Module: Bladerdeeg
Startdata en plaatsen
Beschrijving
Een greep uit het assortiment: bladerdeeg Franse methode, Duitse methode, appelflappen,
bladerdeegmaantjes, snelkorst, Engelse appeltaartjes, Engelse perentaartjes, vidé, abrikozenvierkantjes,
kriekentaartjes, bananentaartjes, lucifergebakjes, tompouce met gele room, carré confiture, fruittaart met
bladerdeeg, vidé met mousse en fruit, hoorntje met gele room, hoorntje met slagroom, Pithiviertaart,
frangipanetaart, rijsttaart met vruchten, rijsttaart met macarons, Zweedse appeltaart, Italiaanse appeltaart,
palmharten, hartige palmharten, kaasstengels, assortiment hartige hapjes, appelstrüdel, mattentaarten,
themagebak met bavarois en fruit, assortiment quiches op basis van bladerdeeg, bladerdeeggeb…
Veelgestelde vragen
Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.
Een greep uit het assortiment: bladerdeeg Franse methode, Duitse
methode, appelflappen,
bladerdeegmaantjes, snelkorst, Engelse appeltaartjes, Engelse
perentaartjes, vidé, abrikozenvierkantjes,
kriekentaartjes, bananentaartjes, lucifergebakjes, tompouce met
gele room, carré confiture, fruittaart met
bladerdeeg, vidé met mousse en fruit, hoorntje met gele room,
hoorntje met slagroom, Pithiviertaart,
frangipanetaart, rijsttaart met vruchten, rijsttaart met macarons,
Zweedse appeltaart, Italiaanse appeltaart,
palmharten, hartige palmharten, kaasstengels, assortiment hartige
hapjes, appelstrüdel, mattentaarten,
themagebak met bavarois en fruit, assortiment quiches op basis van
bladerdeeg, bladerdeeggebakjes met zoute
vulling
In deze module verwerft de cursist de technieken om
bladerdeeg te bereiden, te verwerken, te bakken, af te werken en
te bewaren en te verpakken. Hij houdt
hierbij rekening met de vereisten op het gebied van netheid en
hygiëne;
het verwerken van grondstoffen tot afgewerkt eindproduct;
bladerdeeg manueel en machinaal te verwerken, af tewegen, te
verdelen, correct te toereren, op platen
of in bakvormen te plaatsen volgens product, te doreren, te
decoreren, te modelleren, te snijden
volgens vooropgestelde recepten en kwaliteitseisen, te laten rusten
en verder te verwerken;
halffabricaten bladerdeeg te kunnen bereiden en te verwerken
(vullingen, crémes, garneringen,…).
bladerdeeg te kunnen afbakken rekening houdend met het bakproces:
de oven in te stellen, bakproces
op te volgen en te controleren, producten te ontvormen, op rekken
teplaatsen en hierbij bakfouten
voorkomen;
half afgebakken producten te maken, af te bakken en verder af te
werken;
bladerdeeg volgens product te kunnen afwerken om verkoopsklaar
(abricoteren, glaceren,…) te maken;
producten op basis van bladerdeeg te bewaren en te verpakken;
de verwerking van grondstoffen tot het afgewerkte eindproduct en
de verwerking van producten op basis
van bladerdeeg
Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen
Deel je ervaring
Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.