Verkorte opleiding Specialist het jonge kind

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Verkorte opleiding Specialist het jonge kind

Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid
Logo van Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 7,7 Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid heeft een gemiddelde beoordeling van 7,7 (uit 15 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeUtrecht
3 feb. 2022 tot 14 jun. 2022

Beschrijving

Geef optimaal vorm aan kleuteronderwijs

Jonge kinderen leren en spelen de hele dag, waarvan ze een groot deel van hun tijd op school doorbrengen. Het leren van jonge kinderen gaat niet “gelijkmatig”, maar loopt via sprongen, stappen en in verschillende gebieden. In een gemiddelde onderbouwklas zitten kinderen van bijna 4 tot ongeveer 8 jaar; een periode waarin heel veel veranderingen plaatsvinden in de ontwikkeling van kinderen.

Van de leerkracht vraagt dat een aanbod wat recht doet aan al die verschillende ontwikkelingsfasen en interesses van het jonge kind. In elke onderbouwklas is te zien dat kinderen leren vanuit hun belangstelling om de wereld te leren kennen. De kunst van het onderwijs…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Geef optimaal vorm aan kleuteronderwijs

Jonge kinderen leren en spelen de hele dag, waarvan ze een groot deel van hun tijd op school doorbrengen. Het leren van jonge kinderen gaat niet “gelijkmatig”, maar loopt via sprongen, stappen en in verschillende gebieden. In een gemiddelde onderbouwklas zitten kinderen van bijna 4 tot ongeveer 8 jaar; een periode waarin heel veel veranderingen plaatsvinden in de ontwikkeling van kinderen.

Van de leerkracht vraagt dat een aanbod wat recht doet aan al die verschillende ontwikkelingsfasen en interesses van het jonge kind. In elke onderbouwklas is te zien dat kinderen leren vanuit hun belangstelling om de wereld te leren kennen. De kunst van het onderwijs verzorgen aan jonge kinderen is het aanwakkeren van die belangstelling en die vervolgens vertalen in leerzame activiteiten, waarin de kinderen een actieve rol hebben in de invulling van die activiteiten.

Download de brochure [https://www.sbo.nl/onderwijs/verkorte-opleiding-specialist-het-jonge-kind/#brochure]

Speciaal voor docenten van groep 1 en 2, intern begeleiders & schoolleiders

In deze verkorte opleiding leer je kijken naar het jonge kind in al zijn ontwikkelingsfacetten. Via praktische werkvormen in de eigen werkomgeving gaan we ons eigen beeld op jonge kinderen completer maken en vervolgens de opgedane kennis vertalen naar een rijke leeromgeving in de groep. In de laatste lesdag gaan de studenten via een presentatie hun eigen leerproces presenteren aan de groep; om zo ook de opgedane kennis en ervaringen te delen.

Door de hele opleiding staat het praktisch uitwerken van kennis en vaardigheden en het uitwisselen van “good practices” centraal in de werkvormen.

Na de opleiding kan je een inspirerend, rijk en leerzaam aanbod voor alle kinderen in jouw groep uitwerken rondom zelf gekozen thema’s. De nieuwste inzichten rondom de ontwikkeling van jonge kinderen worden daarin meegenomen.

Bekijk het programma [https://www.sbo.nl/onderwijs/verkorte-opleiding-specialist-het-jonge-kind/#programma]

In deze opleiding leer je o.a.:

 1. Een beredeneerd aanbod te ontwikkelen voor het jonge kind
 2. Alles over de werking van het brein: executieve functies
 3. Een rijke speelleeromgeving te creëren in de klas
 4. Collega’s enthousiast te maken voor onderwijsveranderingen
 5. Welke leer- en gedragsproblemen het jonge kind heeft en hoe hiermee om te gaan

Lerarenportfolio

Deze cursus is geregistreerd bij lerarenportfolio: 00401-05422

Ook interessant voor jou

Wil je meer leren over gedragsproblematiek, hoogbegaafdheid of pestgedrag? Kijk dan eens naar de volgende opleidingen:

 • Verkorte opleiding Gedragsexpert [https://www.sbo.nl/onderwijs/verkorte-opleiding-gedragsexpert/]
 • Cursus Anti-pestcoördinator [https://www.sbo.nl/onderwijs/anti-pestcoordinator/]

Ben je op zoek naar een volgende stap? Kijk dan eens naar de volgende opleiding:

 • Verkorte opleiding voor de intern begeleider [https://www.sbo.nl/onderwijs/opleiding-intern-begeleider/]

Deze opleiding is speciaal bestemd voor:

 • Docenten van groep 1 en 2
 • Intern begeleiders & Schooldirecteuren die meer kennis willen hebben over het jonge kind

Reacties van cursisten

 • De eerste, de tweede en ook de derde keer heb ik écht zin in de dag. en daarin wordt ik beslist niet teleurgesteld! Wow...actie, mee leven, in leven en door leven zijn de woorden die mij als eerste binnen schieten bij het volgen van elke studiedag opnieuw. Ook , binnen teams, de mogelijkheid om met kleine, verschillende groepjes te sparren, werkt actief en inspirerend. Dus al met al....een zeer tevreden studente. Zelfs nu, in corona tijd, de lessen online volgen, is niet erg!
 • De cursusleidster sprak vol passie en kennis en dit zorgde ervoor dat ik geboeid bleef en zin heb in de volgende bijeenkomst.
 • Fijn dat ze ook even checkte wat onze bevindingen waren zodat ze de volgende keer haar werkwijze hier op aan kan passen.
 • Erg fijne eerste les! Ruimte voor eigen ervaringen en inbreng, hier wordt goed op gereageerd/op in gegaan.
 • Door een bruisende docent is je brein geprikkeld voor de toekomst, een missie!
 • Anouk was zeer inspirerend en probeerde iedere cursist haar aandacht te geven. Top!
 • Een zeer waardevolle opleiding, waar je als professional veel kan halen
 • De weg ligt open naar spelend leren
 • Ik ga elke keer weer vol inspiratie weg. Echt blij dat ik deze opleiding doe. Lesgeven wordt zo nog leuker. Maar ook heel veel informatie, veel indrukken, veel om te verwerken. Druk bezig om hieruit te halen wat voor mij en mijn school zal werken.
 • Ik ben na de lesdagen heel blij met de opleiding. Ik ga met een vol hoofd en meer energie naar huis. Fijn om geïnspireerd te worden en Anouk zet mij aan tot denken en te komen tot een eigen verhaal. Het is duidelijk dat Anouk een eigen visie heeft op het onderwijs aan het Jonge Kind en een sterke persoonlijkheid heeft. Ik vind dat fijn en voel ook niet dat Anouk de waarheid wil verkondigen. Maar juist ons eigen denken en visie wil aanwakkeren.
 • We zijn uitermate tevreden over het aanbod. In praktische zin kunnen we van veel aangeboden items direct gebruik maken. De docent ( Anouk) weet te boeien en betrokkenheid te creëren. Het geeft ook aan mij als leidinggevende voldoende handvatten om in de school aan te kunnen sturen.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.