Sales Opleiding, Training & Cursus

Sales beroepen

Een sales baan kan aantrekkelijk zijn: deze job heeft een hoog salarispotentieel en vaak een flexibel werkrooster, waarbij je zelf je werktijden bepaalt. Bovendien heb je soms ook de mogelijkheid om te reizen en bouw je elke dag nieuwe relaties op. Geen dag is dus hetzelfde met een baan als verkoper!  Ontdek hieronder welke sales beroepen er zijn en welke vaardigheden je hiervoor nodig hebt.

Welke sales beroepen zijn er?

Sales is een uitgebreide beroepscategorie. Je kunt je namelijk in veel verschillende beroepen bezighouden met verkoop. En elk beroep in sales heeft weer andere taken en vereist daarom andere vaardigheden en opleidingen. Hieronder vind je een overzicht van de voornaamste sales beroepen:

Binnendienst sales

Als commercieel medewerker binnendienst ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van bestaande klantrelaties. Je bent het belangrijkste aanspreekpunt voor de klanten van jouw bedrijf. Er wordt van je verwacht dat je de verkopen behoudt en/of opvoert en dat je sterke zakelijke relaties opbouwt. Lees hier alle informatie over het beroep commercieel medewerker binnendienst.

Buitendienst sales

Een medewerker buitendienst werkt buiten het kantoor en heeft veel face-to-face contact met klanten. Om succesvol te zijn in buitendienst verkoop, moet je goed zelfstandig kunnen werken en een hoge motivatie hebben om zo veel mogelijk business te genereren. 

Account managers

Account managers zijn verantwoordelijk voor het focussen op bestaande accounts. Het belangrijkste doel van een account manager is klantbehoud. Bekijk welke vaardigheden je nodig hebt voor het beroep van account manager

Sales manager

Een sales manager heeft de leiding over zijn of haar team om de verkoopdoelstellingen van het bedrijf te halen. Salesmanagers stellen verkoopdoelen op basis van bedrijfsdoelen. Om deze doelstellingen te halen, recruiten en trainen ze verkopers, stellen ze een strategisch verkoopplan op en evalueren ze de prestaties van hun team zodat ze steeds beter kunnen worden. Lees hier welke vaardigheden je nodig hebt om sales manager te worden.

Director of sales

Een director of sales is een managementfunctie op hoog niveau die toezicht houdt op en leiding geeft aan verkoopteams, hetzij bedrijfsbreed of binnen een bepaalde regio. Een verkoopdirecteur leidt verkoopmanagers op, is verantwoordelijk voor de jaarlijkse verkoopdoelstellingen en ontwikkelt de belangrijkste verkoopstrategieën die nodig zijn om deze doelstellingen te halen. Bekijk hier het beroep van director of sales.

Overzicht van beroepen in sales & verkoop

Ben je op zoek naar  de ideale sales functie voor jouw skills en talent? Op Springest Beroepen vind je alle beroepen die met sales en verkopen te maken hebben, inclusief de vaardigheden die je daarvoor nodig hebt. Account manager beroepen bijvoorbeeld, of alle mogelijke leidinggevende functies op de sales manager overzichtspagina.

Recente ervaringen

starstarstarstarstar
Marcel Klaver
10
Customer Centricity

"De training biedt in één dag een bruikbare aanpak om de relatie tussen opdrachtgever en consultant helder te krijgen, en meerdere manieren om problemen en mogelijke oplossingen te visualiseren. Met name de "Customer Journey" blijkt in de praktijk heel bruikbaar.
Hoe waardeer je de trainingsmaterialen? 8
In hoeverre heb je geleerd wat je wilde leren? 10
In hoeverre zou je deze training aanbevelen? 10
In hoeverre is het geleerde toepasbaar? 10
Hoe waardeer je Trainer? 10" - 05-02-2024 00:00

"De training biedt in één dag een bruikbare aanpak om de relatie tussen opdrachtgever en consultant helder te krijgen, en meerdere manieren o… alles lezen - 05-02-2024 00:00

starstarstarstar_halfstar_border
Martin van Muijen
7
Onderhandelen zonder verliezers

"Mijn eigen voorbereiding / inlezen op de training had beter gekund. Hierdoor kwam mijn primaire leerdoel niet overeen met de daadwerkelijke training. In de groep die wij hadden, was dit bij meer mensen zo. Het fijne aan professionals is dat zij er uiteindelijk zelf ook een draai aan kunnen geven zodat het toch waardevolle sessies zijn geworden" - 18-01-2024 18:22

"Mijn eigen voorbereiding / inlezen op de training had beter gekund. Hierdoor kwam mijn primaire leerdoel niet overeen met de daadwerkelijke … alles lezen - 18-01-2024 18:22

starstarstarstarstar
Gert-Jan Overman
Manager BD
10
Storytelling; Sales met een verhaal!

"We hebben met ons team een geweldige training van Harry gekregen. In korte tijd hebben we veel kunnen bijleren en een heleboel tips & tricks meegekregen.

De verhalen die we deze dag individueel en met het team hebben uitgewerkt, kunnen we vanaf morgen direct gebruiken richting onze klanten en collegae.

Mooie bijvangst; We hebben elkaar als team beter leren kennen en de 2 nieuwe medewerkers hebben de beste Onboarding gehad die ze zich konden wensen.

Passie en enthousiasme voor het vak spatte er deze dagen vanaf. Eerlijke, opbouwende en soms confronterende feedback kregen we in een veilige setting, die Harry wist te creëren. Zeer aan te bevelen!" - 06-12-2023 12:21

"We hebben met ons team een geweldige training van Harry gekregen. In korte tijd hebben we veel kunnen bijleren en een heleboel tips & tricks… alles lezen - 06-12-2023 12:21