Module ‘Banketspecialiteiten’

Niveau
Tijdsduur

Module ‘Banketspecialiteiten’

PIVA
Logo van PIVA

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Instapvoorwaarden: De cursist beschikt over het deelcertificaat van de modules “Beslagen”, “Vet- en kookdegen” en
“Bladerdeeg” of voldoet aan één van de overige toelatingsvoorwaarden voor sequentieel geordende modules van
het decreet van 15 juni 2007 betreffende het volwassenenonderwijs.
Een greep uit het assortiment:
 passievruchtenmousse, sinaasrol in combinatie met citroen , fruitcrèmes en confituur , frambozenmousse,
cassistriangel , chocomousse met bosvruchtenpallet, taart chocolat-orange, exotische kaastaart met
cassiscremeux en cocosdaquoise, framboisier , limoenpralinémousse, bananenmousse, cocosmousse met
chocomoussepalet, Vive la fête (leve het feest), fridolin pistache, hazelnootcitroen…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: .

Instapvoorwaarden: De cursist beschikt over het deelcertificaat van de modules “Beslagen”, “Vet- en kookdegen” en
“Bladerdeeg” of voldoet aan één van de overige toelatingsvoorwaarden voor sequentieel geordende modules van
het decreet van 15 juni 2007 betreffende het volwassenenonderwijs.
Een greep uit het assortiment:
 passievruchtenmousse, sinaasrol in combinatie met citroen , fruitcrèmes en confituur , frambozenmousse,
cassistriangel , chocomousse met bosvruchtenpallet, taart chocolat-orange, exotische kaastaart met
cassiscremeux en cocosdaquoise, framboisier , limoenpralinémousse, bananenmousse, cocosmousse met
chocomoussepalet, Vive la fête (leve het feest), fridolin pistache, hazelnootcitroengebak, limoentje met
ananascremeux, semester 1: kerststronk, semester 2: Bittere tropicale met bananencocosinterieur
In deze module verwerft de cursist de technieken om
 banketspecialiteiten te bereiden, te verwerken, te bakken, af te werken, te bewaren en verpakken;
 de activiteiten uit de voorgaande modules worden herhaald omdat deze bijkomende onderliggende
competenties bevatten: het gaat hier over een uitbreiding van de reeds verworven competenties die nu met
een hogere graad van autonomie en verantwoordelijkheid worden uitgevoerd;
 de werkomgeving netjes en hygiënisch te houden;
 de werkomgeving netjes en hygiënisch te houden;
 werkorganisatie te plannen en uit te voeren, kennis over het productieproces van banketspecialiteiten en de
regelgeving inzake voedselveiligheid te hebben;
 verschillende meng- en of klopmethodes, manueel of machinaal toe te passen;
 grondige kennis van de vak technologie en hygiëneregeling te hebben;
 kennis van de kenmerken van bloemsoorten, grondstoffen, ingrediënten, vetstof, rijsmiddelen,… te hebben;
 banketspecialiteiten te verwerken, spuit- en uitsteektechnieken toe te passen, beslag manueel of machinaal
te verdelen, beslag op platen of in bakvormen te plaatsen, halffabricaten, vullingen, crèmes, mousses,
bavarois, boterroom, garneringen, te bereiden;
 banketspecialiteiten af te werken en de nodige technieken te kunnen toepassen;
 producten te decoreren, te modelleren, te snijden volgens vooropgestelde recepten en kwaliteitseisen;
 recente ontwikkelingen in het vakgebied betreffende banketspecialiteiten te kennen;
 banketspecialiteiten volgens product te kunnen afwerken;
 grondige kennis van de vak technologie en hygiëneregeling te hebben;

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.