E-learning VOL VCA

Type product
Startdatum en plaats
Logo van SOMA Bedrijfsopleidingen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 7,5 SOMA Bedrijfsopleidingen heeft een gemiddelde beoordeling van 7,5 (uit 4 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeThuis e-learning
31 dec. 2020
check_circle Startgarantie

Beschrijving

Werknemers en werkgevers hebben beiden taken en verantwoordelijkheden met betrekking tot veiligheid, gezondheid en welzijn op de werkplek. Daarom wordt er van de werknemers en werkgevers verwacht dat zij het VCA-certificaat bezitten. Leidinggevenden dienen bovendien in staat te zijn de medewerkers te motiveren om veilig en verantwoord te werken. Van leidinggevenden wordt daarom verwacht dat zij in het bezit zijn van het certificaat VOL-VCA. e-learning is een effectieve en kostenbesparende leermethode. De cursist ontwikkelt zijn of haar competenties door middel van een training en examenoefeningen via de computer. In plaats van een docent zorgen vaak interactieve oefeningen, filmpjes en spele…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: VCA, Arbowetgeving, HVK (Hogere Veiligheidskunde), MVK (Middelbare Veiligheidskunde) en Integrale veiligheid.

Werknemers en werkgevers hebben beiden taken en verantwoordelijkheden met betrekking tot veiligheid, gezondheid en welzijn op de werkplek. Daarom wordt er van de werknemers en werkgevers verwacht dat zij het VCA-certificaat bezitten. Leidinggevenden dienen bovendien in staat te zijn de medewerkers te motiveren om veilig en verantwoord te werken. Van leidinggevenden wordt daarom verwacht dat zij in het bezit zijn van het certificaat VOL-VCA. e-learning is een effectieve en kostenbesparende leermethode. De cursist ontwikkelt zijn of haar competenties door middel van een training en examenoefeningen via de computer. In plaats van een docent zorgen vaak interactieve oefeningen, filmpjes en spelelementen voor het overdragen van kennis en/of vaardigheden.

Voor wie?

Leidinggevenden die werkzaam zijn bij een aannemer, contractor of opdrachtgever die het VCA-diploma verplicht stelt. Via internet doorloopt u thuis of op uw werkplek in eigen tempo het pakket.

Toelatingeisen

De deelnemer dient een operationeel leidinggevende functie te hebben of te krijgen.

Inhoud

Theorie

 • Arbeidsomstandigheden- en milieuwetgeving
 • Ergonomie
 • Ongevallen
 • VCA: het bevorderen van veilig werken
 • Procedures en werkvergunningen
 • Taak- en risicoanalyse
 • Bedrijfsnoodplan
 • Gevaarlijke stoffen
 • Gevarenbronnen
 • Persoonlijke bescherming

Resultaat

Aan het einde van de cursus wordt het examen regionaal afgenomen, hier zijn extra kosten aan verbonden. Als de examen goed wordt afgesloten ontvangt de cursist het desbetreffende diploma en een persoonsgebonden veiligheidspas. De geldigheidsduur van het diploma is 10 jaar.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
 • Vraag informatie aan over deze cursus. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
 • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: VCA.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.