Uitvoerder Infra / Toezichthouder niv. 3 + 4

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Uitvoerder Infra / Toezichthouder niv. 3 + 4

SOMA Bedrijfsopleidingen
Logo van SOMA Bedrijfsopleidingen
Opleiderscore: starstarstarstar_halfstar_border 7,4 SOMA Bedrijfsopleidingen heeft een gemiddelde beoordeling van 7,4 (uit 153 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeBouw en Infra Park Harderwijk
31 dec. 2023
placeSPG Midden Nederland, PC Staalweg 100, Bilthoven
31 dec. 2023
placeSt Nicolaas Lyceum, Beethovenplein 2, Amsterdam
31 dec. 2023
placeZIP ( Zuid-Holland Infra Park) Parallelweg 403, 3112 NA Schiedam
31 dec. 2023

Beschrijving

Om Uitvoerder Infra / Toezichthouder te worden volg je bij SOMA Bedrijfsopleidingen de avond- of zaterdagopleiding terwijl je daarnaast werkt bij een erkend leerbedrijf. Je hebt de keuze uit een 1- of 3-jarige opleiding in de avond of op zaterdag De complete avond- of zaterdagopleiding tot uitvoerder duurt 3 jaar.

Na het 1e jaar van de opleiding ben je Assistent Uitvoerder Infra. Besluit je na dit 1e jaar door te gaan dan kun je Uitvoerder Infra, oftewel Toezichthouder worden. Je gaat leren in de praktijk (BPV) bij je werkgever en krijgt theorielessen van professionele docenten die veel praktijkervaring hebben. In de loop van de opleiding bouw je een eigen portfolio op en houd je alle ontwik…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Toezichthouder, Uitvoerder bouw en infra, Projectuitvoer / Uitvoerder, Milieu en Bouw.

Om Uitvoerder Infra / Toezichthouder te worden volg je bij SOMA Bedrijfsopleidingen de avond- of zaterdagopleiding terwijl je daarnaast werkt bij een erkend leerbedrijf. Je hebt de keuze uit een 1- of 3-jarige opleiding in de avond of op zaterdag De complete avond- of zaterdagopleiding tot uitvoerder duurt 3 jaar.

Na het 1e jaar van de opleiding ben je Assistent Uitvoerder Infra. Besluit je na dit 1e jaar door te gaan dan kun je Uitvoerder Infra, oftewel Toezichthouder worden. Je gaat leren in de praktijk (BPV) bij je werkgever en krijgt theorielessen van professionele docenten die veel praktijkervaring hebben. In de loop van de opleiding bouw je een eigen portfolio op en houd je alle ontwikkelingen bij in een uitvoerdersdagboek.

Een kijkje nemen in de les?

Bekijk de video.

Wat leer je tijdens de opleiding Uitvoerder Infra?

Als uitvoerder ben je verantwoordelijk voor het gehele proces van een bouwproject. Van start tot oplevering. Jij heb de belangrijke taak om ervoor te zorgen dat alles in goede banen loopt. Jouw dagelijkse werkzaamheden variëren van organiseren, leidinggeven en het aansturen van het team. Bij de start van een bouwproject zorg jij als uitvoerder dat er een planning is. Je plant de mensen in, zoekt uit welke materialen en machines nodig zijn en zorgt ervoor dat alles op het juiste moment op de bouw is. Eenmaal met de bouw gestart zorg je ervoor dat alle werkzaamheden volgens de juiste veiligheidseisen en procedures worden uitgevoerd. Het kan gebeuren dat je tijdens een bouwproject voor onverwachte zaken komen te staan. Als uitvoerder zorg jij er dan voor dat het project zo min mogelijk vertraging oploopt en dat het project naar wens wordt opgeleverd.

Bij SOMA Bedrijfsopleidingen geven we veel aandacht aan praktische methodes waarmee je direct aan de slag kan.

Voor wie?

Medewerkers werkzaam op mbo niveau die willen doorgroeien tot (Assistent) Uitvoerder Infra / Toezichthouder (ook wel kaderfunctionaris of voorman infra).

Toelatingeisen

Een vooropleiding op vmbo (kader/theoretisch), mavo of havo is vereist (niveau 3). Indien je niet voldoet aan deze eisen, maar wel de capaciteiten bezit, dan kun je op basis van een intakegesprek mogelijk toegelaten worden op de opleiding. Informeer hierover bij het Bianca Raats - Last.

Inhoud

De uitvoerdersopleiding bij SOMA Bedrijfsopleidingen bestaat uit drie onderdelen:

 • theorie
 • projecten
 • praktijkopdrachten

Tijdens de theorie lesdagen worden de volgende modules behandeld:

Assistent Uitvoerder Infra (1e jaar)

 • Zakelijke communicatie I
 • Landmeten I, met praktijkdag
 • Basiskennis GWW
 • Inframanagement I
 • PowerPoint en Excel

Uitvoerder Infra (2e en 3e jaar)

 • Zakelijke communicatie II
 • Landmeten II, met praktijkdag
 • Rioleringen, asfaltkennis, straatwerk en constructies
 • Calculeren, plannen en projecten
 • BPV, rekenen, Nederlands en Engels
 • Miniprojecten
 • Inframanagement II Leren in de praktijk (BPV)

In de loop van de opleidingsjaren bouwt de deelnemer een portfolio op. Door te werken met praktijkopdrachten die gedurende de opleiding toenemen in complexiteit bouwt de uitvoerder niet alleen aan zijn uitvoerdersdagboek, maar ook aan zijn eigen ontwikkeling.

Resultaat

Ontvang een branche-erkend diploma of een diploma erkend door het ministerie van OC&W Uitvoerder Infra

Als je alle theorie-examens en het praktijkexamen hebt behaald, ontvang je een branche-erkend diploma op MBO niveau 4.

Jij bent nu klaar voor de volgende stap in je carrière. Je kunt aan de slag bij kleine en grote bedrijven die werkzaam zijn in de infrastructuur.

De opleiding is gebaseerd op het kwalificatie dossier Kaderfunctionaris uitvoering Bouw en Infra (niveau 4, met crebonummer 93873).

Vóór het 3e jaar wordt de mogelijkheid geboden om voor het erkende diploma (niveau 4) van het Ministerie van OC&W te gaan of voor het branche-erkende diploma.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.