Bakker
Beschrijving
Bakken is hot! Word een echte meesterbakker dankzij deze allesomvattende bakkersopleiding.
Bakken is hot! Iedereen wil tegenwoordig zelf heerlijk brood of verrassende desserts bakken. Maar dat is niet eenvoudig. Wil je je bakkunsten verder ontwikkelen? Start je graag een eigen bakkerij of patisserie? Dan is deze thuisstudie perfect voor jou!
Tijdens deze opleiding maak je grondig kennis met de verschillende grondstoffen die de basis van je recepten vormen. Nadien ga je met al deze ingrediënten aan de slag! Je ontdekt nieuwe werkwijzen en talrijke recepten: voor verschillende soorten (zuurdesem)brood, crèmes, biscuits, koffiekoeken en nog zo veel meer.
Verder leert deze opleiding je alles o…
Veelgestelde vragen
Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.
Bakken is hot! Word een echte meesterbakker dankzij deze
allesomvattende bakkersopleiding.
Bakken is hot! Iedereen wil tegenwoordig zelf heerlijk brood of
verrassende desserts bakken. Maar dat is niet eenvoudig. Wil je je
bakkunsten verder ontwikkelen? Start je graag een eigen bakkerij of
patisserie? Dan is deze thuisstudie perfect voor jou!
Tijdens deze opleiding maak je grondig kennis met de verschillende
grondstoffen die de basis van je recepten vormen. Nadien ga je met
al deze ingrediënten aan de slag! Je ontdekt nieuwe werkwijzen en
talrijke recepten: voor verschillende soorten (zuurdesem)brood,
crèmes, biscuits, koffiekoeken en nog zo veel meer.
Verder leert deze opleiding je alles over de specifieke machines
die je nodig hebt voor een bakkerij. Je komt te weten hoe je zelf
van A tot Z een succesvolle bakkerij uitbouwt. Zo krijgt jouw zaak
een vliegende start!
Vaardigheden:
De verschillende soorten deeg, beslag en crèmes? Je kent ze op je
duimpje!
Een waaier aan recepten kennen voor ovenvers en verrukkelijk brood,
cupcakes, taarten,...
Je eigen bakkerij opstarten, inrichten én succesvol uitbouwen
Cursusinhoud:
De basisgrondstoffen en halffabricaten
Basisrecepten en werkwijzen
De belangrijkste machines
chocolade en de bewerking ervan
suikerpasta's en marsepein
smaken en kleuren
alles over gistbroden
crèmes en vullingen
koffiekoeken, koekjes en taarten
en zo veel meer...!
Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het theorie-examen is een online examen waarin je kennis over de leerstof wordt getoetst. Het online examen kan je volledig van thuis uit afleggen. Behaal je een score van minstens 60%, dan ben je geslaagd en ontvang je per post jouw diploma.
Geniet van absolute vrijheid dankzij een thuisstudie. Je
studeert namelijk waar en wanneer je maar wil! Wil je na je
inschrijving meteen beginnen te studeren? Dat kan! De digitale
cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online
studentenplatform. De papieren versie doen we gelijktijdig op de
post. Die ligt snel bij jou thuis in de brievenbus. Vanaf dag één
krijg je online begeleiding van een gepassioneerd topbakker. Je
staat er dus nooit alleen voor!
Jeroen Offergelt, Joëlle Van Autgaerden
Toekomstmogelijkheden:
Bakkersgast bij een bestaand bakker of patissier
Zelfstandig warm bakker of patissier
Je kunt deze opleiding volgen zonder vooropleiding. Ook voorkennis is niet nodig, we starten de lesstof vanaf de basis.
Dieetkok Gluten- Lactosevrij, Bakker - Cupcakes, Taarten Maken
Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen
Deel je ervaring
Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.