Communicatietraining

Communicatietraining

Wilt u een gehele communicatiestrategie opzetten? Weten welke communicatiemiddelen het meest effectief zijn? Wilt u specifieke communicatievaardigheden verbeteren? Of bent u een communicatiemedewerker? Hier vind u een breed scala aan onderwerpen waarmee u uw zoekopdracht voor een communicatietraining kunt verfijnen.

Zo kunt u de vraag hebben: Schrijf je communicatietraining nu als één woord of is de correcte spelling communicatie training? In de tekstgerichte communicatie opleidingen, cursussen en trainingen op Springest gaat het vaak om dergelijke finesses.

En het communicatievak gaat uiteraard een stuk verder dan alleen het leren stroomlijnen van de tekstuele communicatie tussen zender en ontvanger. Dit is vaak het geval als je beter wilt leren argumenteren, beïnvloeden, overtuigen of presenteren. Er is een duidelijk doel tussen zender en ontvanger en beide hebben een rol en doel. Communicatie zelf is zowel een sociale interactie (activiteit) tussen mensen, als het resultaat van het contact. In beide kanten zijn ook communicatietrainingen te vinden.

Niet alles is echter altijd zo duidelijk. Hoe zet je grafisch ontwerp werk bijvoorbeeld het beste in? Wat als je niet in fysieke aanwezigheid bent, hoe bevorder je bijvoorbeeld wederzijds begrip tussen zender en ontvanger via internet? En hoe zat het ook al weer met de rol van interne communicatie ter vergroting van het draagvlak voor externe communicatie? De volgende praktijkgerichte communicatie trainingen en opleidingen geven het antwoord.

Communicatie opleiding kiezen?

Let bij het vinden van de juiste communicatie cursus vooral op de breedte en diepte van de inhoud. Elke cursus heeft een andere focus. Soms meer op communicatie in bedrijven; denk aan PR, voorlichting, huisstijl en imago.

Andere communicatie cursussen en trainingen richten zich op uw persoonlijke communicatie; hoe komt u over op uw gesprekspartner, welke gesprekstechnieken gebruik ik wanneer en hoe beïnvloed en argumenteer ik?

Sommige communicatie training gaan juist meer over het verbeteren van taalvaardigheden, zoals argumenteren, communiceren, correct nederlands, creatief schrijven, schriftelijke communicatie, schrijven en nog veel meer.

Vergeet tenslotte niet dat communicatie verder gaat dan alleen woorden. Een minuut stilte kan ook veelzeggend zijn. Een afbeelding zegt meer dan 1.000 woorden en ook uw lichaamstaal (non-verbale communicatie) en daden moeten in lijn zijn met uw boodschap.

Het is bij communicatie niet alleen belangrijk dat je zoveel mogelijk ‘uitzendt’, maar ook dat de boodschap juist wordt ontvangen. De communicatie moet effectief zijn en juist overgebracht worden. Daarnaast moet je je bedenken of je alleen maar een boodschap wilt overbrengen, of dat je daadwerkelijke interactie hebt en dus ook reacties terugkrijgt.

Als u uw communicatie dus wilt verbeteren, kijk dus eerst goed naar al deze punten en kijk waar verbetering het meest nodig is. Zo gaat u zo effectief mogelijk te slag qua leren en zo efficiënt mogelijk met uw geld om.

Blader rustig door de verschillende soorten communicatie cursussen door per onderwerp het aanbod te vergelijken. Wanneer u een geschikte cursus vindt, vraag dan meer informatie aan om zeker te zijn van uw keuze. We wensen u veel succes met uw keuze!

Als je hier niet iets tussen vindt wat bij je past. Misschien zijn dan de categorieën Marketing of Taal wel iets voor je. Succes met zoeken! Wanneer u er niet uitkomt, kunt u altijd bellen met ons met het telefoonnummer 085 7440830.

Beste aanbieders in Communicatie helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2023)
1Supertrainer
star 9,2 (41 ervaringen)
2Capgemini Academy
star 9,2 (137 ervaringen)
3Learnit
star 9,1 (23 ervaringen)
4Competence Factory
star 9,0 (31 ervaringen)
5Feedback Training & Consulting
star 9,0 (95 ervaringen)
6Schouten & Nelissen
star 8,8 (35 ervaringen)

Recente ervaringen

starstarstarstarstar_half
Petra Visser
9
Pyramid Principle

"Op de kwaliteit en het enthousiasme van de trainer, Annerieke Bosman. Het fijne tempo van de cursus en de mogelijkheid deze cursus online te kunnen volgen. Daar is deze zeer voor geschikt en bespaart mij 4 uur reistijd.
Hoe waardeer je de trainingsmaterialen? 8
In hoeverre heb je geleerd wat je wilde leren? 10
In hoeverre zou je deze training aanbevelen? 8
In hoeverre is het geleerde toepasbaar? 10
Hoe waardeer je Trainer? 10" - 23-01-2023 00:00

"Op de kwaliteit en het enthousiasme van de trainer, Annerieke Bosman. Het fijne tempo van de cursus en de mogelijkheid deze cursus online te… alles lezen - 23-01-2023 00:00

starstarstarstarstar
Stefan Reinders
Facility Manager
10
Grip op e-mail, grip op agenda & Outlook. Door overzicht rust in je hoofd.

"Deze training is echt een aanrader om te volgen. Wat geeft het mij nu al een rust met anders werken en ordenen met Outlook. Hierdoor krijg je het overzicht weer terug in je mailbox en taken.

De training wordt gegeven door een expert en er wordt uitleg gegeven op een manier die iedereen kan volgen door de persoonlijke aandacht en uitleg tijdens de training.

Tijdens de training loop je gezamenlijk door alle stappen heen om Outlook overnieuw in te richten, waardoor je vragen meteen kunt stellen en deze worden dan op een professionele manier beantwoord of je wordt geholpen om het gewenste resultaat te kunnen behalen." - 24-01-2023 09:07

"Deze training is echt een aanrader om te volgen. Wat geeft het mij nu al een rust met anders werken en ordenen met Outlook. Hierdoor krijg j… alles lezen - 24-01-2023 09:07

starstarstarstarstar
Evy Brans
Content Marketeer
10
Doelgericht Communiceren en Beïnvloeden

"Carine weet een veilige omgeving te creeeren waarin ze door kan prikken tot de kern. Ook konden we als groep enorm van elkaar leren. Het waren 2 super waardevolle dagen." - 20-01-2023 15:03

"Carine weet een veilige omgeving te creeeren waarin ze door kan prikken tot de kern. Ook konden we als groep enorm van elkaar leren. Het war… alles lezen - 20-01-2023 15:03