Zorg & Verzorging Opleidingen en Cursussen

Werken in de zorg

Werken in de zorg is dankbaar werk. De waardering die jij krijgt, de blije gezichten van mensen die jij helpt en de mooie en vaak indrukwekkende verhalen. Op Springest Beroepen vind je alle zorgberoepen. Hier zijn de meeste gezochte zorgberoepen:

Osteopaat

Osteopathie kan verlichting bieden bij verschillende klachten zoals gewrichtspijn, rugpijn, hoofdpijn, moeizame vertering, enz. De osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van een lichamelijke klacht. Via zachte handbewegingen probeert een osteopaat het evenwicht in je lichaam terug te herstellen. Bekijk hoe je een Osteopaat kunt worden.

Chiropractor

Een chiropractor werkt de pijnpunten weg door middel van druktechnieken op het lichaam waarbij het zenuwstelsel en de gewrichten worden gemanipuleerd. Lees hoe je jouw carrière als chiropractor kan starten.

Orthodontist

De orthodontist is de tandarts-specialist voor scheve tanden en kiezen. Hij begeleidt de groei en ontwikkeling van kaak en tanden. Om Orthodontist te worden dien je een opleiding Tandheelkunde te hebben gevolgd. Lees welke vaardigheden een orthodontist nodig heeft.

Verpleegkundige

Als verpleegkundige help je mensen met een beperking, handicap of ziekte. Het doel hierbij is het genezen, verzorgen, ontwikkeling en levensverbetering van patiënten. Wat men kan verwachten als verpleegkundige is het wassen, aankleden en verschonen van mensen. Met een opleiding MBO Verpleegkundige - niveau 4 kun je verpleegkundige worden.

Dermatoloog

Een dermatoloog houdt zich bezig met het diagnosticeren en behandelen van huidziekten. Dermatologen – ook wel huidartsen genoemd – doen ook vaak aan diagnostiek en behandeling van spataderen of oedeem.  Als je dermatoloog wilt worden moet je een opleiding geneeskunde afronden. Lees hier alle vaardigheden van een dermatoloog.

Optometrist

Een optometrist kan ogen onderzoeken en eventuele problemen tijdig signaleren. Zodoende is de optometrist het eerste aanspreekpunt bij oogklachten, verminderd zicht of een risico op het ontwikkelen van een oogziekte. Hier lees je alle informatie over het beroep van optometrist.

Doktersassistente

Een doktersassistent werkt zelfstandig onder verantwoordelijkheid van de huisarts. Een doktersassistent voert zelfstandig kleine medische handelingen uit, ondersteunt de huisarts houdt de patiëntendossiers bij en beantwoordt de telefoon. Bekijk welke vaardigheden je nodig hebt om doktersassistent te worden.

Recente ervaringen

starstarstarstarstar
Tessa Meinsma
Marketing Manager
10
MASTERCLASS OVERTUIGEN door Pacelle van Goethem (Persoonlijke Ontwikkeling voor Management, Presenteren aan de Board, Psychologie van Overtuigen, Breintheorie)

"Fantastische masterclass! Pacelle geeft hele waardevolle inzichten die je direct leert toepassen. Theorie, best practices en zelf aan de slag gaan, wisselen elkaar in hoog tempo af. De tijd vliegt voorbij. echt een aanrader!" - 05-06-2023 17:39

"Fantastische masterclass! Pacelle geeft hele waardevolle inzichten die je direct leert toepassen. Theorie, best practices en zelf aan de sla… alles lezen - 05-06-2023 17:39

starstarstarstarstar
Willem-Aart van Dorpen
DevOps Engineer (software-ontwikkelaar)
10
Mentorschap

"Ik heb onlangs de training 'Mentorschap' afgerond, onder de bezielende leiding van Marcolien Huybers. De training heeft mij veel inzicht gegeven, vooral op het gebied van gesprekstechnieken. De expertise en toewijding van Marcolien maakten dit een bijzondere leerervaring.

Het cursusprogramma bood een helder beeld van wat mentorschap inhoudt en hoe dit zich onderscheidt van verwante disciplines zoals coaching en training. Deze verschillen werd duidelijk gepresenteerd, wat het begrip en de toepassing ervan vergemakkelijkte.

Een van de meest waardevolle aspecten van deze training was de hoge praktische toepasbaarheid. Ik voelde dat ik direct na elke sessie nieuwe vaardigheden en kennis kon inzetten.

De medecursisten droegen aanzienlijk bij aan de positieve ervaring. Door onze onderlinge interacties en discussies kon ik ook van hen leren, wat de leercurve enorm verhoogde.

De fysieke lesdagen in Eindhoven hadden een hoge toegevoegde waarde. Ze boden een platform voor diepere discussies, praktische toepassingen en versterkten het groepsgevoel.

Samengevat was de 'Mentorschap' training een uiterst waardevolle ervaring die ik absoluut kan aanbevelen." - 05-06-2023 09:55

"Ik heb onlangs de training 'Mentorschap' afgerond, onder de bezielende leiding van Marcolien Huybers. De training heeft mij veel inzicht geg… alles lezen - 05-06-2023 09:55

starstarstarstarstar_half
Anoniem
9
Communicatieve vaardigheden

"The goal for this training to gain the basic communication skills in terms of both speaking and listening. The exercises in the training were very interactive and it was good to see other peoples behaviors on a variety of cases. The trainer was very successful, understanding, and kind. " - 24-05-2023 00:00

"The goal for this training to gain the basic communication skills in terms of both speaking and listening. The exercises in the training wer… alles lezen - 24-05-2023 00:00