Module ‘Banketspecialiteiten’
Startdata en plaatsen
Beschrijving
Instapvoorwaarden: De cursist beschikt over het deelcertificaat van de modules “Beslagen”, “Vet- en kookdegen” en
“Bladerdeeg” of voldoet aan één van de overige toelatingsvoorwaarden voor sequentieel geordende modules van
het decreet van 15 juni 2007 betreffende het volwassenenonderwijs.
Een greep uit het assortiment:
passievruchtenmousse, sinaasrol in combinatie met citroen , fruitcrèmes en confituur , frambozenmousse,
cassistriangel , chocomousse met bosvruchtenpallet, taart chocolat-orange, exotische kaastaart met
cassiscremeux en cocosdaquoise, framboisier , limoenpralinémousse, bananenmousse, cocosmousse met
chocomoussepalet, Vive la fête (leve het feest), fridolin pistache, hazelnootcitroen…
Veelgestelde vragen
Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.
Instapvoorwaarden: De cursist beschikt over het deelcertificaat
van de modules “Beslagen”, “Vet- en kookdegen” en
“Bladerdeeg” of voldoet aan één van de overige
toelatingsvoorwaarden voor sequentieel geordende modules van
het decreet van 15 juni 2007 betreffende het
volwassenenonderwijs.
Een greep uit het assortiment:
passievruchtenmousse, sinaasrol in combinatie met citroen ,
fruitcrèmes en confituur , frambozenmousse,
cassistriangel , chocomousse met bosvruchtenpallet, taart
chocolat-orange, exotische kaastaart met
cassiscremeux en cocosdaquoise, framboisier , limoenpralinémousse,
bananenmousse, cocosmousse met
chocomoussepalet, Vive la fête (leve het feest), fridolin pistache,
hazelnootcitroengebak, limoentje met
ananascremeux, semester 1: kerststronk, semester 2: Bittere
tropicale met bananencocosinterieur
In deze module verwerft de cursist de technieken om
banketspecialiteiten te bereiden, te verwerken, te bakken, af te
werken, te bewaren en verpakken;
de activiteiten uit de voorgaande modules worden herhaald omdat
deze bijkomende onderliggende
competenties bevatten: het gaat hier over een uitbreiding van de
reeds verworven competenties die nu met
een hogere graad van autonomie en verantwoordelijkheid worden
uitgevoerd;
de werkomgeving netjes en hygiënisch te houden;
de werkomgeving netjes en hygiënisch te houden;
werkorganisatie te plannen en uit te voeren, kennis over het
productieproces van banketspecialiteiten en de
regelgeving inzake voedselveiligheid te hebben;
verschillende meng- en of klopmethodes, manueel of machinaal toe
te passen;
grondige kennis van de vak technologie en hygiëneregeling te
hebben;
kennis van de kenmerken van bloemsoorten, grondstoffen,
ingrediënten, vetstof, rijsmiddelen,… te hebben;
banketspecialiteiten te verwerken, spuit- en uitsteektechnieken
toe te passen, beslag manueel of machinaal
te verdelen, beslag op platen of in bakvormen te plaatsen,
halffabricaten, vullingen, crèmes, mousses,
bavarois, boterroom, garneringen, te bereiden;
banketspecialiteiten af te werken en de nodige technieken te
kunnen toepassen;
producten te decoreren, te modelleren, te snijden volgens
vooropgestelde recepten en kwaliteitseisen;
recente ontwikkelingen in het vakgebied betreffende
banketspecialiteiten te kennen;
banketspecialiteiten volgens product te kunnen afwerken;
grondige kennis van de vak technologie en hygiëneregeling te
hebben;
Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen
Deel je ervaring
Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.