Opleiding Bouwfysica

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van PAO Techniek en Management
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9 PAO Techniek en Management heeft een gemiddelde beoordeling van 9 (uit 1 ervaring)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeMidden Nederland
23 sep. 2021 tot 23 sep. 2022

Beschrijving

Met de post-hbo-opleiding Bouwfysica leer je meer over de theoretische beginselen van de bouwfysica, over de toepassing in de praktijk van advisering en onderzoek en krijg je meer kennis van de bouwfysische onderzoeks- en bepalingsmethodieken.

De opleiding Bouwfysica behandelt thema’s als geluid, brand, warmte, vocht, licht, wind en bezonning. Er wordt ingegaan op de bouwfysische theorie en veel aandacht besteed aan de toepassing van deze theorie in de praktijk. Om die reden worden ook onderwerpen behandeld als bouwfysisch detailleren, Mollier-diagram, comfortinstallaties, gebouwsimulatiemodellen, brandveiligheid, geluidsisolatie, klimaat en gezondheid. Kortom, de berekening en toepassing van…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Bouwfysica, Twin Ferrule fittingen, Data Science, Sensoren en Databases.

Met de post-hbo-opleiding Bouwfysica leer je meer over de theoretische beginselen van de bouwfysica, over de toepassing in de praktijk van advisering en onderzoek en krijg je meer kennis van de bouwfysische onderzoeks- en bepalingsmethodieken.

De opleiding Bouwfysica behandelt thema’s als geluid, brand, warmte, vocht, licht, wind en bezonning. Er wordt ingegaan op de bouwfysische theorie en veel aandacht besteed aan de toepassing van deze theorie in de praktijk. Om die reden worden ook onderwerpen behandeld als bouwfysisch detailleren, Mollier-diagram, comfortinstallaties, gebouwsimulatiemodellen, brandveiligheid, geluidsisolatie, klimaat en gezondheid. Kortom, de berekening en toepassing van een integrale aanpak van bouwfysische problemen.

De docenten van de opleiding Bouwfysica hebben veel praktijkervaring in de advies-en onderzoekswereld en zijn afkomstig van ingenieursbureaus, hogescholen en technische universiteiten. Naast colleges zijn er excursies en workshops naar onder andere het windtunnelonderzoek (Peutz), brandveiligheidslaboratorium (Efectis), het lichtlaboratorium (Etap) en de Technische Universiteit Eindhoven (gastcollege).

Van theorie tot toepassing van bouwfysica

Na het volgen van de opleiding heb je meer specialistische kennis en ben je breder inzetbaar.

  • Je leert alles over bouwfysica en de achterliggende theorieën
  • Je kunt problemen in de bouwpraktijk voortijdiger signaleren en oplossen
  • Je kent de meetmethoden en -instrumenten die gebruikelijk zijn
  • Je kunt benodigde berekeningen maken, zoals geluidsisolatie-, ontvluchtings- en dampspanningsberekeningen
  • Je krijgt inzicht in gebouwsimulatieprogramma’s

Bedoeld voor

Personen met hbo-niveau bouwkunde, natuurkunde of werktuigbouwkunde of degenen met een vergelijkbaar en aantoonbaar kennisniveau op basis van hun werkervaring bij een architecten- of ingenieursbureau of een overheidsdienst.

Gecertificeerd CPION-diploma

Elk vak wordt afgesloten met een tentamen met de mogelijkheid tot hertentamen. Samen met het examenproject maken de tentamens deel uit van de eindbeoordeling of het diploma is behaald. Deelnemers die de opleiding met succes hebben afgerond, krijgen het diploma dat wordt uitgegeven door de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs vertegenwoordigt door CPION. De post-hbo-opleiding Bouwfysica wordt in samenwerking met en onder auspiciën van de Stichting Kennisoverdracht Bouwfysica (SKB) verzorgd.

Toelatingseisen

HTO bouwkunde, natuurkunde of werktuigbouwkunde; of een vergelijkbaar en aantoonbaar kennisniveau op basis van werkervaring.

Lidmaatschap NVBV (Nederlandse Vlaamse Bouwfysica Vereniging)

Gratis 1 jaar lidmaatschap NVBV voor deelnemers aan deze opleiding, aangeboden door Stichting Kennisoverdracht Bouwfysica.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.