Module ‘Specialiteiten bladerdeeg, vet- en kookdegen
Startdata en plaatsen
Beschrijving
Instapvoorwaarden: De cursist beschikt over het deelcertificaat van de modules “Beslagen”, “Vet- en kookdegen”
en “Bladerdeeg” of voldoet aan één van de overige
toelatingsvoorwaarden voor sequentieel geordende modules van het decreet van 15 juni 2007 betreffende het
volwassenenonderwijs.
Een greep uit het assortiment:
miniatuur gebakjes met confituur en fruit, chocoladecake met sinaasappel advocaat, witte brownie met
pure chocolade, genoise stukgebak, majoraan, chocolademadeleine, stukgebak met witte en donkere
chocolademousse, soleiltaart, mini tegel met cakebeslag, pudding en vijgencompote, biscuit vanilletaart
met champagnemousse, minicakejes met kokos, chocolade-framboosgebak, madeleine met si…
Veelgestelde vragen
Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.
Instapvoorwaarden: De cursist beschikt over het deelcertificaat
van de modules “Beslagen”, “Vet- en kookdegen”
en “Bladerdeeg” of voldoet aan één van de overige
toelatingsvoorwaarden voor sequentieel geordende modules van het
decreet van 15 juni 2007 betreffende het
volwassenenonderwijs.
Een greep uit het assortiment:
miniatuur gebakjes met confituur en fruit, chocoladecake met
sinaasappel advocaat, witte brownie met
pure chocolade, genoise stukgebak, majoraan, chocolademadeleine,
stukgebak met witte en donkere
chocolademousse, soleiltaart, mini tegel met cakebeslag, pudding en
vijgencompote, biscuit vanilletaart
met champagnemousse, minicakejes met kokos,
chocolade-framboosgebak, madeleine met sinaasappel
en sinaasappellikeur, tiramisu met amaretto,
ananas-basilicumtaartje, opera, ananas-basilicumtaartje,
notengebak, dobo’s, charlotte met rode vruchten,
pijnboompittaartjes, advocaat, advocaat bavarois,
miniatuur gebakjes op basis van biscuitvanille, marsepein en
fondant, cake met spek en pruimen, cake
met pesto en pijnboompitten, cake met zongedroogde tomaten
In deze module verwerft de cursist de technieken om
specialiteiten beslagen te bereiden, te verwerken, te bakken, af
te werken, te bewaren en verpakken;
de activiteiten uit de voorgaande modules worden herhaald omdat
deze bijkomende onderliggende
competenties bevatten: het gaat hier over een uitbreiding van de
reeds verworven competenties die nu
met een hogere graad van autonomie en verantwoordelijkheid worden
uitgevoerd;
de werkomgeving netjes en hygiënisch te houden;
specialiteiten beslagen te bereiden, werkorganisatie te plannen
en uit te voeren, kennis te hebben over het
productieproces van specialiteiten beslagen en de regelgeving
inzake voedselveiligheid;
verschillende meng- en of klopmethodes, manueel of machinaal toe
te passen;
grondige kennis van de vak technologie en hygiëneregeling te
hebben;
kennis van de kenmerken van bloemsoorten, grondstoffen,
ingrediënten, vetstof, rijsmiddelen,… te
hebben;
specialiteiten beslagen te verwerken, spuit- en
uitsteektechnieken toe te passen, beslag manueel of
machinaal te verdelen, beslag op platen of in bakvormen te
plaatsen, halffabricaten, vullingen, crèmes,
mousses, bavarois, boterroom, garneringen, te bereiden;
specialiteiten beslagen af te werken en de nodige technieken te
kunnen toepassen;
producten te decoreren, te modelleren, te snijden volgens
vooropgestelde recepten en kwaliteitseisen;
recente ontwikkelingen in het vakgebied betreffende
specialiteiten beslagen te kennen
grondige kennis van de vak technologie en hygiëneregeling te
hebben;
Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen
Deel je ervaring
Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.