Communicatietraining

Communicatietraining

Wilt u een gehele communicatiestrategie opzetten? Weten welke communicatiemiddelen het meest effectief zijn? Wilt u specifieke communicatievaardigheden verbeteren? Of bent u een communicatiemedewerker? Hier vind u een breed scala aan onderwerpen waarmee u uw zoekopdracht voor een communicatietraining kunt verfijnen.

Zo kunt u de vraag hebben: Schrijf je communicatietraining nu als één woord of is de correcte spelling communicatie training? In de tekstgerichte communicatie opleidingen, cursussen en trainingen op Springest gaat het vaak om dergelijke finesses.

En het communicatievak gaat uiteraard een stuk verder dan alleen het leren stroomlijnen van de tekstuele communicatie tussen zender en ontvanger. Dit is vaak het geval als je beter wilt leren argumenteren, beïnvloeden, overtuigen of presenteren. Er is een duidelijk doel tussen zender en ontvanger en beide hebben een rol en doel. Communicatie zelf is zowel een sociale interactie (activiteit) tussen mensen, als het resultaat van het contact. In beide kanten zijn ook communicatietrainingen te vinden.

Niet alles is echter altijd zo duidelijk. Hoe zet je grafisch ontwerp werk bijvoorbeeld het beste in? Wat als je niet in fysieke aanwezigheid bent, hoe bevorder je bijvoorbeeld wederzijds begrip tussen zender en ontvanger via internet? En hoe zat het ook al weer met de rol van interne communicatie ter vergroting van het draagvlak voor externe communicatie? De volgende praktijkgerichte communicatie trainingen en opleidingen geven het antwoord.

Communicatie opleiding kiezen?

Let bij het vinden van de juiste communicatie cursus vooral op de breedte en diepte van de inhoud. Elke cursus heeft een andere focus. Soms meer op communicatie in bedrijven; denk aan PR, voorlichting, huisstijl en imago.

Andere communicatie cursussen en trainingen richten zich op uw persoonlijke communicatie; hoe komt u over op uw gesprekspartner, welke gesprekstechnieken gebruik ik wanneer en hoe beïnvloed en argumenteer ik?

Sommige communicatie training gaan juist meer over het verbeteren van taalvaardigheden, zoals argumenteren, communiceren, correct nederlands, creatief schrijven, schriftelijke communicatie, schrijven en nog veel meer.

Vergeet tenslotte niet dat communicatie verder gaat dan alleen woorden. Een minuut stilte kan ook veelzeggend zijn. Een afbeelding zegt meer dan 1.000 woorden en ook uw lichaamstaal (non-verbale communicatie) en daden moeten in lijn zijn met uw boodschap.

Het is bij communicatie niet alleen belangrijk dat je zoveel mogelijk ‘uitzendt’, maar ook dat de boodschap juist wordt ontvangen. De communicatie moet effectief zijn en juist overgebracht worden. Daarnaast moet je je bedenken of je alleen maar een boodschap wilt overbrengen, of dat je daadwerkelijke interactie hebt en dus ook reacties terugkrijgt.

Als u uw communicatie dus wilt verbeteren, kijk dus eerst goed naar al deze punten en kijk waar verbetering het meest nodig is. Zo gaat u zo effectief mogelijk te slag qua leren en zo efficiënt mogelijk met uw geld om.

Blader rustig door de verschillende soorten communicatie cursussen door per onderwerp het aanbod te vergelijken. Wanneer u een geschikte cursus vindt, vraag dan meer informatie aan om zeker te zijn van uw keuze. We wensen u veel succes met uw keuze!

Als je hier niet iets tussen vindt wat bij je past. Misschien zijn dan de categorieën Marketing of Taal wel iets voor je. Succes met zoeken! Wanneer u er niet uitkomt, kunt u altijd bellen met ons met het telefoonnummer 085 7440830.

Beste aanbieders in Communicatie helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2023)
1Grip trainingen
star 9,2 (102 ervaringen)
2Capgemini Academy
star 9,0 (67 ervaringen)
3SUAS (a company of Schouten & Nelissen)
star 8,6 (20 ervaringen)

Recente ervaringen

starstarstarstarstar_border
Ruby Vermaat
HR & Marketing
8
SEO copywriting training (zoekmachine optimalisatie) - Online marketing

"De training was online goed te volgen, we hadden leuke interactie met elkaar in de groep. de ochtend was vooral veel kennis- en informatieoverdracht, de middag gingen we meer doen en uitwerken. De trainer was erg enthousiast en kundig, het was een interessante training en wellicht is er ook interesse gewekt voor deel 2." - 08-06-2023 07:29

"De training was online goed te volgen, we hadden leuke interactie met elkaar in de groep. de ochtend was vooral veel kennis- en informatieov… alles lezen - 08-06-2023 07:29

starstarstarstarstar
Anoniem
10
Gedragspatronen doorzien en beïnvloeden met Insights

"De training biedt goede insights op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en waar je op moet letten om beter met anderen in te gaan.

Lex is een bijzonder goede trainer die goed kan wisselen tussen humor, serieus zijn en mensen te motiveren om hun zwakke punten aan te pakken.
Hoe waardeer je de trainingsmaterialen? 10
In hoeverre heb je geleerd wat je wilde leren? 10
In hoeverre zou je deze training aanbevelen? 10
In hoeverre is het geleerde toepasbaar? 10
Hoe waardeer je Trainer? 10" - 05-06-2023 00:00

"De training biedt goede insights op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en waar je op moet letten om beter met anderen in te gaan. L… alles lezen - 05-06-2023 00:00

starstarstarstarstar_half
Milan de Vreede
Productmanager
9
Executive Storytelling

"Zoek je een training om met meer impact je boodschap te kunnen presenteren? Dan is de training Executive storytelling zeer waardevol.

Harry en Wendy hebben mij de kracht van storytelling in een presentatie laten zien en ervaren: hoe bouw je een goed verhaal op en hoe presenteer je dit met impact. En dit in een prachtig theater. " - 07-06-2023 13:07

"Zoek je een training om met meer impact je boodschap te kunnen presenteren? Dan is de training Executive storytelling zeer waardevol. Har… alles lezen - 07-06-2023 13:07