles lezen - 29-09-2022 16:50

Judith Schaap
starstarstarstarstar_border
Judith Schaap
verpleegkundige
8
Adviseren en Personal Branding

"Ik vond opbouw van de training goed.
Tijdens de training werd ik me steeds scherper bewust van wie ik was en wat ik wilde en hoe en voor wie en hoe ik dit praktisch kan bereiken.
Daarin stelde de trainer duidelijke vragen en deden we oefeningen die hierbij aan sloten.

" - 29-09-2022 09:32

"Ik vond opbouw van de training goed. Tijdens de training werd ik me steeds scherper bewust van wie ik was en wat ik wilde en hoe en voor w… alles lezen - 29-09-2022 09:32

starstarstarstarstar_border
Aleida de Swart
accountmanager portefeuillebeheer
8
Beïnvloedingsvaardigheden en overtuigingskracht

"Helaas is de tweede dag van de training, dinsdag 20 september, niet doorgegaan. Dit omdat twee van de drie cursisten ziek bleek te zijn. Ik was wel aanwezig, maar vond het jammer om de training in mijn eentje te volgen aangezien bij dit soort trainingen de interactie en het oefenen juist belangrijk is. Job heeft geschakeld met kantoor en het was oke als de training verplaatst zou worden. Kunnen jullie mij informeren wanneer de tweede dag wordt ingehaald?" - 29-09-2022 06:30

"Helaas is de tweede dag van de training, dinsdag 20 september, niet doorgegaan. Dit omdat twee van de drie cursisten ziek bleek te zijn. Ik … alles lezen - 29-09-2022 06:30