Cursus Angular JS

Type product

Cursus Angular JS

Global Training
Logo van Global Training
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,0 Global Training heeft een gemiddelde beoordeling van 9,0 (uit 31 ervaringen)

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

𝐖𝐚𝐚𝐫𝐨𝐦 𝐆𝐥𝐨𝐛𝐚𝐥 𝐓𝐫𝐚𝐢𝐧𝐢𝐧𝐠?

✅ Praktijkgerichte en kleine klassen

✅ Diepgaand kennismakingsgesprek met trainer voorafgaand opleidingstraject 

✅ Bevlogen trainers uit de praktijk

✅ Werken aan persoonlijke businesscase (eigen casus vanuit het werk)

✅ Unieke nazorg

✅ Officieel Global Training certificaat

✅ 45 opleidingslocaties in NL en BE

Cursus Angular JS: professionele en kwalitatieve HTML5 webapplicaties ontwikkelen voor diverse platformen met Angular JS

Wilt u professionele, schaalbare, modulaire, soepele, lichte, testbare en multifunctionele HTML5-webapplicaties voor diverse platformen ontwikkelen? Wilt u weten hoe u data overzichtelijk in één HTML-pagina’s kan weergeven? Of hoe u snel een expressieve en goed leesbare AngularJS omgeving ontwikkelt, test en implementeert, zonder dat daar externe partijen aan te pas komen? Dit en nog veel meer is wat u leert tijdens de praktijkgerichte cursus AngularJS van Global Training!

AngularJS is een front-end en clientside JavaScript framework (oorspronkelijk ontwikkeld door Googl…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Angular, JavaScript, Programmeren (algemeen), jQuery en NodeJS.

𝐖𝐚𝐚𝐫𝐨𝐦 𝐆𝐥𝐨𝐛𝐚𝐥 𝐓𝐫𝐚𝐢𝐧𝐢𝐧𝐠?

✅ Praktijkgerichte en kleine klassen

✅ Diepgaand kennismakingsgesprek met trainer voorafgaand opleidingstraject 

✅ Bevlogen trainers uit de praktijk

✅ Werken aan persoonlijke businesscase (eigen casus vanuit het werk)

✅ Unieke nazorg

✅ Officieel Global Training certificaat

✅ 45 opleidingslocaties in NL en BE

Cursus Angular JS: professionele en kwalitatieve HTML5 webapplicaties ontwikkelen voor diverse platformen met Angular JS

Wilt u professionele, schaalbare, modulaire, soepele, lichte, testbare en multifunctionele HTML5-webapplicaties voor diverse platformen ontwikkelen? Wilt u weten hoe u data overzichtelijk in één HTML-pagina’s kan weergeven? Of hoe u snel een expressieve en goed leesbare AngularJS omgeving ontwikkelt, test en implementeert, zonder dat daar externe partijen aan te pas komen? Dit en nog veel meer is wat u leert tijdens de praktijkgerichte cursus AngularJS van Global Training!

AngularJS is een front-end en clientside JavaScript framework (oorspronkelijk ontwikkeld door Google) om dynamische webapplicaties te ontwikkelen volgens het MV patroon (Model-View-Whatever). AngularJS is een combinatie van HTML, CSS en Javascript, maar onderscheidt zich als Single Page Application (SPA) van andere frameworks zoals bijvoorbeeld Bootstrap. Met AngularJS kan de gebruiker een expressieve en goed leesbare omgeving ontwikkelen aan de hand van een aantal krachtige functies zoals observables, modules en dependency injection. Hierdoor kunt u met AngularJS lichte, kwalitatieve, robuuste en goed onderhoudbare browser-based applicaties bouwen met een uitstekende performance.

Aan de basis van AngularJS ligt het zogeheten Model-View-Controller (MVC) ontwerppatroon. Hierbij wordt de applicatie in lagen opgedeeld. Eén laag die betrekking heeft op de template, een andere laag die betrekking heeft op data en tot slot een laag die betrekking heeft op de codering. Het grootste voordeel hierbij is dat de applicatie nauw verwant blijft met een database, waardoor de communicatie eenvoudig blijft. De programmatuur achter de applicatie is gecentraliseerd en opgeslagen in controllers en views, die pas geladen worden op het moment dat de bezoeker daar om vraagt. Wanneer de gebruiker gegevens wijzigt, reflecteert de ingebouwde two-way databinding dit in het model. Ook kent het AngularJS-framework diverse routing- en factory-mogelijkheden, zodat u een volledige applicatie in één HTML-pagina kunt bouwen. Ook kunnen veel traditionele programmeerproblemen met AngularJS worden opgelost of zelfs voorkomen. Daarnaast is er minder manipulatie van Document Object Model (DOM) nodig en is het makkelijker om de testing capaciteiten van applicaties te ontwikkelen.

Met deze krachtige eigenschappen is AngularJS op dit moment een van de snelst groeiende frameworks in de wereld van webdevelopment. AngularJS heeft zijn immense populariteit te danken aan de uitstekende snelheid, performance en het gemak om schaalbare en modulaire HTML5-webapplicaties te bouwen. Ook beschikt AngularJS over een grote en betrokken open source community waarvan de leden u bijstaan, indien dat nodig is. 

Tijdens de cursus AngularJS leert u alle mogelijkheden van AngularJS kennen en gaat u aan de hand van uw eigen businesscase (dynamische applicatie) een Single Page Application ontwikkelen. Verder leert u de bekendste Design Patterns kennen, zoals Model-View-Controller en Dependency Injection. Tijdens de verdiepingsmodules komen thema’s als het JavaScript Framework, control, views, backend, components, modules, controllers en routingmogelijkheden aan bod en leert u een AngularJS omgeving op te zetten. U leert over de verschillende opties om met gecentraliseerde dataopslag en data retrievals (constants en services) te werken. Ook leert u de visuele tools van AngularJS kennen, de gegevensuitwisseling met een server via Ajax en u maakt een uitstapje naar specifieke onderdelen zoals AngularJS authenticatie, lokalisatie en animatie. Het programma van de cursus AngularJS is zeer praktijkgericht. Onze ervaren trainer laat aan de hand van verschillende demonstraties zien hoe u de theorie kunt toepassen in uw praktijksituatie. U gaat aan het werk met verschillende oefeningen, zodat u de leerstof optimaal verwerkt.

Wanneer u de cursus AngularJS succesvol heeft afgerond, bent u in staat om binnen het framework gespecialiseerde applicaties los van elkaar te ontwikkelen en implementeren. Nu u zelf in staat bent om uw eigen AngularJS applicatie te bouwen op basis van een kleine, expressieve en goed leesbare code, zult u flink besparen op ontwikkel- en onderhoudskosten. Wacht dus niet langer en schrijf uzelf in voor de cursus AngularJS van Global Training.

Doelgroep & voorkennis

Deze cursus AngularJS van Global Training is gericht op iedereen die zelfstandig AngularJS webapplicaties wil ontwikkelen, testen en onderhouden. Denk hierbij aan:

 • Ervaren web ontwikkelaars die een verdiepingsslag willen maken in het ontwikkelen van complete en dynamische webapps.
 • Software ontwikkelaars die hun kennis over AngularJS willen bijspijkeren en de laatste ontwikkelingen eigen willen maken.
 • Beginnende programmeurs met basiskennis van HTML, CSS en JavaScript, die zich willen verdiepen in het framework van AngularJS.
 • WO- of HBO studenten Computer Science of (Technische) Informatica die carrière als software developer willen maken.

Als voorkennis wordt verondersteld dat u bekend bent met HTML, CSS3 en de fundamentals van JavaScript. Enige basiskennis van ES6 en Object Oriented Programming (OOP) worden ook aanbevolen, maar zijn niet noodzakelijk. Ook is het handig om ervaring te hebben met andere MV-frameworks zoals .NET en MVC. We gaan er ook vanuit dat u enige praktijkervaring heeft met de verschillende browsers zoals Explorer, Firefox en Chrome. En uiteraard is het belangrijk om Engels te kunnen lezen, omdat veel websites, achtergrondinformatie en documentatie in het Engels is geschreven.

Lesmaterialen, software en benodigdheden

Wij adviseren om een eigen laptop mee te nemen. Mocht u niet over een eigen laptop beschikken, geef dit dan door aan uw opleidingsadviseur. Uw opleidingsadviseur zal voor een passende oplossing zorgen. Dit kan inhouden dat er voor u een laptop wordt gehuurd.

Wat ga ik leren?

Tijdens de cursus AngularJS gaat u aan de hand van uw eigen businesscase zelf een HTML5-webapplicatie ontwikkelen en testen. Hierbij raakt u bekend met de technische architectuur van Single Page webapplicaties en u leert de verschillen met andere frameworks zoals Bootstrap kennen. Uiteraard maakt u ook kennis met modules, componenten, templates en debuggen in AngularJS.

De volgende thema’s komen tijdens de cursus AngularJS aan bod (in het hoofdstuk ‘Lesprogramma’ staat een compleet overzicht van de modules die tijdens de cursus behandeld worden):

 • Een eerste kennismaking met Angular en Hello World
 • Hoe u AngularJS downloadt, installeert en gebruikt
 • Hoe het AngularJS-framework is opgebouwd
 • Werken met JavaScript
 • Hoe u controls kunt toevoegen
 • Hoe u kunt werken met bibliotheken als jQuery
 • Welke directives het beste gebruikt worden en het filteren van gegevens
 • Databinding: two-way data binding optimal inzetten
 • Wat de NG-controller, -repeat, -app en het NG-model inhouden
 • Hoe u een single-page webapplicatie kunt bouwen en configureren
 • Hoe u een backend maakt
 • De verschillende modules, componenten, templates, views, scopes en controllers
 • Dependency Injection
 • Hoe u met (herbruikbare) componenten kan werken
 • De communicatie met de server
 • Het debuggen van AngularJS apps, validatie en apps vormgeven
 • Embedden en injecteren
 • Praktijkoefeningen: alles samenbrengen in uw eigen project of app
 • Uw applicatie testen

Lesprogramma

Tijdens de cursus Angular JS worden de volgende modulen behandeld:

Module 1: De basis van Angular JS

 • Inleiding en een eerste kennismaking met Angular
 • De verschillen tussen Angular JS 1 en Angular JS 2
 • Een kennismaking met Hello World
 • De basis van Angular JS
 • Hoe is het Angular JS framework opgebouwd?
 • De relatie van het Angular JS framework met bibliotheken zoals jQuery?
 • Een single-page webapplicatie bouwen
 • Het opzetten van een Angular JS omgeving
 • Het bouwen van Angular JS applicaties
 • Angular JS downloaden, installeren, configureren en gebruiken
 • Directives gebruiken
 • Het filteren van gegevens
 • Two-way data binding
 • Inleiding in de directives
 • De ng-applicatie, ng-content, ng-model, controller en repeat
 • Templates en views
 • Controllers toevoegen en modules
 • Componenten creëren, uitbreiden en hergebruiken

Module 2: Javascript

 • Controllers
 • Routes
 • Scope
 • Richtlijnen
 • Services en factories
 • Concepten van Single Page Application (SPA)
 • Werken met Ajax
 • Embedden en injecteren
 • Databinding
 • Een korte introductie van JavaScript
 • Het modules systeem van JavaScript
 • De voordelen van JavaScript
 • Het maken van een backend
 • Debuggen van Angular apps
 • Validatie
 • Deeplinking
 • AngularJS-apps vormgeven
 • AngularJS direct toepassen in uw eigen app of project

Module 3: Een verdiepingsslag

 • Communicatie met de server
 • Uw Angular JS applicatie plannen
 • Angular Command Line Interface (CLI)
 • Een inleiding tot Dependency Injection
 • De diverse componenten
 • Het schrijven en gebruiken van Services
 • Formulier validatie
 • Introductie tot routing en het gebruik van routing
 • Beveiliging en authenticatie
 • Internationalisatie en lokalisatie
 • Animatie
 • Het gebruik van filters voor UX en ng-validatie
 • De best practices van Angular JS
 • Afsluiting: het testen van uw applicatie

Resultaten

Nadat u de cursus AngularJS succesvol heeft afgerond, kunt u zelfstandig uw eigen kwalitatieve en professionele AngularJS webapplicatie bouwen. De gebouwde webapplicatie is eenvoudig te gebruiken in verschillende browser en bereikbaar op alle mobiele apparaten. Daarnaast is de applicatie licht, schaalbaar, modulair, soepel, multifunctioneel en functioneert het op diverse platformen. Deze applicatie die u heeft gebouwd bestaat uit kleinere en gespecialiseerde modules, in plaats van één grote en complexe applicatie waarin alles met elkaar verbonden is. U leert hoe u zelf:

 • Deze kleinere modules los van elkaar ontwikkelt, test en op een dynamische wijze aan de applicatie toevoegt met behulp van Dependency Injection.
 • Met behulp van controllers en data binding modules bouwt voor het tonen van gegevens in een HTML(5) pagina.
 • Een backend kan bouwen en hoe u componenten kunt creëren en (her)gebruiken.
 • Met behulp van services en factories modules ontwikkelt voor het ophalen en cachen van gegevens van de server, modules met constanten ontwikkelt, modules voor routing en modules voor het in- en uitloggen.
 • Een professionele en kwalitatieve HTML5-webapplicaties ontwikkelt voor diverse platformen met AngularJS.

Nadat u de cursus AngularJS succesvol heeft afgerond, beschikt u over alle kennis en vaardigheden om uzelf te ontwikkelen tot professioneel AngularJS developer. Met de specialistische en geavanceerde kennis van AngularJS heeft u uw competenties en vaardigheden flink uitgebreid. U bent nu zelf in staat om efficiënte en makkelijk te gebruiken webapplicaties te ontwikkelen en testen. U bent niet langer afhankelijk van dure externe partijen om webapplicaties te ontwikkelen, onderhouden en wijzigen.

Arbeidsperspectieven

Er bestaat een zeer grote en groeiende vraag naar AngularJS specialisten op de arbeidsmarkt. Organisaties willen tegenwoordig immers meer dan een simpele webapplicatie. Vaak is de behoefte aan complexe webapplicaties aanwezig, die alleen met de meest geavanceerde tools en frameworks kunnen worden gebouwd. Na het volgen van deze cursus bent u gespecialiseerd in AngularJS en kunt u direct aan de slag voor veel werkgevers.

Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan functies als:

 • Backend JavaScript Developer
 • Senior Full Stack Angular Developer
 • Medior Backend Engineer
 • Junior Intranet Developer
 • Creative Front-end Developer (Design)
 • Software Developer

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om een carrière als freelance Angular JS developer te maken.

Er zijn nog geen ervaringen.
 • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Angular.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.