Lean Competency System

Lean certificeringen volgens het Lean Compentecy Systeem LCS staat voor Lean Competency System. Dit is een kwaliteitskeurmerk voor trainingen op het gebied van continu verbeteren. Het is ontwikkeld door de Universiteit van Cardiff. Trainingen met deze accreditatie hebben een van van de hoogste kwaliteitstandaarden. Na het afronden van de LCS erkende training ontvang je een officieel, internationaal erkend LCS certificaat.


Daarmee kun je lid worden van online practitioner community. Dit is een hele waardevolle gemeenschap waar ideeën over lean systemen en processen worden besproken.

Behaal je LCS certifcaat

Het LCS qualification framework bestaat uit 7 niveau's en omvat alle rollen binnen een organisatie. Elk niveau specificeert de kennis en praktische vaardigheden die vereist zijn. Een kandidaat dient tijdens een assessment op beide gebieden te slagen voordat ze gecertificeerd kunnen worden.

7 niveaus van LCS certificeringen

  1. LCS Level 1a - komt overeen met White, Yellow en Orange Belt.
  2. LCS Level 1b - komt overeen met Green Belt.
  3. LCS Level 1c - komt overeen met Black Belt of Black belt.
  4. LCS Level 2a - komt overeen met Master Black Belt.
  5. LCS Level 2b - komt overeen met Master Black Belt Leadership.
  6. LCS Level 3a
  7. LCS Level 3b
voorbeeld van diploma na afronding van lean training

Over Lean Competency

Lean competency is een lean kwalificatieraamwerk voor organisaties, praktijkmensen, werknemers en iedereen wiens werk continu verbeteringsactiviteiten omvat. Het LCS-raamwerk heeft verschillende competentieniveaus en het systeem biedt:

  • Organisaties een structuur om een lean opleidingsysteem of -programma kan worden ontwikkeld.
  • Medewerkers en praktijkmensen een georganiseerde route voor de ontwikkeling van hun lean-denkvermogen, kennis en praktische vaardigheden.
  • Een hulpmiddel voor samenwerking en netwerken en een peer-to-peer leeromgeving voor professionals.

Een belangrijk gebruik van de LCS is lean training systeemaccreditatie . Dit biedt zekerheid dat het systeem relevant, goed gestructureerd, adequaat gefinancierd en effectief geleverd is. Accreditatie stelt de organisatie in staat om LCS-certificaten van Lean Competency af te geven aan degenen die met succes een lean training of opleiding afronden.

Alle Lean certificeringen

Lean certificaat behalen? Er zijn verschillende organisaties waar je een officieel Lean certificaat kunt behalen. Bekijk ook de andere Lean accreditaties: