Bergingsspecialist Incidentmanagement Richtlijn Vakbekwaam (N173)

Type product
Tijdsduur

Bergingsspecialist Incidentmanagement Richtlijn Vakbekwaam (N173)

SOMA Bedrijfsopleidingen
Logo van SOMA Bedrijfsopleidingen
Opleiderscore: starstarstarstar_halfstar_border 7,4 SOMA Bedrijfsopleidingen heeft een gemiddelde beoordeling van 7,4 (uit 170 ervaringen)

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

Een incident ontstaat in enkele seconden. De gevolgen en het oponthoud zijn veelal groot en langdurig. Incident management (IM) is het geheel aan maatregelen dat ervoor moet zorgen dat de weg veilig en zo snel mogelijk nadat het incident heeft plaatsgevonden, vrijgemaakt wordt van obstakels. De wijze waarop de maatregelen moeten worden toegepast is vastgelegd in de 'Richtlijn eerste veiligheidsmaatregelen bij verkeersincidenten' (REVI). De veiligheid van de hulpverlener staat hierbij centraal. Daarnaast spelen ook nog de veiligheid van het overige verkeer, de beheersing van de ontstane schade, de belangen van mogelijke slachtoffers, wegbeheerders, justitie, etc. een belangrijke rol. Door bij…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Vakbekwaamheid, ADR Certificaat, Code 95 / Richtlijn Vakbekwaamheid, NEN 3840 en Ecologie.

Een incident ontstaat in enkele seconden. De gevolgen en het oponthoud zijn veelal groot en langdurig. Incident management (IM) is het geheel aan maatregelen dat ervoor moet zorgen dat de weg veilig en zo snel mogelijk nadat het incident heeft plaatsgevonden, vrijgemaakt wordt van obstakels. De wijze waarop de maatregelen moeten worden toegepast is vastgelegd in de 'Richtlijn eerste veiligheidsmaatregelen bij verkeersincidenten' (REVI). De veiligheid van de hulpverlener staat hierbij centraal. Daarnaast spelen ook nog de veiligheid van het overige verkeer, de beheersing van de ontstane schade, de belangen van mogelijke slachtoffers, wegbeheerders, justitie, etc. een belangrijke rol. Door bij een incident te handelen overeenkomstig de REVI is de hulpverlener in staat om volgens een veilige en uniforme wijze te handelen. Code 95 Voor het behouden van de code 95 op het rijbewijs dienen beroepschauffeurs in een periode van vijf jaar ten minste 35 uur verplichte nascholing te volgen. Van de 35 uur moet maximaal 28 uur theorie bijscholing (N-code) en tenminste 7 uur praktijktraining (V-code) gevolgd worden. Ook deze cursussen kan SOMA Bedrijfsopleidingen u aanbieden.

Voor wie?

Voor iedereen die zich bezig houdt met hulpverlening bij verkeersincidenten, berging en pechhulp.

Toelatingeisen

Geen.

Inhoud

  • Veiligheidsruimte van [max. snelheid > meter]
  • Voertuig als buffer
  • Veiligheidskleding
  • Verkeersregels
  • Verkeerssignalering
  • Vrijhouden van aan- en afvoerroutes
  • De vier S’en bij aanrijdingen en pechgevallen (Stoppen, Stilzetten, Schouwen en Sluiten)
  • Gevaarherkenning m.b.t. het voertuig (o.a. kortsluiting, lekkages, airbag en gevaarlijke stoffen)
  • Hulpverlenen door het toepassen van PAMAN ABC

Resultaat

De cursus wordt afgesloten met een (IBKI) theorie-examen. Bij een positief resultaat ontvangt de deelnemer het branche erkende certificaat.

Locatie

De cursus vindt plaats op het Bouw & Infra park in Harderwijk of in-company.

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.