Interne energie auditor conform ISO 50001:2018

Niveau
Tijdsduur

Interne energie auditor conform ISO 50001:2018

Amelior
Logo van Amelior
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,5 Amelior heeft een gemiddelde beoordeling van 8,5 (uit 4 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Waarom deze thematiek?

ISO 50001:2018 voor energiemanagementsystemen is een feit. Deze norm biedt richtlijnen voor organisaties, van klein tot groot en actief in om het even welke sector, die op een systematische wijze hun energieprestaties willen verbeteren. Daarnaast kunnen gebruikers zich onderscheiden van (internationale) concurrenten door het invoeren van dit erkend energiemanagementsysteem waarmee systematisch gewerkt kan worden aan energiebesparing en broeikasgasreductie, en dus ook kostenbesparing. De 2018 versie van de norm laat verder een makkelijke integratie toe tussen de verschillende ISO-normen dankzij de nieuwe High Level Structure.Het beste instrument om dit energiemanagemen…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: .

Waarom deze thematiek?

ISO 50001:2018 voor energiemanagementsystemen is een feit. Deze norm biedt richtlijnen voor organisaties, van klein tot groot en actief in om het even welke sector, die op een systematische wijze hun energieprestaties willen verbeteren. Daarnaast kunnen gebruikers zich onderscheiden van (internationale) concurrenten door het invoeren van dit erkend energiemanagementsysteem waarmee systematisch gewerkt kan worden aan energiebesparing en broeikasgasreductie, en dus ook kostenbesparing. De 2018 versie van de norm laat verder een makkelijke integratie toe tussen de verschillende ISO-normen dankzij de nieuwe High Level Structure.Het beste instrument om dit energiemanagementsysteem continu te evalueren en te verbeteren, is de interne energieaudit. Een dergelijke audit goed uitvoeren, vereist uiteraard de nodige kennis en vaardigheden van de interne energieauditor. Zowel organisatorische/procesgerichte als wat meer technische aspecten kunnen aan bod komen bij een dergelijke audit. Een goed uitgevoerde interne energieaudit kan niet alleen zorgen voor een optimaal werkend energiemanagementsysteem, maar ook voor medewerkers die gemotiveerd blijven werken aan de energieprestaties van de organisatie.

Wat mag u verwachten tijdens de opleiding?

Met deze workshop bereiden we u optimaal voor op het uitvoeren van interne energieaudits. De training is een goede starterskit om nadien zelf aan de slag te kunnen in uw eigen organisatie en u steeds verder te bekwamen in het uitvoeren van interne energieaudits. Na het volgen van deze workshop:

 • beschikt u over de nodige normkennis betreffende ISO 50001 vanuit het standpunt van de interne energieauditor
 • beschikt u over kennis van de methodiek en aandachtspunten van de verschillende fasen van het interne auditproces (voorbereiding, uitvoering en rapportering)
 • heeft u een zicht op de vereiste auditvaardigheden (do's en don'ts)
 • beschikt u over de minimale technische basiskennis op het vlak van energiebegrippen en energiebesparing
 • heeft u dit alles in de praktijk kunnen toepassen in een uitgewerkte simulatie

Voor wie?

Deze workshop is ontworpen voor iedereen die op een korte tijd wil leren hoe hij op professionele wijze interne energieaudits kan uitvoeren volgens de regels van de kunst. Deze workshop richt zich in de eerste plaats tot mensen die zelf de audits zullen uitvoeren of mensen die verantwoordelijk zijn voor het intern auditgebeuren. Ook mensen die betrokken zijn bij het implementatietraject van ISO 50001 kunnen heel wat opsteken bij deze training.Deze opleiding vereist bij voorkeur een basiskennis van de norm ISO 50001. Indien u nog niet over deze basiskennis omtrent de ISO 50001 beschikt, kunnen we de opleiding 'Energiemanagement volgens ISO 50001' warm aanbevelen.

Programma

 • DAG 1: Het begrip energieaudit en kernelementen van ISO 50001
  • Situering van de interne energieaudit
  • De logica van een energiemanagementsysteem
  • Bondige bespreking van de eisen van ISO 50001 vanuit het standpunt van de energieauditor
 • DAG 1: Het auditproces en auditvaardigheden
  • Bespreking van het auditproces: plannen, voorbereiden, uitvoeren, rapporteren en opvolgen van interne audits
  • Oefeningen op auditvragen en het inschatten van non-conformiteiten vanuit de norm ISO 50001
  • De auditvaardigheden via een groepsopdracht
 • DAG 2: Technische basiskennis
  • Bondige bespreking van enkele basisbegrippen betreffende energie en de verschillende mogelijke besparingsaspecten binnen gebouwen en industrie
 • DAG 2: Rollenspel
  • Toepassen van het aangeleerde in een volledig uitgewerkt rollenspel

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.