Identity Management and Access Control (IAM) - Digital Learning

Type product

Identity Management and Access Control (IAM) - Digital Learning

IMF Academy (International Management Forum)
Logo van IMF Academy (International Management Forum)
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,2 IMF Academy (International Management Forum) heeft een gemiddelde beoordeling van 8,2 (uit 44 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Alles wat u moet weten in één opleiding

Het aantal digitale identiteiten met bijbehorende wachtwoorden in organisaties is de laatste jaren enorm toegenomen. Een standaard gebruiker in een middelgrote organisatie heeft meer dan 20 verschillende digitale identiteiten. In grote organisaties kan dit aantal oplopen tot meer dan 70. Eén van de grootste administratieve problemen in iedere IT organisatie en HRM omgeving is dan ook het vinden van een effectieve, efficiënte en veilige manier om gebruikers te voorzien van alle relevante informatie en applicaties. Met een goed, gecentraliseerd, beheer van gebruikers (medewerkers, klanten, leveranciers, partners e.d.) worden uw beheerkosten sterk geredu…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Alles wat u moet weten in één opleiding

Het aantal digitale identiteiten met bijbehorende wachtwoorden in organisaties is de laatste jaren enorm toegenomen. Een standaard gebruiker in een middelgrote organisatie heeft meer dan 20 verschillende digitale identiteiten. In grote organisaties kan dit aantal oplopen tot meer dan 70. Eén van de grootste administratieve problemen in iedere IT organisatie en HRM omgeving is dan ook het vinden van een effectieve, efficiënte en veilige manier om gebruikers te voorzien van alle relevante informatie en applicaties. Met een goed, gecentraliseerd, beheer van gebruikers (medewerkers, klanten, leveranciers, partners e.d.) worden uw beheerkosten sterk gereduceerd, voldoet u aan alle compliance regels, verhoogt u de productiviteit, bespaart u kosten, kunt u slagvaardig op elke verandering inspelen en - last but not least - verhoogt u uw informatiebeveiliging en -controle.

Voor wie?

Identity Management is in de regel een oplossing voor het synchroniseren van gegevens, of dit nu identiteiten of autorisaties zijn. Identity Management is daarmee met name van belang voor IT afdelingen. Access Control is in essentie een verantwoordelijkheid voor proceseigenaren en daarmee een verantwoordelijkheid voor de bedrijfsvoering.

De opleiding IAM is dan ook geschreven voor functionarissen die zich binnen organisaties op zowel strategisch als tactisch niveau bezighouden met of advies geven op het gebied van toegangscontrole, beveiliging en gebruikersbeheer. Wij denken dan aan: IT managers, informatiemanagers, hoofden informatiebeveiliging, IT auditors, netwerkmanagers/beheerders, procesmanagers, security architecten, identity managers, risk managers, compliance managers, HR managers en controllers.

Inhoud lessen

De opleiding Identity & Access Management bestaat uit 11 lesdelen, voorzien van praktijkvoorbeelden. Elke les wordt afgesloten met een hoofdstuk vragen en antwoorden die er niet alleen op gericht zijn uw kennis te toetsen, maar vooral ook om uw inzicht te vergroten.

Na les 1, de introductieles, worden in les 2 diverse IAM problemen en vraagstukken besproken, zoals kostenbesparingen en operationele efficiency, maar ook risicomanagement en wet- en regelgeving. In les 3 worden de rollen, verantwoordelijkheden, het eigenaarschap en de kaders van IAM behandeld. Vervolgens komt in les 4 het begrip 'identity governance' aan de orde en worden directory services en provisioning besproken. Les 5 gaat uitgebreid in op alle soorten en facetten van authenticatie. Ook oplossingen, standaarden en methoden voor authenticatie komen in deze les aan de orde. Les 6 bespreekt vervolgens wachtwoordbeheer, Single Sign-On en fysieke toegangscontrole. In les 7 komt access governance aan bod. In deze les wordt o.m. diep ingegaan op CRUD, Role Based Access Control (RBAC), Attribute Based Access Control (ABAC), maar ook op zaken als Policy Based Access Control (PBAC), Rule Based Access Control (RuBAC), etc. In les 8 komen vervolgens Web Access Management (WAM) en Federated Identity (FI) uitgebreid aan de orde. Les 9 gaat in op ontwikkelingen als user-centric identity, blockchain identity, Identity as a Service (IDaaS), Customer Identity & Access Management (CIAM) en mobile identity en les 10 vervolgens op ontwikkelingen als Internet of Things (IoT), Application Programming Interfaces (API's), Robotic Process Automation, cryptografie en Information Rights Management (IRM). De afsluitende les, les 11, behandelt tot slot de implementatie van IAM, Privileged Access Management (PAM) en audit & rapportage. 

Voorkennis

U heeft geen specifieke voorkennis nodig om de schriftelijke/online opleiding Identity & Access Management succesvol te kunnen doorlopen.

Niveau van de IAM opleiding

De schriftelijke/online opleiding is geschreven op HBO/Bachelor werk- en denkniveau.

PE-punten

De opleiding is mogelijk relevant voor het behalen van PE-punten voor (IT) auditors. Bent u auditor? Neemt u dan contact op met NOREA. Vele andere beroepsorganisaties verlenen eveneens PE-punten.

Voordelen van deze schriftelijke/online opleiding

De opleiding heeft tal van voordelen, zoals:

  • De lesstof van de schriftelijke/online opleiding Identity & Access Management (IAM) is vergelijkbaar met de lesstof van een 5-daagse klassikale cursus
  • Alle lessen zijn voorzien van praktijkvoorbeelden en toetsvragen (en antwoorden)
  • De opleiding Identity & Access Management (IAM) kost u geen reistijd, geen reiskosten en eventuele verblijfskosten en - belangrijker nog - u bent niet dagen achtereen van kantoor weg
  • U kunt zelf bepalen waar, wanneer en in welk tempo u studeert
  • De opleidingsmap vormt - na afsluiting van de opleiding - een uniek, waardevol en praktisch naslagwerk voor u en uw organisatie
  • Volgens schattingen kost een schriftelijke opleiding u, c.q. uw organisatie, 40% tot 60% minder dan een reguliere klassikale cursus. Bovendien betaalt u slechts 9% BTW.

Benodigde studietijd

Bestudering van een les kost u plm 4-6 uur. Wij raden u aan om elke week één les te bestuderen.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met IMF Academy (International Management Forum), om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.