Zorg & Verzorging Opleidingen en Cursussen

Werken in de zorg

Werken in de zorg is dankbaar werk. De waardering die jij krijgt, de blije gezichten van mensen die jij helpt en de mooie en vaak indrukwekkende verhalen. Op Springest Beroepen vind je alle zorgberoepen. Hier zijn de meeste gezochte zorgberoepen:

Osteopaat

Osteopathie kan verlichting bieden bij verschillende klachten zoals gewrichtspijn, rugpijn, hoofdpijn, moeizame vertering, enz. De osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van een lichamelijke klacht. Via zachte handbewegingen probeert een osteopaat het evenwicht in je lichaam terug te herstellen. Bekijk hoe je een Osteopaat kunt worden.

Chiropractor

Een chiropractor werkt de pijnpunten weg door middel van druktechnieken op het lichaam waarbij het zenuwstelsel en de gewrichten worden gemanipuleerd. Lees hoe je jouw carrière als chiropractor kan starten.

Orthodontist

De orthodontist is de tandarts-specialist voor scheve tanden en kiezen. Hij begeleidt de groei en ontwikkeling van kaak en tanden. Om Orthodontist te worden dien je een opleiding Tandheelkunde te hebben gevolgd. Lees welke vaardigheden een orthodontist nodig heeft.

Verpleegkundige

Als verpleegkundige help je mensen met een beperking, handicap of ziekte. Het doel hierbij is het genezen, verzorgen, ontwikkeling en levensverbetering van patiënten. Wat men kan verwachten als verpleegkundige is het wassen, aankleden en verschonen van mensen. Met een opleiding MBO Verpleegkundige - niveau 4 kun je verpleegkundige worden.

Dermatoloog

Een dermatoloog houdt zich bezig met het diagnosticeren en behandelen van huidziekten. Dermatologen – ook wel huidartsen genoemd – doen ook vaak aan diagnostiek en behandeling van spataderen of oedeem.  Als je dermatoloog wilt worden moet je een opleiding geneeskunde afronden. Lees hier alle vaardigheden van een dermatoloog.

Optometrist

Een optometrist kan ogen onderzoeken en eventuele problemen tijdig signaleren. Zodoende is de optometrist het eerste aanspreekpunt bij oogklachten, verminderd zicht of een risico op het ontwikkelen van een oogziekte. Hier lees je alle informatie over het beroep van optometrist.

Doktersassistente

Een doktersassistent werkt zelfstandig onder verantwoordelijkheid van de huisarts. Een doktersassistent voert zelfstandig kleine medische handelingen uit, ondersteunt de huisarts houdt de patiëntendossiers bij en beantwoordt de telefoon. Bekijk welke vaardigheden je nodig hebt om doktersassistent te worden.

Beste aanbieders in Zorg & Verzorging helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2023)
1Sonnevelt Opleidingen
star 8,9 (36 ervaringen)

Recente ervaringen

starstarstarstarstar
Melanie
10
DISC certificering

"De training heeft nieuwe inzichten gegeven over de Disc methode. De training heeft een stuk herhaling geboden.
N.a.v. een training ben ik staat om een disc rapportage op een andere manier te analyseren en te bespreken. Ook om deze in te zetten voor een stuk coaching van de medewerkers. " - 30-01-2023 00:00

"De training heeft nieuwe inzichten gegeven over de Disc methode. De training heeft een stuk herhaling geboden. N.a.v. een training ben ik … alles lezen - 30-01-2023 00:00

star_halfstar_borderstar_borderstar_borderstar_border
R
1
Kindercoach

"Ik wilde de opleiding tot kindercoach volgen en was hier erg enthousiast over. Tijdens de eerste lesdag/kennismaking werd verteld dat je na ieder les een korte verwerking moest schrijven over je ervaring en hoe je proces verloopt. Er werd nadrukkelijk gezegd dat je eerlijk moest zijn en dat het ook kon dat dingen in de les je triggeren dus dat hier zorgvuldig mee omgegaan moest worden.
Ik schreef dat ik door mijn autisme wat last had van overprikkeling maar de les super interessant vond.
Kort daarna werd ik gebeld door 1 van de docenten, Ada Volkers, dat ik niet binnen de opleiding paste. Zij had grote zorgen over mijn diagnoses (autisme en ptss) en vond het niet veilig kinderen aan mij toe te vertrouwen. Ik heb haar verteld dat dit een groot vooroordeel was en dat ik mijzelf en mijn behandelaar vertrouw op ons inschattingsvermogen ipv een docent die mij 1x heeft gezien.
Het was een vervelend en emotioneel gesprek maar haar besluit (als of zij dat recht had) stond vast. Nog voordat ik een afspraak met de afdelingsleider en studiecoach was ingepland, was mijn schoolgeld al teruggestort.

Ada was zelf niet aanwezig bij dit gesprek wat alles zegt over haar professionaliteit. Ik heb uitgelegd dat ik al 10 jaar met kinderen werk en dit nooit problemen heeft opgeleverd. Dat ik geruime tijd was uitbehandeld bij de GGZ en dat ik tevens op voorhand eerlijk was geweest over mijn achtergrond en hier tijdens de intake gewoon op was aangenomen. Toch bleef de uitkomst hetzelfde en werd ik van de opleiding getrapt.

dit is discriminatie en verboden bij de wet. Een student is nooit verplicht inzage te geven over een medisch dossier, precies om deze reden.
Ook is Ada Volkers notabene een kindercoach die zelf met kinderen met ASS werkt. Dat zij zo makkelijk een oordeel vijlt is ronduit belachelijk en gevaarlijk." - 10-01-2023 10:07

"Ik wilde de opleiding tot kindercoach volgen en was hier erg enthousiast over. Tijdens de eerste lesdag/kennismaking werd verteld dat je na … alles lezen - 10-01-2023 10:07

Beste Robin,

Wij vinden het heel vervelend dat je het zo hebt ervaren. Onze intentie is om hier altijd heel zorgvuldig mee om te gaan. Mocht je nog behoefte voelen om met ons in gesprek te gaan dan staan we je graag te woord.

- 10-01-2023 10:07
starstarstarstarstar_half
Mathilde Leman
Business Excellence Officer
9
Training positieve psychologie

"Ik vond Remy een aangenaam en rustig persoon. Ik kijk op naar de manier waarop hij in het leven staat. Vooraf had ik niet zoveel info meegekregen over de sessies. Ik had niet heel veel verwachtingen, maar vooral heel veel nieuwsgierigheid. Ik hoopte wel dat ik er wat toepassingen en concrete tips en acties uit zou kunnen halen en dat is ook effectief gelukt. Soms wilde ik op bepaalde topics liever wat dieper ingaan en andere waren dan weer minder relevant voor mij.
Ik vond het best wel oke om de sessies online te kunnen volgen omdat het me de mogelijkheid gaf om het van thuis uit te kunnen volgen. Gezien het vaak niet ideaal is om dit soort sessies met veel volk rond je of op een drukke kantooromgeving te volgen vond ik het dus wel goed dat het online kon.

Ik zou heel graag vervolgsessies kunnen volgen. vb. de specifieke opleiding (ook van Remy) mindfullness spreekt mij echt aan. Alsook enkele verdiepingsslagen op de topics die reeds korter aangehaald werden lijken mij leuk. (vb. act training uit de laatste sessie)" - 02-01-2023 10:47

"Ik vond Remy een aangenaam en rustig persoon. Ik kijk op naar de manier waarop hij in het leven staat. Vooraf had ik niet zoveel info meegek… alles lezen - 02-01-2023 10:47

Hartelijk dank voor je fijne review Mathilde en goed dat je erbij was!

- 02-01-2023 10:47