Vakopleiding Payroll Services VPS
Startdata en plaatsen
Beschrijving
"Onze passie is jou te helpen bij de volgende stap!"
De Laat Kenniscentrum biedt een compleet aanbod van opleidingen en trainingen. Je vindt altijd een leslocatie in jouw eigen regio. Bij ons kun je jouw leven lang leren!
Wat biedt de vakopleiding Payroll Services (VPS)?
Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging op het gebied van loonadministratie? Ontwikkel je kennis met de vakopleiding Payroll Services! Tijdens de VPS opleiding ga je aan de slag met verschillende modules gericht op loonadministratie, fiscaal recht, sociale zekerheid en arbeidsrecht.
In deze modules komen onderwerpen als HR-beleid, ICT, financiële administratie, accounting en budgettering aan bod. Met het erkende VPS diploma op zak word jij dé onmisbare payrollspecialist binnen een organisatie.
"Met trots melden wij dat het slagingspercentage voor onze opleiding VPS ruim boven het landelijk gemiddelde ligt." - Bron: Associatie voor Examin…
Veelgestelde vragen
Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.
"Onze passie is jou te helpen bij de volgende stap!"
De Laat Kenniscentrum biedt een compleet aanbod van opleidingen en trainingen. Je vindt altijd een leslocatie in jouw eigen regio. Bij ons kun je jouw leven lang leren!
Wat biedt de vakopleiding Payroll Services (VPS)?
Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging op het gebied van loonadministratie? Ontwikkel je kennis met de vakopleiding Payroll Services! Tijdens de VPS opleiding ga je aan de slag met verschillende modules gericht op loonadministratie, fiscaal recht, sociale zekerheid en arbeidsrecht.
In deze modules komen onderwerpen als HR-beleid, ICT, financiële
administratie, accounting en budgettering aan bod. Met het erkende
VPS diploma op zak word jij dé onmisbare payrollspecialist binnen
een organisatie.
"Met trots melden wij dat het slagingspercentage voor onze
opleiding VPS ruim boven het landelijk gemiddelde ligt." -
Bron: Associatie voor Examinering.
Ben jij dé geschikte kandidaat voor de Payroll Services (VPS) vakopleiding?
Ben je een salaris- en/of personeelsadministrateur met ambitie? Of heb je momenteel een andere functie, maar wil je je professionaliseren binnen dit vakgebied? Dan is het VPS diploma (Vakopleiding Payroll Services) geschikt voor jou. Met de kennis die je tijdens de VPS opleiding op doet, ontwikkel je jezelf tot een onmisbaar figuur binnen je organisatie. Je bent de rechterhand van HR, financiële administratie én salarisadministratie.
Welk niveau is de Vakopleiding Payroll Services (VPS) opleiding?
De opleiding Payroll Services (VPS) is op hbo-niveau.
Welke vooropleiding moet je hebben gevolgd?
Er is geen vooropleiding vereist en er zijn geen toelatingseisen. Echter, een vooropleiding PDL of een vooropleiding met vergelijkbaar niveau is gewenst.
Studiebelasting
Circa drie klokuren per lesweek (inclusief praktijk).
Hoe ziet de Payroll Services VPS opleiding eruit?
De opleiding bestaat uit vier modules:
Module Loonheffingen niveau 5
Wanneer je in je werk te maken hebt met loonadministratie, is het van belang dat je kennis hebt van de loonaangifte, de regelgeving van de dienstbetrekking en de daarbij behorende loonheffingen. Daarnaast zijn de werkkostenregeling, loonheffing, premies en inkomstenbelasting onderwerpen die je paraat moet hebben. In deze module doe je deze kennis op en ontwikkel je vaardigheden waarmee u deze kennis kunt toepassen.
Module Arbeidsrecht & sociale zekerheid niveau 5
Het certificaat Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid biedt extra bagage voor de personeels- en salarisadministrateur met ambitie. In deze module komen de onderwerpen arbeidsrecht, arbeidsovereenkomsten, cao, sociale zekerheid, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid aan bod.
Module Personeel & Organisatie niveau 5
Tijdens de module Personeel & Organisatie leer je hoe je als volwaardig personeelsmanager aan de slag kan gaan. Personeelsmanagement kan niet zonder gedegen kennis op het gebied van organisaties in de breedste zin van het woord. Onderwerpen die aan bod komen zijn: het analyseren van de missie, visie en doelstellingen van een organisatie. Daarnaast leer je methodieken van budgettering toepassen. Tot slot wordt er ook aandacht besteedt aan het aansturen en motiveren van personeel.
Module Communicatie niveau 5
Let op vanaf 1 maart 2022 betreft dit het examen Module Beroepscommunicatie niveau 5. Dit examen worden afgenomen door de Associatie voor examinering.
Helder communiceren is noodzakelijk voor iedereen die werkzaam is in een organisatie. Het vergaren van kennis en vaardigheden van communicatie en communicatieprocessen is onontbeerlijk voor iemand die werkzaam is op een personeels- of loonadministratie. In de module Communicatie leer je alles over gesprekstechnieken en kun je tweegesprekken voeren.
De examens van de Payroll Services VPS opleiding
Tijdens de modules word je voorbereid op de officiële examens voor het VPS diploma. Elke module wordt met een afzonderlijk examen afgerond. De afzonderlijke examens van de Vakopleiding Payroll Services worden elk, met uitzondering van de module Communicatie, afgenomen bij de Associatie voor Examinering.
Het examen van module Communicatie niveau 5 wordt afgenomen door De Laat Kenniscentrum. Wil je weten welke hulpmiddelen je standaard mag gebruiken tijdens een Associatie-examen? Bekijk de pagina Procedures & regels.
Examen Loonheffingen niveau 5
De belangrijkste examenstof op basis van het examenprogramma van de Associatie is:
- Loonadministratie en loonaangifte
- Regelgeving met betrekking tot dienstbetrekking en de daarmee samenhangende loonheffingen
- Werkkostenregeling en van de vrijstellings- en kortingsmogelijkheden inzake loonheffing en premies werknemersverzekeringen
- Inkomstenbelasting en van het boeteregime en de bezwaar- en beroepsprocedure
Naast de reguliere hulpmiddelen mag je voor het examen Loonheffingen niveau 5 de volgende hulpmiddelen gebruiken:
- De Loonalmanak
- De Sociale verzekeringen almanak
- Niet-geannoteerde wettenpocket Arbeid en Beloning
- Niet-geannoteerde wettenpocket waarin de wetteksten Wet IB (Wet Inkomstenbelasting) zijn opgenomen, waaronder Uitvoeringsbesluit en Uitvoeringsregeling. Andere niet-geannoteerde wettenpockets zijn ook toegestaan.
Examen Arbeidsrecht & sociale zekerheid niveau 5
De belangrijkste examenstof op basis van het examenprogramma van de Associatie is:
- Arbeidsrecht, met name arbeidsverhoudingen en arbeidsovereenkomst
- Regelgeving met betrekking tot de cao, medezeggenschap, arbeidsomstandigheden en arbeidstijden en van de Wazo
- Sociale zekerheid
- Regelgeving bij arbeidsongeschiktheid
- Regelgeving bij werkloosheid
Naast de reguliere hulpmiddelen mag u voor het examen Arbeidsrecht & sociale zekerheid niveau 5 de volgende hulpmiddelen gebruiken:
- De Loonalmanak
- De Sociale verzekeringen almanak
- Niet-geannoteerde wettenpocket Arbeid en Beloning. Andere niet-geannoteerde wettenpockets zijn ook toegestaan
Examen Personeel & organisatie niveau 5
De belangrijkste examenstof op basis van het examenprogramma van de Associatie is:
- Personeel
- Organisatie
Examen Communicatie niveau 5
Vanaf 1 maart 2022 heet deze module Beroepscommunicatie 5. Dit examen wordt afgenomen door de Associatie voor Examinering.Trajecten die starten ná 1 maart 2022 worden automatisch opgeleid tot dit examen. Lopende trajecten hebben de keuze om voor deze module in oude óf nieuwe stijl.
Het examen voor de module Communicatie wordt afgenomen door De Laat Kenniscentrum (dit kan tot september 2023).
De belangrijkste examenstof op basis van het examenprogramma van de Associatie is:
- Communicatie
- Luistervaardigheden
- Effectief communiceren
- Gespreksvoering
- Gespreksvormen
- Feedback
Voor meer informatie met betrekking tot de examens verwijzen wij u door naar de website van de Associatie.
Diploma/certificaat
De examens worden afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens op diverse examen¬locaties in heel Nederland. Het betreffen online examens. De online inschrijving voor het examen is altijd voor eigen rekening en verantwoordelijkheid.
Belangrijk: Geldigheidstermijn certificaten Associatie voor Examinering verandert per 1 januari 2026
Vanaf 1 januari 2026 kunnen certificaten alleen voor een diploma worden ingewisseld als ze binnen een periode van 4 jaar zijn behaald. Op dit moment geldt deze geldigheidstermijn al voor de examens waarin wetgeving wordt getoetst (Belastingwetgeving niveau 5, Belastingrecht niveau 6, de examens Loonheffingen en Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid).
De geldigheidstermijn gaat veranderen om een waardevast diploma te kunnen uitgeven waarbij de kandidaat over actuele kennis beschikt. Houd hier daarom vanaf deze datum rekening mee als het examen deel uitmaakt van een samengesteld diploma. Je afzonderlijke Associatie-certificaten blijven desondanks onbeperkt geldig. Heb je hier vragen over? Wij helpen je graag! Neem contact op via info@delaatkenniscentrum.nl of bel ons op 040 2485582.
NIRPA
De Laat Kenniscentrum heeft kwalitatief opleiden hoog in het vaandel staan en laat dit graag toetsen door externe partijen. Wij vinden het belangrijk dat onze cursisten met hun opleiding een waardevolle aanvulling hebben op hun CV en zich kunnen onderscheiden van anderen.
De loonadministratieve opleidingen van De Laat Kenniscentrum zijn erkend door de Stichting Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting (NIRPA). De loonadministratieve opleidingen (BKL, PDL, MPZ en VPS) vallen onder reguliere opleidingen, die leiden tot een diploma dat toegang geeft tot het register RSa of RPP.
Het NIRPA draagt ons voor als opleider voor deze opleiding.
Meer informatie?
Wil je graag meer informatie ontvangen over de VPS opleiding? Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 040-2485582 of per mail via info@delaatkenniscentrum.nl.
Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen
Deel je ervaring
Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.