Sales Opleiding, Training & Cursus

Sales beroepen

Een sales baan kan aantrekkelijk zijn: deze job heeft een hoog salarispotentieel en vaak een flexibel werkrooster, waarbij je zelf je werktijden bepaalt. Bovendien heb je soms ook de mogelijkheid om te reizen en bouw je elke dag nieuwe relaties op. Geen dag is dus hetzelfde met een baan als verkoper!  Ontdek hieronder welke sales beroepen er zijn en welke vaardigheden je hiervoor nodig hebt.

Welke sales beroepen zijn er?

Sales is een uitgebreide beroepscategorie. Je kunt je namelijk in veel verschillende beroepen bezighouden met verkoop. En elk beroep in sales heeft weer andere taken en vereist daarom andere vaardigheden en opleidingen. Hieronder vind je een overzicht van de voornaamste sales beroepen:

Binnendienst sales

Als commercieel medewerker binnendienst ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van bestaande klantrelaties. Je bent het belangrijkste aanspreekpunt voor de klanten van jouw bedrijf. Er wordt van je verwacht dat je de verkopen behoudt en/of opvoert en dat je sterke zakelijke relaties opbouwt. Lees hier alle informatie over het beroep commercieel medewerker binnendienst.

Buitendienst sales

Een medewerker buitendienst werkt buiten het kantoor en heeft veel face-to-face contact met klanten. Om succesvol te zijn in buitendienst verkoop, moet je goed zelfstandig kunnen werken en een hoge motivatie hebben om zo veel mogelijk business te genereren. 

Account managers

Account managers zijn verantwoordelijk voor het focussen op bestaande accounts. Het belangrijkste doel van een account manager is klantbehoud. Bekijk welke vaardigheden je nodig hebt voor het beroep van account manager

Sales manager

Een sales manager heeft de leiding over zijn of haar team om de verkoopdoelstellingen van het bedrijf te halen. Salesmanagers stellen verkoopdoelen op basis van bedrijfsdoelen. Om deze doelstellingen te halen, recruiten en trainen ze verkopers, stellen ze een strategisch verkoopplan op en evalueren ze de prestaties van hun team zodat ze steeds beter kunnen worden. Lees hier welke vaardigheden je nodig hebt om sales manager te worden.

Director of sales

Een director of sales is een managementfunctie op hoog niveau die toezicht houdt op en leiding geeft aan verkoopteams, hetzij bedrijfsbreed of binnen een bepaalde regio. Een verkoopdirecteur leidt verkoopmanagers op, is verantwoordelijk voor de jaarlijkse verkoopdoelstellingen en ontwikkelt de belangrijkste verkoopstrategieën die nodig zijn om deze doelstellingen te halen. Bekijk hier het beroep van director of sales.

Overzicht van beroepen in sales & verkoop

Ben je op zoek naar  de ideale sales functie voor jouw skills en talent? Op Springest Beroepen vind je alle beroepen die met sales en verkopen te maken hebben, inclusief de vaardigheden die je daarvoor nodig hebt. Account manager beroepen bijvoorbeeld, of alle mogelijke leidinggevende functies op de sales manager overzichtspagina.

Recente ervaringen

starstarstarstarstar_border
Lara Klooster
Media adviseur
8
Creative Concepting | Creatieve en commerciële concepten

"Esther is erg bevlogen en dit brengt zij over in de training. Aan de hand van inspirerende praktijkvoorbeelden ga je zelf aan de slag. Van mij (dat is natuurlijk voor iedereen anders) had het overbrengen van kennis en inhoud een wat groter onderdeel mogen zijn van de training (en minder tijd besteden aan opdrachten). Ik heb me geen moment verveeld en ging beide dagen geïnspireerd naar huis. " - 06-06-2023 14:00

"Esther is erg bevlogen en dit brengt zij over in de training. Aan de hand van inspirerende praktijkvoorbeelden ga je zelf aan de slag. Van m… alles lezen - 06-06-2023 14:00

starstarstarstarstar_half
dhr. Machlon Comvalius
9
Customer Centricity

"Hele fijne training die ervoor zorgt dat je kritischer kan kijken naar hoe je de klant beter centraal kan stellen
Hoe waardeer je de trainingsmaterialen? 8
In hoeverre heb je geleerd wat je wilde leren? 8
In hoeverre zou je deze training aanbevelen? 10
In hoeverre is het geleerde toepasbaar? 10
Hoe waardeer je Trainer? 8" - 25-05-2023 00:00

"Hele fijne training die ervoor zorgt dat je kritischer kan kijken naar hoe je de klant beter centraal kan stellenHoe waardeer je de training… alles lezen - 25-05-2023 00:00

starstarstarstarstar
Theo Herngreen
technisch specialist
10
Communiceren met oog voor de relatie

"Door de verschillende achtergronden en niet in je eigen team, kan je alles delen en bespreken en oefenen. De verschillende werkvormen waren ook erg goed. De thuisopdrachten waren ook praktisch goed te doen.
Ook de training met de acteur (groot inlevingsvermogen) was erg leuk om te ervaren. Locatie was goed in Amersfoort. Trainster Eiline Splinter van SUAS was ook erg goed.
" - 11-05-2023 13:32

"Door de verschillende achtergronden en niet in je eigen team, kan je alles delen en bespreken en oefenen. De verschillende werkvormen waren … alles lezen - 11-05-2023 13:32