Business Intelligence met Excel - Microsoft Power Tools

Tijdsduur

Business Intelligence met Excel - Microsoft Power Tools

Syntra-AB Antwerpen en Vlaams-Brabant
Logo van Syntra-AB Antwerpen en Vlaams-Brabant
Opleiderscore: starstarstarstar_borderstar_border 5,9 Syntra-AB Antwerpen en Vlaams-Brabant heeft een gemiddelde beoordeling van 5,9 (uit 6 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Syntra-AB Antwerpen en Vlaams-Brabant biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Antwerpen, Brussel (stad), Dendermonde, Halle-Vilvoorde, Leuven, Mechelen, Turnhout

Beschrijving

Met BI en de Power Tools van MS Excel kan je de KPI's en ROI van je onderneming gestructureerd en efficiënt opvolgen, waardoor je snel kan bijsturen en je voorsprong op je concurrenten kan behouden.

Over de cursus

Elke manager of bedrijfsleider heeft voortdurend heel wat KPI's op te volgen om de ROI van de organisatie in kaart te brengen . Steeds vaker beschik je hierbij over een massa gegevens en indicatoren (big data) die dagelijks worden gegenereerd en die je efficiënt moet weten te monitoren, meten en analyseren. Dit proces staat bekend als Business Intelligence (vaak afgekort tot BI). Het is van cruciaal belang om je BI volledig onder controle te hebben, zodat je op elk moment de juist…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Microsoft Azure, Cloud Computing, VMware vCloud, Skype en Microsoft Windows Server 2019.

Met BI en de Power Tools van MS Excel kan je de KPI's en ROI van je onderneming gestructureerd en efficiënt opvolgen, waardoor je snel kan bijsturen en je voorsprong op je concurrenten kan behouden.

Over de cursus

Elke manager of bedrijfsleider heeft voortdurend heel wat KPI's op te volgen om de ROI van de organisatie in kaart te brengen . Steeds vaker beschik je hierbij over een massa gegevens en indicatoren (big data) die dagelijks worden gegenereerd en die je efficiënt moet weten te monitoren, meten en analyseren. Dit proces staat bekend als Business Intelligence (vaak afgekort tot BI). Het is van cruciaal belang om je BI volledig onder controle te hebben, zodat je op elk moment de juiste conclusies kan trekken om je organisatie bij te sturen waar nodig en je competitief voordeel op je concurrenten te behouden. 

BI  legt de link tussen verschillende soorten data waardoor je zicht krijg op o.a. het groeipotentieel van je onderneming, eventuele voorraadproblemen, de populairste producten, beste verkopers,... Kortom: alle belangrijke parameters om de onderneming beter te besturen en te laten groeien.

Praktijkgerichte opleiding Business Intelligence - MS Power Tools

Uiteraard is het onmogelijk om deze big data manueel te verwerken. Er bestaat gelukkig krachtige software die je helpt om geautomatiseerde dashboards en rapporten op te bouwen waarmee je dagelijks vlot en efficiënt cijfers en veranderingen nauwgezet kan opvolgen. Met de Power Tools van MS Excel (PowerPivot, PowerQuery, PowerView, PowerMap/3D Map en DAX-functies) verwerf je vlot de nodige inzichten in je data. Bovendien kan je ook medewerkers van andere afdelingen toegang geven, zodat zij de nodige cijfers die van belang zijn voor hun functie vlot kunnen raadplegen. Tijdens deze praktijkgerichte opleiding BI doorlopen we de belangrijkste oplossingen die Excel biedt voor je data-gerelateerde vragen.

Damien Decoene is je gedreven coach. Hij is eigenaar van Dadeco Finance Comm V en heeft heel wat ervaring in Finance, HR en IT. Damien bouwt zijn lessen logisch op, laat ruimte voor interactie/vragen en werkt vooral erg praktijkgericht. Wat je leert, kan je dus meteen toepassen. 

Deze opleiding is voor 3 u. erkend door het BIV als permanente vorming. 

Programma

Tijdens deze opleiding BI komen o.a. onderstaande onderwerpen aan bod:

  • Exceltabellen en Data Model
  • Power Pivot
  • DAX-functies
  • ETL
  • PivotTables
  • Power View
  • Power Map
  • Power Query
  • Power BI Desktop.


Voor wie

Doelgroep

Iedereen die met (big)data aan de slag wil en daar BI / Power Tools wil op toepassen in / met MS Excel, is welkom in deze opleiding. Je bent een ervaren, regelmatige Excel-gebruiker (goede kennis van bv. Draaitabellen) en je hebt inzicht in de data van je organisatie. Op die manier kan je het maximale uit de training halen. 

Syntra AB - Leren van professionals

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.